MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 6 προτάσεις για την Τετάρτη 3 Μαΐου

Συναυλίες, ομιλίες και παρουσιάσεις βιβλίων με δωρεάν είσοδο, στη σημερινή μας ατζέντα για την Τετάρτη 3 Μαΐου.

Photo by Susan Q Yin on Unsplash
Monopoli Team

Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας: Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής στο Σουηδικό Ινστιτούτο

Το Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας επιστρέφει στην Αθήνα για τέταρτη χρονιά, με πιο πλούσιο πρόγραμμα από ποτέ και πολλές εκπλήξεις. Η έναρξη της μεγάλης γιορτής ενός από τα δημοφιλέστερα λογοτεχνικά είδη στον κόσμο, θα γίνει την Τετάρτη 3 Μαΐου, με το Εργαστήρι Δημιουργικής Αστυνομικής Γραφής «Μαντεύω τον ένοχο». Με εισηγητές τους Χρύσα Σπυροπούλου (συγγραφέας), Γιάννης Πανούσης (ομότιμος καθηγητής εγκληματολογίας), Γιώργος Τσούκαλης (ιδιωτικός ερευνητής) και Έρη Ιωαννίδου (δικαστική ψυχολόγος), οι συμμετέχοντες θα μάθουν πως τα επιστημονικά δεδομένα υποστηρίζουν την έρευνα. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Σουηδικού Ινστιτούτου Αθηνών και των εκδόσεων Μεταίχμιο.
3/5, 19:00
Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών – Μητσαίων 9, Αθήνα

Παρουσίαση του βιβλίου του Εrri De Luca «Το αδύνατο» στα Public Συντάγματος

Τα Public, οι εκδόσεις Κέλευθος και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο προσκαλούν το κοινό στην παρουσίαση του βιβλίου του Εrri De Luca, «Το αδύνατο», την Τετάρτη 3 Μαΐου στο Public Café Συντάγματος. Με τον συγγραφέα θα συζητήσει η μεταφράστρια των βιβλίων του, Άννα Παπασταύρου, ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει η εκδότρια των εκδόσεων Κέλευθος, Γιοβάνα Βεσσαλά.
3/5, 20:30
Public Cafe Συντάγματος – Καραγιώργη Σερβίας 1, Σύνταγμα 

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μιχάλη Πάτση στον Κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου

Την Τετάρτη 3 Μαΐου, στον Κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου «Ο Παστερνάκ, ο Μάξιμος και το Κίεφσκι βοκζάλ» του συγγραφέα Μιχάλη Πάτση, το οποίο αναφέρεται στη ζωή και στο έργο των συγγραφέων πολιτικών προσφύγων Αλέξη Πάρνη, Μήτσου Αλεξανδρόπουλου και Άλκης Ζέη, ιδιαίτερα ό,τι αφορά τη ζωή τους στη Σοβιετική Ένωση. Για το βιβλίο θα μιλήσει ο συγγραφέας Σπύρος Κουτρούλης, η Διδάκτωρ Ελληνικής Φιλολογίας Βάσω Οικονομοπούλου, ο συγγραφέας Μιχάλης Πάτσης, ενώ τον συντονισμό θα αναλάβει η φιλόλογος Χρυσούλα Χαντζιάρα. Η παρουσίαση γίνεται με την υποστήριξη των εκδόσεων «Κουκκίδα»
3/5, 19:00
Κήπος του Αρχαιολογικού Μουσείου – 28ης Οκτωβρίου 44, Αθήνα

Συναυλία αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη από το Δημοτικό Ωδείο Φιλοθέης-Ψυχικού

Το Δημοτικό Ωδείο Φιλοθέης – Ψυχικού υπό την αιγίδα του ΟΚΑΠΑ και του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού, διοργανώνει τη συναυλία με τίτλο “Μες στην καρδιά μου κλείνω την Ελλάδα”, στην μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη. Στη συναυλία θα ακουστούν γνωστές μελωδίες Ελλήνων συνθετών, με επίκεντρο εμβληματικά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη που αγαπήθηκαν από το κοινό και χαρακτηρίζουν τη νεότερη μουσική ιστορία του τόπου μας. Μελωδίες που άφησαν ανεξίτηλα τα «δακτυλικά» τους αποτυπώματα τόσο στην διεθνή μουσική δημιουργία, σε απόδοση από την Παιδική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου και την Μεικτή Χορωδία του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού, υπό την διεύθυνση της Κατερίνας Βασιλικού, με συνοδεία πιάνου, κιθάρας και ακορντεόν. Η εκδήλωση θα πλαισιώνεται και από παράλληλη αφήγηση αντλώντας υλικό από προσωπικά κείμενα και επιστολές του συνθέτη.
3/5, 19:30
Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου – Δρόση και Δροσίνη, Ψυχικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑRolex Arts Festival: Ξεκινά η προπώληση για το πολυσυλλεκτικό φεστιβάλ12.09.2018

Παρουσίαση του βιβλίου της Άδας Σταματάτου “Τί έχει ο Γιάννης”

Το Goethe-Institut Athen και οι εκδόσεις Μεταίχμιο προσκαλούν την Τετάρτη 3 Μαΐου το κοινό στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Άδας Σταματάτου με τίτλο “Τί έχει ο Γιάννης; Μιλώντας στα παιδιά για τον αυτισμό”. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Ηλίας Μαγκλίνης και ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου, παιδοψυχίατρος-διευθυντής Ι.Π.Α.Π. «Η Θεοτόκος», ενώ η συγγραφέας θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.
3/5, 19:00
Ινστιτούτο Γκαίτε- Ομήρου 14-16, Αθήνα 

Περί Ωραίου: Ο Κωστής Καζαμιάκης συνομιλεί με τη ζωγράφο Αντιγόνη Καββαθά

Ο επιμελητής του Ιανού Κωστής Καζαμιάκης, στο πλαίσιο του κύκλου συζητήσεων “Περί Ωραίου”, συνομιλεί με τη ζωγράφο Αντιγόνη Καββαθά, η οποία με τα έργα της προτείνει διαδρομές ανάμεσα στο φως, τη σκιά και το σκότος, και συνθέσεις που διακρίνονται για την εξαιρετική τεχνική τους. Για την καλλιτέχνιδα θα μιλήσει ο Γιάννης Μπόλης, επιμελητής στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης.
3/5, 18:00
Ιανός Σταδίου – Σταδίου 24, Αθήνα
[relart 2]

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b