MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Αφιερωμένο στον Γιώργο Χατζημιχάλη το φθινόπωρο στο Μουσείο Μπενάκη

Με μια μεγάλη αναδρομική έκθεση του σημαντικού Έλληνα εικαστικού Γιώργου Χατζημιχάλη θα υποδεχθεί το επόμενο φθινόπωρο το Μουσείο Μπενάκη.

Monopoli Team

Τα έργα που θα εκτεθούν καταγράφουν τη διαδρομή του καλλιτέχνη στην περιπέτεια της ζωγραφικής έξι δεκαετιών (1966-2022), ενώ θα παρουσιασθούν και έργα για πρώτη φορά στο κοινό.

Η έκθεση θα καταλαμβάνει όλους τους εκθεσιακούς χώρους του κτιρίου του Μουσείου Μπενάκη της οδού Πειραιώς 138 και θα παρουσιαστεί σε δύο μέρη: Το πρώτο θα εγκαινιαστεί στις 21 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 5 Νοεμβρίου 2023, ενώ το δεύτερο θα παρουσιαστεί από τις 23 Νοεμβρίου 2023 έως τις 14 Ιανουαρίου 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕικαστικές προτάσεις για πασχαλινές βόλτες στις γκαλερί και τα μουσεία της Αθήνας12.09.2018

Στο διάστημα μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου μέρους, δηλαδή τα Σαββατοκύριακα 11-12 και 18-19 Νοεμβρίου 2023, ο χώρος της έκθεσης θα παραμείνει ανοιχτός, ώστε το κοινό να έχει τη ευκαιρία να παρακολουθήσει τη μετάβαση και να ζήσει από κοντά τα παρασκήνια του στησίματος μιας έκθεσης.

Γιώργος Χατζημιχάλης

Γιώργος Χατζημιχάλης

Ο Γιώργος Χατζημιχάλης είναι ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της γενιάς του. Το έργο του είναι πολύπλευρο και συχνά αποτελείται από μεγάλες ενότητες. Ερευνά τη μνήμη, τη σημασία του αρχείου και τη σχέση μεταξύ του παρελθόντος και της σύγχρονης εικαστικής πραγματικότητας. Για να φτιάξει ένα έργο συχνά χρησιμοποιεί πολλά και διαφορετικά μέσα, παράλληλα με τη ζωγραφική, όπως video, φωτογραφίες, κείμενα, εκτυπώσεις κ.ά. Ο δισδιάστατος χώρος της ζωγραφικής εξαπλώνεται στην τρίτη διάσταση και οι χώροι που προκύπτουν επιτρέπουν στον θεατή να βιώσει την εικόνα όπως αυτή διαμορφώνεται από την εμπειρία της ζωής στη μεταμοντέρνα συνθήκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ μεγάλος περίπατος της Άλκης στο Μουσείο Μπενάκη12.09.2018

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b