MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
07
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Το 7o Μουσικό Φεστιβάλ Χίου επιστρέφει με Αλκίνοο Ιωαννίδη και όχι μόνο – Μία πρώτη ματιά στο πρόγραμμα

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

O Αλκίνοος Ιωαννίδης με την κορυφαία μπάντα του ρίχνουν την αυλαία στο 7ο Μουσικό Φεστιβάλ Χίου, που επιστρέφει το καλοκαίρι, με ένα πολυσχιδές πρόγραμμα πρωτογενών παραγωγών, διεθνών μετακλήσεων και τη συμμετοχή διακεκριμένων μουσικών.

author-image
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Η 7η θερινή έκδοση του Μουσικού Φεστιβάλ Χίου, θα πραγματοποιηθεί από 1-13 Αυγούστου στη Χίο και τις Οινούσσες, σε χώρους και φυσικά τοπία που αναδεικνύουν την άυλη και ιστορική πολιτιστική κληρονομία του νησιού. Η φετινή έκδοση περιλαμβάνει ένα πολυσχιδές πρόγραμμα με πρωτογενείς παραγωγές, διεθνείς μετακλήσεις δημιουργών και την παρουσία εμβληματικών μουσικών.

Μια πρώτη ματιά στο πρόγραμμα

Ανάμεσά τους, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, μαζί με την all-star μπάντα του, ρίχνει με τον πιο συγκινητικό τρόπο την αυλαία του φεστιβάλ στις 13 Αυγούστου στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στην περιοχή Καστρομηνά. Δύο δεκαετίες μετά τις πρώτες τους κοινές εμφανίσεις και την ζωντανή ηχογράφηση στο θέατρο του Λυκαβηττού, οι σπουδαίοι μουσικοί Σταύρος Λάντσιας (πλήκτρα), Μιλτιάδης Παπαστάμου (ηλεκτρικό βιολί), Γιώτης Κιουρτσόγλου (ηλεκτρικό μπάσο) και Μιχάλης Καπηλίδης (ντραμς) συναντιούνται και πάλι επί σκηνής για μία ηλεκτρική γιορτή με αγαπημένα τραγούδια, απρόσμενες διασκευές και αυτή την ολοζώντανη επιβεβαίωση της σχέσης μεταξύ των μουσικών και του κοινού, που συμβαίνει σε κάθε εμφάνιση του αγαπημένου τραγουδοποιού. Μια πολύτιμη μοιρασιά ψυχής που όλοι χρειαζόμαστε.

«Βρεθήκαμε με την ίδια ανάσα μέσα στη θάλασσα των τραγουδιών, σαν αδέρφια που συναντήθηκαν μετά από χρόνια. Χωρίς νοσταλγία για τα παλιά, μα με βαθιά την ανάγκη να μοιραστούμε τα όσα είμαστε σήμερα. Η συγκίνηση μεγάλη, η ένταση των ηχείων το ίδιο, ο παλμός του κοινού ασταμάτητος, η μοιρασιά απλόχερη». Αλκίνοος Ιωαννίδης.

Στο πλαίσιο του θερινού προγράμματος, το Μουσικό Φεστιβάλ Χίου θα παρουσιάσει, μεταξύ άλλων, μια νέα πρωτογενή παραγωγή μουσικής αφήγησης ενός «αντιήρωα» της Σφαγής της Χίου, μία συμμετοχική δράση performative poetry πάνω στο έργο του Καβάφη αλλά και μια ευρεία γκάμα ρεπερτορίου, που περιλαμβάνει κλασική και σύγχρονη μουσική μέχρι τζαζ, μουσικές παραδόσεις των Βαλκανίων, ρεμπέτικο και έντεχνο τραγούδι υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση των Λευτέρη Βενιάδη και Όλγας Holdorff Μυριάγκου.

Παράλληλες δράσεις

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν masterclasses με τους καλεσμένους μουσικούς του φεστιβάλ, ενώ συνεχίζεται το ετήσιο εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα για παιδιά πρόσφυγες, σε συνεργασία με το Κέντρο Μη Τυπικής Εκπαίδευσης της ΜΕΤΑδρασης στη Χίο και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, σε διδασκαλία της Ανδριάννας Νεαμονίτη. Τα παιδιά θα συμμετέχουν όπως κάθε χρόνο στις δράσεις του φεστιβάλ.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα θα ανακοινωθούν σύντομα.

www.chiosmusicfestival.gr

 

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
MIRfestival 2026: Χορός, θέατρο και περφόρμανς – Το πλήρες πρόγραμμα του φεστιβάλ παραστατικών τεχνών
Εκδηλώσεις
Νέα εποχή στο Θέατρο Αποθήκη: Ένα πολύμορφο τοπίο παράλληλων δράσεων με αφετηρία τους «Δίκαιους»
Εκδηλώσεις
Φως, μουσική και γιορτινή μαγεία: Ζωντανεύει ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ
Εκδηλώσεις
Free City: Όλα όσα κάνουμε δωρεάν αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα
Εκδηλώσεις
Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: Όλα όσα μπορείς να κάνεις δωρεάν αυτό το ΣΚ στην Αθήνα
Εκδηλώσεις
«Dear Future,»: Η νέα ατομική έκθεση της Παυλίνας Μπεχράκη στην γκαλερί 47 Circles
Βιβλία
ΜΙΕΤ: Παρουσίαση του βιβλίου «Στο Μάτι του Κυκλώνα» στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο
Εικαστικά
Θέατρο, live ή σινεμά; 16 λόγοι για να βγεις έξω αυτό το ΠΣΚ
Εικαστικά
Στο Εργαστήριο της Μυθολογίας: Δράση ενδυνάμωσης για άτομα με δυσκολίες μνήμης ή άνοια στην Πινακοθήκη Γκίκα
Εκδηλώσεις
Παραστάσεις, συναυλίες και εκθέσεις που μπορούμε να δούμε σήμερα, 28η Οκτωβρίου
Εκδηλώσεις
Δήμος Αθηναίων: Οι «Απρόβλεπτες συναντήσεις: περί λόγου, τέχνης και ζωής» επιστρέφουν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη
Εικαστικά
Αναζητώντας το «(α)ορατό»: Μια έκθεση για το εβραϊκό νεκροταφείο του Διδυμοτείχου