MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
CREATIVE PEOPLE

Συναντήσεις με δημιουργικούς ανθρώπους: Αμαρυλλίς Τσιτούρη, συνιδιοκτήτρια του MyFashionFruit

Η ανάγκη της για δημιουργία και εξερεύνηση, ώθησε την Αμαρυλλίς Τσιτούρη, στην ιδέα ενός fashion brand, που ακούει στο όνομα MyFashionFruit. Ευρηματικό, πρωτότυπο, πολύχρωμο, το MFF είναι όμως πολλά παραπάνω από ένα απλό brand. Απόδειξη, το ολοκαίνουριο “My Happy Place”.

Ελένη Πάικου | 26.04.2023

Πριν από λίγα χρόνια, περίπου τέτοια εποχή, επισκέφτηκα για πρώτη φορά το e-shop του MyFashionFruit, για να αγοράσω μια μακριά, αέρινη φούστα που είχα βάλει στο μάτι. Η χαρά μου ήταν πολύ μεγάλη, κυρίως γιατί συνειδητοποίησα ότι έρχεται επιτέλους το καλοκαίρι, μία εποχή που με πλημμύριζε πάντα με νοσταλγία και όμορφα συναισθήματα.

Κάποια χρόνια αργότερα ήρθα σε επαφή με την Αμαρυλλίς Τσιτούρη, την βασική εκπρόσωπο του MyFashionFruit, και έτσι θυμήθηκα τη μικρή αυτή ανάμνηση. Η Αμαρυλλίς με έκανε να νιώσω την αγάπη της γι’ αυτό που κάνει και κυρίως να συνειδητοποιήσω ότι η ένδυση μπορεί πολύ εύκολα να συνδυαστεί με την ομορφιά, τη φύση και τη μόνιμη εξερεύνηση του εαυτού σε κάθε επίπεδο. Τι εννοώ; Ότι όλοι μας έχουμε κάποια στιγμή συνδέσει ένα αγαπημένο μας ρούχο, με μια κατάσταση, μια στιγμή, μια ιστορία.

Το MyFashionFruit λοιπόν, είναι ένα fashion brand, που γεννήθηκε πριν από 12 χρόνια, από την Αμαρυλλίς, μέσα από την ανάγκη της για δημιουργία – όπως μας λέει και η ίδια. Έχει συνοδοιπόρο τον αδερφό της και φωτογράφο, Ορέστη Τσιτούρη, αλλά και ολόκληρη την οικογένεια του MFF, όπως αρέσει στην Αμαρυλλίς να αποκαλεί τα άτομα που απαρτίζουν και συμπληρώνουν το brand.

Η μέχρι τώρα εισαγωγή μαρτυρά με τον τρόπο της, πως δεν πρόκειται για ένα απλό online shop με ρούχα, κοσμήματα, αξεσουάρ διαφόρων ειδών και καλλυντικά, αλλά για μια ιδέα που βασίζεται σε μια ολόκληρη φιλοσοφία γύρω από το σώμα, την ψυχή και τη γενικότερη αναζήτηση του νοήματος της ζωής και της εσωτερικής ισορροπίας.

Η πανδαισία χρωμάτων, σχεδίων και σχημάτων που στολίζει το site του My Fashion Fruit, πήρε πρόσφατα σάρκα και οστά και έτσι μέσω του πολυχώρου που ακούει στο όνομα My Happy Place, θα έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε την εμπειρία από κοντά – μέσα από bazzaar, δράσεις, workshops, sessions χαλάρωσης και διαλογισμού και πολλά πολλά άλλα.

Στο My Fashion Fruit, μπορεί κανείς να βρει ρούχα και αξεσουάρ από το ίδιο brand ή και από άλλα, μέχρι και να παρακολουθήσει online μαθήματα Yoga ή ακόμη και να φυτέψει δέντρο σε κάποιο μέρος του κόσμου! Ας αφήσουμε, όμως, την Αμαρυλλίς Τσιτούρη να μας αποκαλύψει περισσότερα.

Photo Credits: Orestis Tsitouris

Ποια ήταν η έμπνευση πίσω από το MyFashionfruit; Αντιστοιχεί το αρχικό όραμά σας σε αυτό που είναι σήμερα το brand;

Η αρχική έμπνευση για το Μyfashionfruit προέκυψε από την ανάγκη μου για δημιουργία και εξερεύνηση. Μέσα στα χρόνια, το Mff μεγαλώνει και ωριμάζει μαζί μας. Το όραμά μας είναι η σύνδεση με την ομορφιά και η αποδοχή που βρίσκεται παντού, σε εμάς και σε κάθετι γύρω μας. Η έμπνευση μέσα από την κοινότητά μας και τα μικρά αλλά και μεγάλα βήματα προς μία ζωή με νόημα. Αυτή είναι η φιλοσοφία μας και το Myfashionfruit είναι το μέσο για να τη μοιραζόμαστε και να την απολαμβάνουμε παρέα.

Το My Happy Place είναι ένας χώρος καταφύγιο, ένας χώρος σεβασμού προς όλους μας, ένας χώρος που μπορείς να νιώσεις αποδοχή και χαρά.

Τι ακριβώς είναι το MyFashionfruit και τι θα βρει ένας επισκέπτης στη σελίδα σας;

Νιώθουμε πως το Myfashionfruit είναι κάτι ευρύτερο από ένα brand και ένα online store. Μέσα από τα ρούχα μας, τις sustainable συλλογές μας, τις Ιconic αέρινες φούστες μας, τα χειροποίητα κοσμήματα ή τα φυσικά καλλυντικά, και όλα όσα κάποιος θα βρει μπαίνοντας στο site μας, πρόθεση έχουμε να εμπνεύσουμε προς ένα αρμονικό τρόπο ζωής, μία αυθεντική σχέση με τον εαυτό μας και μία πιο ελεύθερη έκφραση της ομορφιάς μας. Silk and Colorful Συλλογές, με σχέδια από ανακυκλωμένο sari silk από την Ινδία, Vintage Συλλογές, με μοναδικά κομμάτια που εξαφανίζονται σε λίγα λεπτά αλλά και iconic δικά μας σχέδια που γεμίζουν τα καλοκαίρια μας όπως η Alanis Skirt, είναι κάποια από τα πολύ αγαπημένα σχέδια που θα βρει κάποιος σε εμάς.

Photo Credits: Orestis Tsitouris

Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε ένα bazaar, σε έναν χώρο -το My Happy Place- που απ’ ότι φαίνεται θα λειτουργήσει ως πολυχώρος. Θέλετε να μας μιλήσετε για τις δράσεις και που θα ακολουθήσουν; Ποια ανάγκη σας σάς οδήγησε να δημιουργήσετε έναν τέτοιο χώρο;

Το My Happy Place είναι ο νέος μας χώρος, ένα μέρος που από εδώ και πέρα μπορούμε να συναντιόμαστε από κοντά. Κατά τα χρόνια του covid και της καραντίνας, η κοινότητά μας ή αλλιώς η μεγάλη μας Mff family αποδείχθηκε στήριγμα για όλους μας. Συναισθηματικά, στηρίξαμε πολύ ο ένας τον άλλο. Δώσαμε και πήραμε έμπνευση. Έτσι, ήρθε η ώρα να έχουμε ένα χώρο όπου όλα όσα πρεσβεύουμε να μπορούν να βιωθούν και από κοντά. Ό,τι μας δίνει χαρά, οτιδήποτε θεωρούμε όμορφο, οτιδήποτε μπορούμε να μοιραστούμε που θα βοηθήσει να κάνουμε τις μέρες μας πιο φωτεινές. Πέρα από τα bazaars μας, όπου σε αυτό τον τόσο φροντισμένο χώρο με αγάπη, θα μπορεί κανείς να βρει τις συλλογές μας και να τις δει από κοντά, στο My Happy Place θα γίνονται workshops, sessions χαλάρωσης και διαλογισμού, Sound Baths, αφρικανικοί χοροί, σεμινάρια ενδυνάμωσης της γυναικείας μας φύσης και ό,τι άλλο νιώθουμε πως μπορεί να φέρει ομορφιά και νόημα σε όλους μας. Το My Happy Place είναι ένας χώρος καταφύγιο, ένας χώρος σεβασμού προς όλους μας, ένας χώρος που μπορείς να νιώσεις αποδοχή και χαρά. Είτε ψωνίζοντας ρούχα είτε χαλαρώνοντας πάνω σε ένα στρωματάκι yoga, είτε χορεύοντας και τραγουδώντας.
Στις 22 Απριλίου, ημέρα της γης, διοργανώσαμε με την αγαπημένη A Shiny Day, την Αλεξάνδρα Διονά, ένα μοναδικό Mindful Embroidery Workshop. Ένα χαλαρωτικό σεμινάριο κεντήματος και δημιουργικότητας.

Photo Credits: Orestis Tsitouris

Πέρα από το κομμάτι των ρούχων, των αξεσουάρ και των προϊόντων που θα βρει κανείς στη σελίδα σας, υπάρχει έντονα και το spiritual στοιχείο, το οποίο πρεσβεύει και γενικότερα τη φιλοσοφία του MyFashionfruit. Ποια είναι η σύνδεση του με το MyFashionfruit και πώς μεταφράζεται στις δημιουργίες σας;

Μέσα στα 12 χρόνια που υπάρχει το Myfashionfruit, η ομάδα μας σε προσωπικό επίπεδο αναπτύσσεται και ο ψυχικός μας κόσμος εκφράζεται μέσα από τη δουλειά μας. Οι ανάγκες μας σε προσωπικό επίπεδο δεν είναι πρώτα να πουλήσουμε, αλλά να συνδεθούμε με τους άλλους. Με ειλικρίνεια και σεβασμό. Αυτό πιστεύουμε πως μπορεί να εκφραστεί μέσα από οποιοδήποτε επάγγελμα. Το να νιώθεις κομμάτι του συνόλου και μέσα από τη δουλειά σου να δίνεις αυτό που εσύ έχεις να προσφέρεις. Έτσι, η πρόθεσή μας για σύνδεση με τους άλλους, η ανάγκη να ζούμε μια πιο όμορφη και φιλική προς τη γη και όλα τα όντα ζωή, αλλά και η εξερεύνηση του εαυτού, εκφράζονται μέσα από το Myfashionfruit. Project μας όπως το #Weareallbeautiful, το To My Body ή το Growing Together είναι αποτελέσματα αυτής της εξερεύνησης.

Photo Credits: Orestis Tsitouris

Πιστεύετε πως τα ρούχα μας εκφράζουν την προσωπικότητά μας;

Πιστεύουμε πως η προσωπικότητα του καθενός μας, εκφράζεται συνεχώς από μόνη της, είτε τη δείχνουμε, είτε την κρύβουμε. Σημασία, πιστεύουμε, πως έχει να συνειδητοποιούμε την προσωπικότητά μας, να μπορούμε να δούμε την ομορφιά της, να την αποδεχόμαστε και να διαλέγουμε τα ρούχα εκείνα που την τιμούν και την αφήνουν ελεύθερη να εκφραστεί.

Τρεις λέξεις που εκφράζουν τα κομμάτια που θα βρει κανείς στο MyFashionfruit;

Απαλά, άνετα, γήινα.

Πιστεύουμε στο Mindful Shopping ή αλλιώς στο να ψωνίζουμε με επίγνωση. Προτιμούμε να επιλέξεις από εμάς ένα ρούχο και όχι περισσότερα, αλλά να το κάνεις συνειδητά, επειδή το χρειάζεσαι, θα το χαρείς και θα μείνει στην ντουλάπα σου καιρό πολύ

Πώς προέκυψε και τι είναι το “Create Harmony”; Τι σημαίνει αρμονία για εσάς και πως συνδέεται με το MyFashionfruit;To Create Harmony είναι ένα online studio, με μαθήματα yoga, αναπνοής, χαλάρωσης και mindfulness. Σε συνεργασία με το Nada Yoga Place, δημιουργήσαμε αυτό τον online χώρο, όπου με συνδρομή, μπορούμε να έχουμε όλοι μας πρόσβαση σε πολύτιμα εργαλεία για να ρυθμίζουμε το νου και τα συναισθήματά μας.

Photo Credits: Orestis Tsitouris

Η συλλογή “To my body” είναι δικό σας project. Ποια ήταν η σκέψη πίσω από αυτό και τι άποψη έχετε για το body positivity;

Το “To my body”, ξεκίνησε ως μία ωδή προς το σώμα μας. Μια αναγνώριση όσων μας προσφέρει, αλλά και όλων των εμπειριών που ζούμε μέσα από αυτό. Χωρίς να είναι αυτές οι εμπειρίες μόνο θετικές. Το σώμα μας είναι ένα δοχείο, όπου κυλάει η ζωή και εμείς τη βιώνουμε μέσα από αυτό το μοναδικό σώμα που μας δόθηκε. Στο Mff θεωρούμε, πως όσο θεραπεύουμε τη σχέση μας με το σώμα μας τόσο θεραπεύουμε και τη σχέση μας με τη ζωή και το αντίστροφο. Εμείς μέσα από τη συλλογή αυτή αλλά και τις φωτογραφίσεις της, προσπαθούμε να βοηθήσουμε ως προς αυτό. Σώματα που αγκαλιάζονται, που κινούνται, που χορεύουν, χωρίς photoshop, με φυσική ομορφιά, ρούχα με απαλά υφάσματα που βοηθούν το σώμα να αναπνεέι και να νιώθει ασφάλεια, χρώματα που μας ηρεμούν, σχέδια που μας βοηθούν να κινούμαστε άνετα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυναντήσεις με δημιουργικούς ανθρώπους: Ελευθερία Αργύρη, σχεδιάστρια του brand siel.athens12.09.2018

Ποια είναι τα βασικά κριτήρια, ώστε να προχωρήσετε σε συνεργασία με ένα brand;

Να μας αρέσουν τα σχέδιά του, να νιώθουμε ενθουσιασμό, να επικοινωνούμε όμορφα με τους ανθρώπους του, να το θαυμάζουμε, να είναι ειλικρινές και τέλος να μπορεί να υποστηριχθεί από εμάς και το κοινό μας.

Ζούμε στην εποχή της υπερκατανάλωσης και του fast fashion. Πώς πορεύεται το MyFashionfruit μέσα σε αυτό και τι είναι αυτό που το κάνει να διαφέρει;

Εμείς πιστεύουμε στο Mindful Shopping ή αλλιώς στο να ψωνίζουμε με επίγνωση. Προτιμούμε να επιλέξεις από εμάς ένα ρούχο και όχι περισσότερα, αλλά να το κάνεις συνειδητά, επειδή το χρειάζεσαι, θα το χαρείς και θα μείνει στην ντουλάπα σου καιρό πολύ. Το να επιλέγεις κάτι και όχι απλώς να το αγοράζεις παρορμητικά, νομίζουμε έχει μεγάλη διαφορά στην αίσθηση που νιώθεις όταν το φοράς.

Photo Credits: Orestis Tsitouris

Στη σελίδα σας αναφέρετε ότι φυτεύετε δέντρα, κάτι το οποίο είναι πολύ όμορφο και αισιόδοξο. Πείτε μας λίγα λόγια γι’ αυτή σας τη δράση και για τη σχέση σας με τη φύση.

Έχοντας πολύ συχνά την ανάγκη για προσφορά, αποφασίσαμε πριν λίγα χρόνια να φυτέψουμε 1000 δέντρα στη Βραζιλία με την οργάνωση Weforest. Έτσι, για κάθε ένα we are all beautiful top που αγόραζε κάποιος, ένα δέντρο φυτευόταν! Πολύ ωραίο συναίσθημα, να ξέρεις πως το ρούχο που φοράς φύτεψε ένα δέντρο κάπου στον πλανήτη μας.

Έχετε λάβει ποτέ μήνυμα που σας έχει συγκινήσει;

Πάρα πολλά! Είτε μέσω Instagram, είτε ως ραβασάκια στα δέματα επιστροφών μας. Το αγαπημένο μας κομμάτι. Αυτή η επικοινωνία. Μηνύματα που δείχνουν ότι έχουμε εμπνεύσει κάποιον άλλο άνθρωπο ή βοηθήσει να νιώσει μεγαλύτερη αποδοχή για την ομορφιά του. Ζωγραφιές, ακόμη και ποιήματα. Μοιράζομαι ένα εδώ: “Λένε πως θα έπρεπε να πορευόμαστε όπως ήρθαμε στον κόσμο. Λένε καλύτερα να μέναμε γυμνοί. Λένε πως μας σέρνουν οι καιροί. Δεν διαφωνώ. Πως θα μπορούσα άλλωστε. Μα με θαμπώνουνε οι άνθρωποι που βρίσκουνε σφυγμό στα όμορφα και σχεδόν λησμονημένα. Οι άνθρωποι που βρίσκουν ξεχασμένα χρώματα και ψοφάνε να τα μοιραστούν μαζί μου. Οι άνθρωποι που με κάνουν ένα με τα μέρη που ποτέ μου δεν αντίκρυσα, ποτέ μου δεν ταξίδεψα. Οι άνθρωποι που με κάνουν να νιώθω πως δεν κινούνται όλα τόσο όμοια και τόσο γρήγορα άλλο πια. Οι άνθρωποι που σε εμπνέουν να ανθήσεις αύριο σαν κάτι άλλο… Λες και είσαι φρούτο. Άλλο σχήμα, άλλο χρώμα, άλλη γεύση… Δεν μοιάζεις με κανέναν όπως και να μοιάζεις. Αυτό να πεις. Το σώμα που κατοικώ είναι ένα. Είναι δικό μου και θα το ντύσω απλά και αλλοτινά… Αυτό δεν είναι μόδα. Αυτό είναι πιο πάνω από εμάς. Αυτό είναι το Εμείς, Εδώ, Τώρα”.

Photo Credits: Orestis Tsitouris

Πώς οραματίζεστε το MyFashionfruit στο μέλλον;

…Creating a world of love and beauty together.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυναντήσεις με δημιουργικούς ανθρώπους: Κατερίνα Μαυρίδη και Δάφνη Φικιώρη, ιδιοκτήτριες του εργαστηρίου κεραμικής Cabinet Studio12.09.2018

Περισσότερα από Αγορές
VIMA_WEB3b