MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Τώρα μπορείς να φτιάξεις τον δικό σου πίνακα αλα Damien Hirst – με τεχνητή νοημοσύνη και την ευχή του καλλιτέχνη

Ο Damien Hirst θα επιτρέπει στους αγοραστές του να μιμηθούν τους διάσημους περιστρεφόμενους πίνακες του με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης

Ο Damien Hirst υπογράφει έργα του, Photo: Instagram/@damienhirst
Ο Damien Hirst υπογράφει έργα του, Photo: Instagram/@damienhirst
Monopoli Team

Ο Damien Hirst δεν θα δημιουργεί πια τους χαρακτηριστικούς περιστρεφόμενους πίνακες του – γνωστούς στην αγορά ως Spin Paintings. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα ξαναδούμε τα πρωτότυπα αυτά έργα, αφού ο καλλιτέχνης αποκάλυψε ότι θα επιτρέπει στους αγοραστές τους να… φτιάξουν μόνοι τους, τον δικό τους πίνακα, με τη βοήθεια ενός νέου A.I. Generator (πλατφόρμας που λειτουργεί με τεχνητή νοημοσύνη), τον οποίο μετά μπορούν φυσικά να αγοράσουν είτε ως NFT είτε σε φυσική μορφή – ή και τα δύο.

Με τίτλο The Beautiful Paintings (Οι Όμορφοι Πίνακες), το τελευταίο πρότζεκτ του Damien Hirst τον βρίσκει να ασχολείται για ακόμη μια φορά με την ψηφιακή τέχνη, δίνοντας νέα πνοή στους διάσημους πίνακες που εμπνεύστηκε κατά τη δεκαετία του ’90, όταν έριχνε χρώματα σε περιστρεφόμενους καμβάδες από “ψηλά”, ανεβασμένος συνήθως σε μία σκάλα.


Τώρα, λοιπόν, οι ενδιαφερόμενοι συλλέκτες θα μπορούν να δημιουργήσουν τον δικό τους αντίστοιχο πίνακα μέσα από την σελίδα της εταιρίας τεχνολογίας και τέχνης HENI, που αποτελεί και βασικό ψηφιακό συνεργάτη του Hirst. Η πλατφόρμα επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν μέχρι και 12 χρώματα, ένα από 25 στυλ περιστροφής, φίλτρα θόλωσης και το σχήμα του καμβά. Φυσικά υπάρχει και η επιλογή για τυχαία δημιουργία.

Όταν το έργο είναι έτοιμο, μπορούν να το αγοράσουν ως NFT ή να το παραγγείλουν σε φυσική μορφή, τα οποία έρχονται με την υπογραφή του Hirst. Οι καμβάδες κοστίζουν από 1.500 έως 6.000 δολάρια, ενώ τα NFT κοστίζουν 2.000 δολάρια.

Όσο για το όνομα της συλλογής, ο Βρετανός καλλιτέχνης θεωρεί ότι είναι αυτονόητο, σύμφωνα με ανακοίνωση του στο Twitter.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Damien Hirst (@damienhirst)

“Πάντα πίστευα ότι οτιδήποτε γίνεται με άρτιο τρόπο είναι τέχνη και δεν υπάρχουν όρια. Για εμένα, οι σειρές The Beautiful Paintings και The Spin Paintings έχουν να κάνουν με αυτό. Όχι όρια. Τέχνη που σε κάνει να λές ‘ουάου’. Και μπορείς να χαθείς μέσα σε αυτή” είπε ο καλλιτέχνης.

“Ήθελα να κάνω κάτι το οποίο είναι καθαρά παραγωγικό. Χωρίς να χρησιμοποιείς μπογιές, καμβάδες, πινέλα και χαρτί, ήθελα να δω αν θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε κάτι που θα παράγει όμορφους Spin Paintings που δεν υπάρχουν στον πραγματικό κόσμο” πρόσθεσε για το πρότζεκτ.

Η πλατφόρμα για τη σειρά The Beautiful Paintings θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Απριλίου στο HENI.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«In medias res»: Ο Χρήστος Παλλαντζάς στο «μέσον» των πραγμάτων12.09.2018

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b