MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για τη Δευτέρα 24 Απριλίου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Δευτέρα 24 Απριλίου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Και ἐφύτευσεν ὁ Θεος παράδεισον, από την ομάδα C. for Circus στο Σύγχρονο Θέατρο

Οι C. for Circus παρουσιάζουν το έργο «Και ἐφύτευσεν ὁ Θεος παράδεισον» σε κείμενο και σκηνοθεσία της Βαλέριας Δημητριάδου που παρουσιάζεται από σήμερα στο Σύγχρονο Θέατρο. Για πρώτη φορά στα δεκαπέντε χρόνια της συμπόρευσής τους, οι C. for Circus (παρέα με νέους και παλαιότερους συνεργάτες), καταπιάνονται με ένα πρωτότυπο θεατρικό έργο, γραμμένο από μέλος της ομάδας. Το έργο πραγματεύεται ένα τρομακτικά επίκαιρο θέμα, μία από τις ισχυρότερες μορφές έμφυλης βίας, το sex trafficking. Υπερεξουσία ανθρώπων στις ζωές άλλων με μόνο κίνητρο το κέρδος, σωματική και ψυχολογική βία, κυκλώματα, οργανωμένο έγκλημα που επεκτείνει διαρκώς τη δράση του και ζωές που χάνονται, είτε κυριολεκτικά, είτε μεταφορικά – με το να ζουν υπό τη σκιά και τον φόβο του θύτη. Έντεκα ρόλοι, έντεκα ηθοποιοί, λειτουργώντας σαν ένα σώμα και καταθέτοντας ο καθένας από την σκοπιά του το δικό του κομμάτι, συνθέτουν σταδιακά το παζλ της ιστορίας, ενώ ταυτόχρονα ενισχύουν τη δράση με τη μουσική που παίζουν ζωντανά επί σκηνής. Παίζουν: Αθηνά Αλεξοπούλου, Βαγγέλης Αμπατζής, Παναγιώτης Γαβρέλας, Κωνσταντίνος Κάππας, Μαρία Κατσανδρή, Χρύσα Κοτταράκου, Νικόλας Παπαδομιχελάκης, Μαρία Προϊστάκη, Αθηνά Σακαλή, Θανάσης Χαλκιάς, Σπύρος Χατζηαγγελάκης.
Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Κανονικό: 16€, Μειωμένο: 12€ (Άνεργοι – ΑμεΑ- Φοιτητές – Άνω των 65)
Σύγχρονο Θέατρο, Ευμολπιδών 45, Γκάζι 

2. Αλίκη, σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Χατζάκη στο Bios

Το λογοτεχνικό αριστούργημα του Λιούις Κάρολ, «Η Αλίκη Στη Χώρα Των Θαυμάτων», μεταφέρεται σε μία πολυμεσική παράσταση μαγικού ρεαλισμού, στο BIOS exploring urban culture, σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Χατζάκη. Η Αλίκη στη δύση πλέον της ζωής της αφηγείται την περιπέτεια που είχε ζήσει ως κοριτσάκι. Τον μαγικό κόσμο των θαυμάτων που είχε επισκεφθεί όταν αποφάσισε να ακολουθήσει ένα βιαστικό κουνέλι, με γιλέκο και ρολόι, στην κουνελότρυπά του. Έναν κόσμο που φαίνεται να την ακολουθεί ακόμα, στην προσπάθειά της να συμβιβαστεί με τις επιταγές της πραγματικότητάς της. Μεγαλώνει, μικραίνει, αλλά κυρίως μεγαλώνει. Η παράσταση φωτίζει θεμελιώδη ερωτήματα μέσα από το πρίσμα μιας αέναης αναζήτησης στον χωροχρόνο της ύπαρξης. Παίζει η Ελένη Ζιώγα.
Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Γενική είσοδος: 15€, Μειωμένο: 10€, Ατέλειες: 5€
Bios Πειραιώς 84, Πειραιώς 84, Αθήνα

3. Garamond 12, της Μαρίας Δριμή στο θέατρο Πορεία

Μετά το Νυχιάνγκ και το Labor που αγκαλιάστηκαν θερμά από το κοινό, ένα ακόμη νέο έργο, ένα δείγμα της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας, παρουσιάζεται στη σκηνή του θεάτρου Πορεία. Το “Garamond 12” της Μαρίας Δριμή, που πήρε τον τίτλο του από μια… γραμματοσειρά, προέκυψε από τη Σχολή Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής του θεάτρου Πορεία και πραγματεύεται τα θέματα της ταυτότητας, του απογαλακτισμού και της δειλίας απέναντι στη ζωή, της υποστηρικτικής και ενίοτε πνιγηρής σχέσης μητέρας-παιδιού, της αποδοχής του εαυτού, της άρνησης παραδοχής της πραγματικότητας, των ζωτικών προτύπων, της έκθεσης τουκαλλιτέχνη, της αδυναμίας να ακολουθήσουμε έναν «ενδεδειγμένο» τρόπο ζωής, της φιλίας, της ερωτικής επιθυμίας. Παίζουν: Μαρία Ζορμπά, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Χάρης Τζωρτζάκης, Σίλια Μπισιώτη.
Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
10-15€
Θέατρο Πορεία, Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69, Πλατεία Βικτωρίας

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Οι Απάχηδες των Αθηνών, του Νίκου Χατζηαποστόλου σε μορφή συναυλίας στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Οι Απάχηδες των Αθηνών (1921) του Νίκου Χατζηαποστόλου σε λιμπρέτο Γιάννη Πρινέα, μία από τις δημοφιλέστερες ελληνικές οπερέτες, θα παρουσιαστεί σε μορφή συναυλίας στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Τα αγαπημένα τραγούδια της οπερέτας θα ερμηνεύσουν οι εξαιρετικές λυρικές φωνές Δέσποινα Σκαρλάτου (σοπράνο), Σοφία Καπετανάκου (άλτο), Δημήτρης Σιγαλός (τενόρος) και Άγγελος Χονδρογιάννης (μπάσσος). Με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ θα συμπράξει η Χορωδία «Μελωδοί» υπό την μουσική διδασκαλία του Γιώργου Ζιάκα.
Δευτέρα 24/4 στις 21:00
Γενική Είσοδος: 10 ευρώ, Μειωμένο: 8 ευρώ
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά – Σκηνή Ωμέγα, Ηρ. Πολυτεχνείου 32 & Βασ. Γεωργίου, Πειραιάς

5. Ο Αδάμ Τσαρούχης στο Half Note Jazz Club

Ο Αδάμ Τσαρούχης επιστρέφει με μια ακόμη εμφάνιση στο Half Note Jazz Club, τη Δευτέρα 24 Απριλίου, με ένα αφιέρωμα στον Μίμη Πλέσσα. Μια βραδιά αφιερωμένη στα τραγούδια και στο έργο του μεγάλου δημιουργού. Τραγούδια που όλοι μας έχουμε αγαπήσει μέσα από τα κινηματογραφικά μιούζικαλ της μεγάλης οθόνης και το θέατρο, καθώς και επιλογές από την τζαζ εποχή του Μίμη Πλέσσα. Special guest η Γιάννα Βασιλείου.
Δευτέρα 24/4 στις 21:30
15€ (θέση σε τραπέζι), 15€ Εξώστης (θέση σε τραπέζι), 10€ Bar ορθίων
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b