MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Βρετανία: Πρώτη γέννηση βρέφους με DNA τριών ανθρώπων

Το περισσότερο γενετικό υλικό προέρχεται από τους δύο γονείς και σχεδόν το 0,1% προέρχεται από μία δωρήτρια.

Monopoli Team

Η πρώτη γέννηση βρέφους που συνελήφθη με εξωσωματική γονιμοποίηση με τη χρήση DNA τριών ανθρώπων επιβεβαιώθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το περισσότερο γενετικό υλικό προέρχεται από τους δύο γονείς και σχεδόν το 0,1% προέρχεται από μία δωρήτρια.

Σκοπός της συγκεκριμένης τεχνικής, γνωστής ως MDT, είναι να αποφευχθεί η κληροδότηση στο έμβρυο ανίατων μιτοχονδριακών ασθενειών από τη μητέρα, οι οποίες θα μπορούσαν να κοστίσουν τη ζωή του νεογέννητου εντός ημερών ή και ωρών από τον τοκετό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSNF Nostos 2023: Ενημέρωση, διάλογος και ψυχαγωγία σε ένα τετραήμερο για την ψυχική υγεία12.09.2018

Οι γιατροί γονιμοποιούν το ωάριο της μητέρας με το ελαττωματικό μιτοχονδριακό DNA με το σπέρμα του πατέρα. Στη συνέχεια ο πυρήνας του ωαρίου που περιλαμβάνει τα γονίδια αμφοτέρων των γονέων εισάγονται σε ωάριο με υγιές μιτοχονδριακό DNA που έχει δωρίσει η άλλη γυναίκα.

Το υγιές έμβρυο που σχηματίζεται εμφυτεύεται, τέλος, στη μήτρα της μητέρας. Κατ’ αυτόν τον τρόπο το βρέφος έχει τρεις γενετικούς γονείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΙταλία: Tι πήγε λάθος στη νέα τουριστική καμπάνια με την Αφροδίτη του Μποτιτσέλι σε ρόλο influencer;12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr.

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b