MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Παρασκευή 7 Απριλίου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Παρασκευή 7 Απριλίου.

Monopoli Team

ΜΟΥΣΙΚΗ

1. Ο Νικολάι Λουγκάνσκυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με το Τρίτο Κοντσέρτο του Ραχμάνινοφ

Απόψε, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών συμπράττει με τον μεγάλο πιανίστα Νικολάι Λουγκάνσκυ στο Τρίτο Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα του Σεργκέι Ραχμάνινοφ, το «Έβερεστ» των πιανιστικών κοντσέρτων, στο οποίο ο Λουγκάνσκυ έχει αναδειχθεί ιδανικός ερμηνευτής. Ακόμη, ο Βασίλης Χριστόπουλος ηγείται της πρώτης εγχώριας εκτέλεσης της Ιουλιανής Σουίτας του Φίλιππου Τσαλαχούρη, η οποία αποτελεί έναν φόρο τιμής στη μνήμη της διακεκριμένης βυζαντινολόγου Ιουλιανής Χρυσοστομίδου. Στο επίκεντρο του προγράμματος, η συμφωνία «Ματθίας ο ζωγράφος» του Πάουλ Χίντεμιτ. Μια δημιουργία που εμπνέεται από τον αναγεννησιακό ζωγράφο Ματίας Γκρύνεβαλντ και στοχάζεται τον ρόλο του καλλιτέχνη μέσα στην κοινωνία.
Παρασκευή 7/4 στις 20:30 * Στις 19:30 δωρεάν εισαγωγική ομιλία από τον Νίκο Λαάρη για τους κατόχους εισιτηρίων
60€, 45€, 35€, 25€ και 20€ (εκπτωτικό)
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη 1, Αθήνα

2. Mano’s: Το Dimitris Kalantzis Quartet σε ένα jazz αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός»

Το κουαρτέτο του Δημήτρη Καλαντζή έρχεται στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός» για να παρουσιάσει την παραγωγή «Mano’s», μια jazz ματιά πάνω σε συνθέσεις του σπουδαίου Μάνου Χατζιδάκι. Μια ξεχωριστή μουσική συνάντηση δεξιοτεχνών καλλιτεχνών στο πλαίσιο μιας παραγωγής που διατηρεί ακέραια όλα τα χαρακτηριστικά της αισθητικής και της μουσικής ατμόσφαιρας του Μάνου Χατζιδάκι.
Παρασκευή 7/4 στις 20:30
15€ (γενική είσοδος), 10€ (φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ)
Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός», Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα

3. Ο Γιώργος Καραδήμος στο Half Note Jazz Club

Το Half Note Jazz Club υποδέχεται τον γνωστό ερμηνευτή και τραγουδοποιό Γιώργο Καραδήμο σε ένα ρεσιτάλ, με διασκευές αλλά και απρόβλεπτα τραγούδια ιδωμένα από μια άλλη οπτική. Ένα πρόγραμμα χωρίς αυστηρά μουσικά στεγανά που αποσκοπεί στο κοινό αίσθημα αλλά και τη συγκίνηση μέσα από τραγούδια όπως οι επιτυχίες του Γιώργου Καραδήμου, “Με πνίγει τούτη η σιωπή” και “Σε θέλω εδώ” αλλά και το πιο πρόσφατο ντουέτο με τον Γιάννη Κότσιρα, “Είναι αγκαλιές” μέχρι εμβληματικά λαϊκά τραγούδια ιδωμένα μέσα από τη μουσική ματιά του ερμηνευτή-δημιουργού αλλά και του μοναδικού σολίστα Θωμά Κοντογιώργη που επιμελείται τις ενορχηστρώσεις.
Παρασκευή 7 και Σάββατο 8/4 στις 22:30 και Κυριακή 9 Απριλίου στις 21:30
20€ Θέση σε τραπέζι, 20€ Εξώστης (θέση σε τραπέζι), 15€ Bar Ορθίων
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς

4. Οι Phantom Limb στο Temple

Οι Phantom Limb πρόκειται να παρουσιάσουν ζωντανά το ντεμπούτο άλμπουμ τους απόψε στο Temple στο Γκάζι. Το γκρουπ σχηματίστηκε το 2018, όταν ο Αμερικανός τραγουδιστής Damien Castaneda, μετακόμισε από το Σαν Φρανσίσκο στην Αθήνα και ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με τρεις έμπειρους μουσικούς της αθηναϊκής σκηνής, τους Φώτη Βαγενά (κιθάρα), Μανώλη Γιαννιτσόπουλο (μπάσο) και Περικλή Ρούσση (τύμπανα). Τους τέσσερίς τους ενώνει η αγάπη τους για τον classic rock ήχο που δε χάνει ποτέ τη διάθεσή του να πειραματιστεί. Ηχογραφημένο στην Αθήνα το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ της μπάντας περιλαμβάνει έντεκα αυθεντικές συνθέσεις και μία διασκευή.
Παρασκευή 7/4 στις 20:00
10€
Temple Athens, Ιάκχου 17, Αθήνα

5. Ο Μάκης, σε σκηνοθεσία Βασίλη Κατσικονούρη και Ερρίκου Λίτση στο θεάτρο του Νέου Κόσμου

«Ο Μάκης» σε σκηνοθεσία Βασίλη Κατσικονούρη και Ερρίκου Λίτση συνεχίζει για λίγες ημέρες ακόμη τις παραστάσεις του στο θεάτρο του Νέου Κόσμου. Αθήνα, καλοκαίρι. Ο παππούς είναι στο σπίτι. Οι δικοί του έχουν πάει διακοπές. Σαντορίνη, Πάρο… Παλιά πήγαινε κι αυτός διακοπές. Μακρόνησο, Γυάρο… Τώρα έχει μείνει μόνος του. Με τις εμμονές του, τη ματαίωση, το φόβο του. Δε νοσταλγεί τίποτα κι ούτε πενθεί· παρά μόνον ποθεί: Για λίγο ακόμα. Σε αυτό το οδοιπορικό του —εντός ενός δωματίου— ο παππούς μονολογεί παρέα με τον σιωπηλό κάτοικο μιας γυάλας. Οι λέξεις ακολουθούν η μία την άλλη πυρετωδώς, σπάζοντας ειρωνικά και απείθαρχα τη σιωπή του θερινού σκηνικού. Ένα τάνγκο μοναχικό, ένας άνδρας νέος και γέρος ταυτόχρονα, στην άκρη του σκαλοπατιού, ταλαντεύεται δοκιμάζοντας τις δυνάμεις του.
Παρασκευή 7 και Σάββατο 8/4 στις 21:15 και Κυριακή 9/4 στις 19:00
13-16€
Θέατρο του Νέου Κόσμου, Αντισθένους 7 & Θαρύπου, Aθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b