MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τρίτη 25 Απριλίου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Τρίτη 25 Απριλίου.

Monopoli Team

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

1. Μήδεια, του Λουίτζι Κερουμπίνι στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Με τη «Μήδεια» του Λουίτζι Κερουμπίνι ξεκινάει το αφιέρωμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας. Η μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή της ΕΛΣ με τρεις σπουδαίες όπερες της Αμερικής –τη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης, την Όπερα του Καναδά και τη Λυρική Όπερα του Σικάγου– θα παρουσιαστεί τον Απρίλιο και τον Μάιο στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, σε μουσική διεύθυνση Φιλίπ Ωγκέν και σκηνοθεσία και σκηνικά Ντέιβιντ ΜακΒίκαρ, με την Άννα Πιρότσι να ντεμπουτάρει στον ομώνυμο ρόλο. Λησμονημένη για πολλές δεκαετίες, η Μήδεια του Ιταλού συνθέτη Λουίτζι Κερουμπίνι, η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε στο Παρίσι το 1797, έλαμψε ξανά όταν η Μαρία Κάλλας ερμήνευσε τον κεντρικό ρόλο για πρώτη φορά το 1953 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Φλωρεντινού Μαΐου. Η επιτυχία υπήρξε τεράστια, ενώ, χάρη στις σπάνιες μουσικές και υποκριτικές ικανότητες της Κάλλας, ο μουσικός κόσμος ανακάλυψε ένα συναρπαστικό έργο, μέχρι τότε άδικα ξεχασμένο.
25, 27, 30 Απριλίου και 2, 4, 9 Μαΐου 2023. Ώρα έναρξης 19:30 (Κυριακή 18:30)
15-120€, περιορισμένης ορατότητας: 10€
Εθνική Λυρική Σκηνή, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

2. Μια άλλη Θήβα, του Σέρχιο Μπλάνκο στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Το εμβληματικό έργο του Σέρχιο Μπλάνκο, «Μια άλλη Θήβα» επιστρέφει για έναν νέο κύκλο παραστάσεων στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. Πώς μπορεί να σκοτώσει κανείς τον πατέρα του; Ένα από τα πιο σοκαριστικά εγκλήματα στην ιστορία του ανθρώπου, η πατροκτονία, είναι στον πυρήνα του έργου του Γαλλο-ουρουγουανού συγγραφέα, που σκηνοθετεί ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος στην Κεντρική Σκηνή.  Ένα έργο για την ανδρική ταυτότητα, που ερευνά τη διαδικασία της μυθοπλασίας με αφορμή την πραγματική ζωή, θίγοντας παράλληλα θέματα όπως η πατριαρχία και οι ταξικοί διαχωρισμοί, η ψυχική ασθένεια, ο ρόλος της θρησκείας, ο ερωτισμός, και πολλά ακόμη. Παίζουν: Θάνος Λέκκας, Δημήτρης Καπουράνης.
Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Από 15€
Θέατρο του Νέου Κόσμου, Αντισθένους και Θαρύπου, Αθήνα 

3. Charlotte Motel, της Κατερίνας Βαϊμάκη στο Θέατρο 104 (Black Box)

Το “Charlotte Motel”, ένα νέο, σύγχρονο έργο της Κατερίνας Βαϊμάκη σε σκηνοθεσία Βασίλη Τζιώκα, ανεβαίνει για πρώτη φορά επί σκηνής, στο Θέατρο 104. Πρόκειται για μία σουρεαλιστική, (αντι)ρομαντική κωμωδία για τον έρωτα, δοσμένη σκηνοθετικά μέσα από ένα πρίσμα φάρσας και παραλόγου. Με χιουμοριστική ματιά περιγράφει τις περιπέτειες των ηρώων στην αναζήτηση του “άλλου τους μισού” και αντιμετωπίζει με ειρωνική, αλλά τρυφερή διάθεση, την ανάγκη τους να συνδεθούν ρομαντικά, όπως και να μείνουν πιστοί στους ρόλους που έχουν υιοθετήσει για να το πετύχουν. Παίζουν: Ανδρονίκη Αβδελιώτη, Ευγενία Βησσαρίου, Θάνος Κρομμύδας, Κωνσταντίνος Ρόδης, Αναστάσης Χριστοφιλόπουλος.
Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15
10€
Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι

4. Θερισμός, του Δημήτρη Δημητριάδη στο Θέατρο 104

Ο «Θερισμός» του Δημήτρη Δημητριάδη ανεβαίνει στο Θέατρο 104, σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη. Δύο ζευγάρια που έχουν από ένα παιδί και μια εργένισσα σε κατάσταση κρίσης. Τους ενώνει ένα life style απόλαυσης εν μέσω του κενού τους εαυτού. Έχοντας αντιθετικές κουλτούρες, διαφορετικές θρησκείες και εναλλακτικές αξίες, παραθερίζουν στην άκρη του κόσμου, στο μαγευτικό Ακαπούλκο, απολαμβάνοντας τα ατελείωτα ποτά τους στην πισίνα ενός υπερ-πολυτελούς ξενοδοχείου… «57 αστέρων» όπως διαφημίζονται τα ευαγή αυτά «μαυσωλεία» της μπλαζέ ζωής. Τη μουσική της παράστασης έχει γράψει ο Παύλος Παυλίδης. Παίζουν: Βίβιαν Κοντομάρη, Γιάννης Σιαμσιάρης, Έλενα Μαρσίδου, Κωνσταντίνος Πασσάς, Ηρώ Κισσανδράκη.
Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15
Γενική είσοδος: 14€, μειωμένο: 11€, ατέλεια: 6€
Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

5. To Christos I. Kladas Quintet στο Half Note Jazz Club

Η Jazz Suite No.1 του σαξοφωνίστα Χρήστου Ι. Κλαδά παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, στο Half Note Jazz Club. Eίναι ένα παιχνίδι ανάκλησης και ανάπλασης συναισθημάτων μέσα από ατομικές και συλλογικές μνήμες. Ο σαξοφωνίστας με τον χαρακτηριστικό του ήχο, ανασύρει από το συρτάρι του μια σειρά από συνθέσεις που ιντριγκάρουν την ενέργεια, το λυρισμό και την αυτοσχεδιαστική δεξιότητα των μουσικών του, προκειμένου να μας μυήσουν στη φιλοσοφία και τον ήχο της σύγχρονης αυθεντικής τζαζ. Η μουσική βραδιά ολοκληρώνεται με τη συμμετοχή της σπουδαίας τζαζ τραγουδίστριας Νάσιας Γκόφα και του δεξιοτέχνη της κιθάρας Γιώργου Σταυρουλάκη.
Δευτέρα 25/4 στις 21:30
15€ Θέση σε τραπέζι, 15€ Εξώστης (θέση σε τραπέζι), 10€ bar ορθίων
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b