MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΔΡΑΜΑ

Η Ανατολή της Έλλης Παπαδημητρίου στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Η Ανατολή της Έλλης Παπαδημητρίου, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, που παρουσιάστηκε πέρυσι στην Αρχαία Τίρυνθα έρχεται στην Κεντρική Σκηνή του Νέου Κόσμου

| Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας
Monopoli Team

100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός», η Ανατολή παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 15 & 16 Ιουλίου 2022, με φυσικό σκηνικό τον αρχαιολογικό χώρο της Τίρυνθας. Φόρος τιμής στη συγγραφέα που συνέδεσε τη ζωή και το έργο της με τη μοίρα της Μικράς Ασίας, Έλλη Παπαδημητρίου.

Ύστερα από την επιτυχία της παράστασης στην αρχαία Τίρυνθα, η Ανατολή θα παιχτεί για το αθηναϊκό κοινό στο Θέατρο του Νέου Κόσμου από τις 20 Απριλίου ως το τέλος Μαΐου 2023.

Ο σκηνοθέτης της παράστασης Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος είχε την τύχη να γνωρίσει και να συνδεθεί με την Έλλη Παπαδημητρίου τη δεκαετία του ’70, σπουδαστής ακόμα στη δραματική σχολή. 25 χρόνια μετά το ανέβασμα του διάσημου έργου της “Κοινός Λόγος” σε σκηνοθεσία του, η Ανατολή επιστρέφει στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Η Ανατολή της Έλλης Παπαδημητρίου

Μικρασιατική εκστρατεία και καταστροφή του 1918-1922. Νίκες και πανωλεθρίες, αιτίες και συνέπειες. Στο επίκεντρο βρίσκεται πάντα ο άνθρωπος και τα πάθη του. Το θανατικό κι ο ξεριζωμός, η θέληση για ζωή κι ο αγώνας, των γυναικών κυρίως, να στεριώσουν στην καινούρια πατρίδα, ο πόνος πλάι πλάι με την πίστη στη ζωή. Οι πρόσφυγες φέραν στην Ελλάδα τη νοικοκυροσύνη τους, τις γεύσεις, τις παραδόσεις, τα τραγούδια, τους χορούς τους. Την μπόλιασαν με τον πολιτισμό τους.

Η Έλλη Παπαδημητρίου, γνωστή πιο πολύ από τον Κοινό Λόγο, που ήταν η εναρκτήρια παράσταση του Θεάτρου του Νέου Κόσμου το 1997 σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, ασχολήθηκε πολλές δεκαετίες με τη θεατρική σύνθεση Ανατολή. Η Έλλη είχε μια εμμονική σχέση με αυτό το έργο της: φεύγοντας για τη Μέση Ανατολή στην Κατοχή, το μόνο χειρόγραφο που ρίχνει στη βαλίτσα της είναι η Ανατολή, που την εκδίδει για πρώτη φορά στο Κάιρο το 1941 και εν συνεχεία κάθε 10 χρόνια ξαναδουλεμένη: 1952, 1962, 1972, 1982, στις επετείους της Μικρασιατικής καταστροφής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι θεατρικές πρεμιέρες της Άνοιξης12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Έλλη Παπαδημητρίου
Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος

Σκηνικά: Κλαιρ Μπρέισγουελ
Κοστούμια: Κλαιρ Μπρέισγουελ
Μουσική: Φώτης Σιώτας
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα

Παίζουν: Μανώλης Μαυροματάκης, Ελένη Ουζουνίδου, Μιχάλης Τιτόπουλος, Αποστόλης Ψυχράμης, Δημήτρης Καπουράνης

Τιμές Εισιτηρίων: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή Κανονικό 17€, Μειωμένο 15€, Σάββατο-Κυριακή Κανονικό 20€, Μειωμένο 17€
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 20 Απριλίου έως 28 Μαϊου
Πληροφορίες: 2109212900
Παραστάσεις: Κάθε Πέμπτη 20:00, κάθε Παρασκευή 20:30, κάθε Σάββατο 21:00, κάθε Κυριακή 21:15
Βοηθός Σκηνοθετη: Αγγελική Τόμπρου
Link Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/anatoli/
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο του Νέου Κόσμου, Αντισθένους 7 & Θαρύπου, τηλ: 2109212900
Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b