MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τετάρτη 26 Απριλίου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Τετάρτη 26 Απριλίου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Ο Ταξιδιώτης, των Χάρη Φραγκούλη και Κωστή Γλύκαντζη στο Tempus Verum

Η «μικρή ακαδημία» φέρνει το λογοτεχνικό θρίλερ «Ο Ταξιδιώτης» στη σκηνή του Tempus Verum – Εν Αθήναις, σε σκηνοθεσία Χάρη Φραγκούλη και Κωνσταντίνου Γλύκαντζη. Πρόκειται για τη σκηνική μεταφορά του πεζογραφήματος του Ε.Χ Γονατά, το οποίο παρότι γραμμένο το 1945, αιχμαλωτίζει με τη φρεσκάδα, την επινοητικότητά του, καθώς και με τον τρόπο που ακροβατεί μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας. Παίζουν: Άχμεντ Αμπντελαζίζ, Στέφανος Βλάχος, Λίζα Γιαννακιτσίδου, Κωστής Γλύκαντζης, Ειρήνη Δάμπαση, Αντριάνα Ζαχαριάδου, Καλλιόπη Κουνιάδη, Μελίνα Κυρτάτα, Σάντυ Μακροπούλου, Κωνσταντίνος Μαναίος, Λήδα Μανούσου-Αλεξίου, Άντα Μπαϊρακτάρι, Σίλια Μπισιώτη, Γιώργος Μπουφίδης, Κωνσταντίνος Παπασωτηρόπουλος, Νέλλη Σιάρρου.
Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:00
Μειωμένο 12€, Κανονικό 15€
Tempus Verum Εν Αθήναις, Ιάκχου 19, Γκάζι

2. Υπόθεση Μακρόπουλος, του Κάρελ Τσάπεκ στο θέατρο Ελέρ

Το εμβληματικό έργο του Τσέχου συγγραφέα Κάρελ Τσάπεκ, «Υπόθεση Μακρόπουλος», που κλείνει φέτος ακριβώς 100 χρόνια από την συγγραφή του, μεταφράζεται και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην ελληνική σκηνή, στο Θέατρο Ελέρ, σε σκηνοθεσία Κερασίας Σαμαρά, για 15 παραστάσεις. Το έργο, που είναι γνωστό από την ομώνυμη όπερα, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στην αυθεντική, θεατρική του μορφή, με εμβόλιμα τραγούδια, σε πρωτότυπη μουσική του Τάκη Μπαρμπέρη. Η «Υπόθεση Μακρόπουλος» είναι μια μαύρη κωμωδία μαγικού ρεαλισμού. Αποτελεί μια συναρπαστική, μεταφυσική αλληγορία, για την φθορά και την πτώση της εξουσίας και μιλά έμμεσα για τον κίνδυνο της φασιστικής ιδεολογίας, για την ανθρώπινη παρέμβαση στην ισορροπία της Φύσης, για την αγωνία του ανθρώπου μπροστά στο μυστήριο του θανάτου. Η σκηνοθεσία βασίζεται στην λογική και την αισθητική των noir comics. Παίζουν: Κώστας Αρζόγλου, Ρήγας Αξελλός, Κερασία Σαμαρά, Περικλής Λιανός, Δημήτρης Καραβιώτης, Ευθύμης Χρήστου, Αλίκη Αβδελοπούλου, Τζώρτζης Παπαδόπουλος, Ξένια Παυλοπούλου, Αλέξης Ρηγόπουλος.
Τετάρτη και Κυριακή στις 20:00, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00
15€
Θέατρο Ελέρ, Φρυνίχου 10, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑFrida Kahlo: Διήμερο φεστιβάλ αφιερωμένο στη θρυλική καλλιτέχνιδα στον Χώρο 251012.09.2018

3. Frida Kahlo, με σπασμένα φτερά, του Ανδρέα Ζαφείρη στο Μπάγκειον

Η ζωή και το έργο της θρυλικής Frida Kahlo (Φρίντα Κάλο) έρχεται στο Ξενοδοχείο Μπάγκειον για λίγες μόνο παραστάσεις από την Θεατρική Ομάδα 2510. Η Φρίντα Κάλο είναι, ίσως, από τις πιο αναγνωρίσιμες γυναικείες μορφές. Το πρόσωπό της, πλέον, το βλέπουμε παντού. Παραμένει όμως, ουσιαστικά, άγνωστη. Μέσα στους πίνακές της, η αποτύπωση του προσωπικού της πόνου, σωματικού και ψυχικού, φαίνεται να εκφράζει τα αιώνια τραύματα της γυναικείας διαδρομής. Δίπλα τους ο ερωτισμός της, η αντισυμβατική της ζωή, σαν ένα προ-μεταμοντέρνο βιωμένο μανιφέστο. Η Φρίντα Κάλο ζωντανεύει στο μοναδικό, ίσως, περιβάλλον-τοπόσημο της πόλης, στο ιστορικό Ξενοδοχείο Μπάγκειον, εκεί που, την ίδια ακριβώς περίοδο με τη Φρίντα, στο στέκι του Καφέ – Σαντάν, γεννιέται μια ολόκληρη καλλιτεχνική γενιά (ο Λαπαθιώτης, ο Βάρναλης, ο Ρίτσος, ο Ουράνης, ο Τσαρούχης, ο Τερζάκης, και τόσοι άλλοι). Είναι λες και ο ίδιος ο χώρος αφηγείται. Μια παράσταση – ταξίδι στο χρόνο αλλά και μια ματιά στο παρόν, καθώς η πραγματική Τέχνη είναι πάντα σύγχρονη. Παίζουν: Χαρά Νικολάου, Τάσος Ράπτης.
Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:00
Κανονικό: 12€, Μειωμένο, Ανέργων, ΑΜΕΑ: 8€
Ξενοδοχείο Μπάγκειον, Πλατεία Ομονοίας 18, Αθήνα

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Έλληνες σολίστ στο Μέγαρο: Aλέξης Καραϊσκάκης-Νάστος και Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου

Ένα ρεσιτάλ με τον βιολοντσελίστα Αλέξη Καραϊσκάκη-Νάστο και την πιανίστα Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου, το οποίο εξερευνά τον μαγευτικό κόσμο του γερμανικού Ρομαντισμού, μέσα από γνωστές συνθέσεις για τσέλο και πιάνο του Felix Mendelssohn [Φέλιξ Μέντελσον] και του Ludwig van Beethoven [Λούντιβχ βαν Μπετόβεν]. Οι δύο καταξιωμένοι μουσικοί, στη συναυλία τους στο Μέγαρο, θα προσεγγίσουν, με τη δική τους ερμηνευτική ματιά, τη Σονάτα για βιολοντσέλο και πιάνο αρ. 1 σε σι ύφεση μείζονα, έργο 45 και το Assai tranquillo για βιολοντσέλο και πιάνο σε σι ελάσσονα του Mendelssohn καθώς και τις Σονάτες, επίσης για τσέλο και πιάνο, αρ. 4 σε ντο μείζονα (έργο 102, αρ. 1) και αρ. 5 σε ρε μείζονα (έργο 102, αρ. 2) του Βeethoven.
Τετάρτη 26 Απριλίου στις 20:30
8€ (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι), 12€, 18€
Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

5. Μια βραδιά για τον Βαγγέλη Κατσούλη στο Half Note Jazz Club

To Half Note Jazz Club θα πραγματοποιήσει μια ιδιαίτερη βραδιά με ειδικό σκοπό. Ένα αφιέρωμα στον καταξιωμένο μουσικό και πολυγραφότατο συνθέτη Βαγγέλη Κατσούλη. Ο Βαγγέλης Κατσούλης, που συμπληρώνει φέτος 45 χρόνια αστείρευτης δημιουργίας επλήγη από την πυρκαγιά του περασμένου Ιουλίου στην Πεντέλη. Στις 26 Απριλίου το σχήμα που παίζει τα τελευταία χρόνια την μουσική του Βαγγέλη Κατσούλη κι αποτελούν οι σπουδαίοι Ανδρέας Πολυζωγόπουλος (τρομπέτα), Τάκης Φαραζής (πιάνο), Πέτρος Βαρθακούρης (μπάσο) και Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης (τύμπανα), θα εμφανιστεί στην τζαζ σκηνή της πόλης. Μαζί τους, θα επανεμφανιστεί κι ο ίδιος ο Βαγγέλης Κατσούλης (πλήκτρα), σε μια έκτακτη παρουσία σε μουσική σκηνή για πρώτη φορά μετά το 2017. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση του Βαγγέλη Κατσούλη καθώς υπέστη ολική καταστροφή, αφού κάηκε ολοσχερώς το σπίτι του, το στούντιο κι ο εξοπλισμός του, το πιάνο του και κυρίως το τεράστιο και πολύτιμο ηχογραφημένο και χειρόγραφο αρχείο του.
Τετάρτη 26 Απριλίου στις 21:30
Από 12€
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b