MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΑΞΙΔΙΑ

8 νησιά για διακοπές χωρίς αυτοκίνητο

Μικρά ελληνικά νησιά όπου το αυτοκίνητο είναι περιττό ή ακόμα και απαγορευμένο. Εδώ όλα προσεγγίζονται με τα πόδια ή δια θαλάσσης.

Photo by Mauricio Munoz on Unsplash
Photo by Mauricio Munoz on Unsplash
Monopoli Team

Πολλοί είναι οι λόγοι για να επιλέξετε να κάνετε διακοπές χωρίς αυτοκίνητο σε ένα νησί. Δεν θέλετε να ανησυχείτε για την τιμή της βενζίνης, δεν έχετε δικό σας αμάξι ή αναζητάτε ένα μικρό νησί όπου μπορείτε εύκολα να πάτε με τα πόδια παντού και όπου το μόνο που θα σας απασχολεί είναι το πού θα φάτε και ποιο βιβλίο θα διαβάσετε στην παραλία. Παρακάτω, συγκεντρώσαμε μερικά πανέμορφα ελληνικά νησιά όπου το αυτοκίνητο είναι περιττό (ή και απαγορευμένο), για να πάρετε ιδέες για τα τριήμερα που έρχονται και για τις καλοκαιρινές διακοπές σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑMonika: Δεν κάνω μουσική για να πετύχω, κάνω μουσική για μένα12.09.2018

Αγκίστρι
Photo by Mauricio Muñoz on Unsplash

Photo by Mauricio Muñoz on Unsplash

Μόλις μία ώρα από το λιμάνι του Πειραιά, το Αγκίστρι έχει αποκτήσει το δικό του φανατικό κοινό χάρη στις υπέροχες παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά, το πολύ πράσινο και την ηρεμία του. Το μικρότερο νησί του Σαρωνικού είναι ιδανικός προορισμός για παρέες, ζευγάρια, οικογένειες αλλά και όσους λατρεύουν τις εξερευνήσεις στη φύση, το ποδήλατο ή τις πεζοπορίες. Στη Σκάλα θα βρείτε μια οργανωμένη αμμουδερή παραλία και αρκετές επιλογές για διαμονή, φαγητό και ποτό. Στο Μεγαλοχώρι, τον μεγαλύτερο οικισμό στο Αγκίστρι, θα περπατήσετε σε πλακόστρωτα δρομάκια, θα χαζέψετε παραδοσιακά σπίτια με ολάνθιστες αυλές και θα δείτε τον μοναδικό ανεμόμυλο του νησιού. Η περίφημη Χαλικιάδα, με τα κρυστάλλινα νερά και τα επιβλητικά βράχια, η βοτσαλωτή Δραγωνέρα στη δυτική πλευρά του νησιού και η εξωτική Απόνησος, όπου τα πεύκα αγκαλιάζουν τη θάλασσα, σας περιμένουν για δροσιστικά μακροβούτια.

Ύδρα
Photo by Mauricio Muñoz on Unsplash

Photo by Mauricio Muñoz on Unsplash

Μέσα στα λίγα τετραγωνικά χιλιόμετρά της συνδυάζεται η ιστορία και η παράδοση με τον κοσμοπολιτισμό, η άγρια ομορφιά με την αρχοντιά. Απαλλαγμένη από θορύβους αυτοκινήτων, η Ύδρα σε καλεί να σταματήσεις τον χρόνο και να χαλαρώσεις, να περπατήσεις στα πλακόστρωτα σοκάκια της, να θαυμάσεις τα καπετανόσπιτα και τα καλοδιατηρημένα αρχοντικά με τις λιτές γραμμές και να περιπλανηθείς στα μονοπάτια της. Στο νησί δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα και όλες οι μεταφορές γίνονται δια θαλάσσης ή με γαϊδουράκια. Περπατήστε στον παραλιακό δρόμο που ενώνει το λιμάνι με το Καμίνι και τον Βλυχό με θέα τη θάλασσα. Κάντε βουτιές από τα βράχια της Υδρονέτας, κάτω από τα περίφημα κανόνια. Η σύνδεση της πόλης με τις άλλες παραλίες του νησιού γίνεται από τη θάλασσα, με καϊκια ή θαλάσσια ταξί, αλλά και με τα πόδια.

Διαβάστε περισσότερα στο TravelGo.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑM-Power Festival: Με δύναμη για την αναπηρία12.09.2018

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b