MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες και εκθέσεις: 6 προτάσεις για την Τρίτη 4 Απριλίου

Κινηματογραφικές προβολές, εικαστικές συναντήσεις, και άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που μπορείτε να παρακολουθήσετε στην πόλη σήμερα, Τρίτη 4 Απριλίου 2023.

«Φαντάσματα της Επανάστασης»: Προβολή της ταινίας του Θάνου Αναστόπουλου και συζήτηση στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος 
Monopoli Team

Κινηματογράφος

1. «Φαντάσματα της Επανάστασης»: Προβολή της ταινίας του Θάνου Αναστόπουλου και συζήτηση στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Η ταινία «Φαντάσματα της Επανάστασης», έρχεται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας για δεύτερη συνεχή εβδομάδα. Την Τρίτη 4 και την Τετάρτη 5 Απριλίου, στις 21:30, η νέα ταινία του Θάνου Αναστόπουλου ανοίγει ένα σουρεαλιστικό παράθυρο στην Ιστορία και φιλοξενεί εκλεκτούς ομιλητές. Τρίτη 4 Απριλίου, «Mitteleuropa»: Μετά την προβολή, ο Καθηγητής του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου Νίκος Μπακουνάκης και ο σκηνοθέτης Θάνος Αναστόπουλος εκκινούν μία συζήτηση με θέμα «Mitteleuropa: Ο ελληνισμός ταξιδεύοντας στον κόσμο».  Η ταινία: Μια σύγχρονη κωμωδία βασισμένη σε πραγματικά ιστορικά γεγονότα, με πρωταγωνιστές ήρωες και αντιήρωες του 18ου αιώνα: Ο Φεραίος γράφει τον Θούριο. Δυο εκκλησίες με έναν Θεό χωρίζουν τις καμπάνες τους. Μία κοινότητα ανθεί. Μία εθνότητα επαναστατεί. Μία αυτοκρατορία αργοπεθαίνει. Ένας μασκοφόρος παρκουρίστας οργώνει τους δρόμους της σύγχρονης Τεργέστης. Και κάποια ιδιότροπα φαντασματάκια περιμένουν το λεωφορείο, σε αναζήτηση της ελευθερίας.
Τρίτη 4 Απριλίου 2023, 21:30
Εισιτήρια: 7€, 5€ (μειωμένο). Κλείστε το εισιτήριο σας εδώ
Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Ιερά Οδός 48 και Μεγάλου Αλεξάνδρου, μετρό Κεραμεικός, τηλ. 210 3612046.

2.. «No Budget Story»: Προβολή της ταινίας του Ρένου Χαραλαμπίδη στον Κινηματογράφο Δαναό

Την Τρίτη 4 Απριλίου, στις 21:45, στον Κινηματογράφο Δαναό, θα πραγματοποιηθεί προβολή της ταινίας του Ρένου Χαραλαμπίδη «No Budget Story». Υπόθεση: Το φιλμ διαπραγματεύεται τον ουτοπικό πόθο ενός νέου που φαντασιώνεται πως είναι σκηνοθέτης, να κάνει μια ποιητική-διαστημική ταινία αυστηρά προσωπικής έκφρασης. Που δηλαδή δεν ενδιαφέρει κανέναν, ούτε καν τον ίδιο, αλλά θρέφει την προσωπική του ματαιοδοξία. Για να βρει χρηματοδότηση, το περιβόητο «μπάτζετ», θα μπλέξει με τον καλλιτεχνικό υπόκοσμο. Πριν την έναρξη της ταινίας θα προβληθεί για πρώτη φορά η μικρού μήκους ταινία «Συμπτώματα» του Θάνου Κερμίτση, σε παραγωγή ΑbFab Productions.
Τρίτη 4/4, 21:45
Αγορά εισιτηρίων εδώ
Κινηματογράφος Δαναός, Λ. Κηφισίας 109, Αθήνα. Τηλ: 210 6922655. Ε: [email protected] | https://www.danaoscinema.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 4 προτάσεις για την Τρίτη 4 Απριλίου12.09.2018

Εκθέσεις

3. «Botanical Athens»: Ατομική έκθεση ζωγραφικής της Ράνιας Καπελιάρη στην gallery genesis

Η gallery genesis παρουσιάζει, από τις 4 έως τις 22 Απριλίου 2022, την έκθεση ζωγραφικής της Ράνιας Καπελιάρη με τίτλο «Botanical Athens». Η Αθηνά Σχινά, Ιστορικός Τέχνης  και Θεωρίας του Πολιτισμού (ΕΚΠΑ), σημειώνει: «Στην ζωγραφική της, – όσον αφορά στην συγκεκριμένη τουλάχιστον ενότητα – η εικαστική δημιουργός εμπνέεται καθώς φαίνεται από την Θεογονία του Ησιόδου, από τα Ειδύλλια του Θεοκρίτου και ιδιαιτέρως από τις Μεταμορφώσεις του Οβιδίου. Η έμπειρη και καλλιεργημένη αυτή ζωγράφος ανοίγει έναν ζωτικό διάλογο με τους μύθους και την ιστορία, όπως επίσης με την καθημερινότητα και το συλλογικό ασυνείδητο, χρησιμοποιώντας όσα ρεαλιστικά και παραστατικά στοιχεία της είναι απαραίτητα. Αυτά τα στοιχεία τα συνδυάζει – σε ορισμένα τους σημεία – με εξπρεσσιονίζουσες αφαιρετικές γραφές, επιδιώκοντας να ιχνηλατήσει και στην συνέχεια να αποκαλύψει την εγγύτητα και την απόσταση ανάμεσα στα φανερά και τα υποκρυπτόμενα, κυρίως όμως ανάμεσα στην έννοια και την πράξη της μεταμόρφωσης».
Εγκαίνια: Τρίτη 4 Απριλίου 2023 / Ώρα 20:00

Διάρκεια έκθεσης : 4 έως 22 Απριλίου 2023
Ωράριο: Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή, 12:00 – 21:00 και Σάββατο, 12:00 – 15:00
Gallery Genesis, Χάριτος 35, Κολωνάκι, Αθήνα. Τηλ: 211 7100566. Ε: [email protected] | gallerygenesisathens.com

4. «Human Trees »: Έκθεση ζωγραφικής της Αμαλίας Σταυρουλάκη στην Γκαλερί «7»

Η Γκαλερί «7» παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής της Αμαλίας Σταυρουλάκη με τίτλο «Human Trees », από 4 Απριλίου έως 10 Μαΐου 2023. «Και να ‘μαστε πάλι εδώ, σε μια συνέχεια αυτών των ανθρώπινων δέντρων, των δενδρινών ανθρώπων… Αυτή τη φορά τα σχέδια της Αμαλίας Σταυρουλάκη είναι ακόμη πιο λεπτοδουλεμένα, κάθε γραμμή, κάθε χρώμα, λες και δημιουργούν ανάγλυφα – στη μνήμη, στο τώρα», επισημαίνει η Ντόση Ιορδανίδου για την έκθεση.
Εγκαίνια: Τρίτη 4 Απριλίου, 20:00 – 22:00
Διάρκεια έκθεσης: 4 Απριλίου – 10 Μαΐου 2023
Νέο Ωράριο λειτουργίας: : Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή : 12-8 μ.μ. Τετάρτη, Σάββατο : 12-4 μ.μ.
Γκαλερί «7», Σόλωνος 20 και Βουκουρεστίου, Αθήνα. Τηλ: 210.3612050. Ε: [email protected] | https://www.gallery7.gr/

5. «Below Sea Level» / «Υποκάτω θαλάσσης»: Έκθεση της Θαλασσινής Δούμα στο Μουσείο Ηρακλειδών

Το Μουσείο Ηρακλειδών παρουσιάζει την έκθεση  με τίτλο «Below Sea Level» / «Υποκάτω θαλάσσης» της Θαλασσινής Δούμα, από 4 Απριλίου έως 18 Ιουνίου 2023, σε επιμέλεια της Νίνας Φραγκοπούλου, Δρ. Θαλάσσιας Οικολογίας και με τη συνεργασία του Μανόλη Καρτεράκη, Ιστορικού Τέχνης. Σκοπός της έκθεσης είναι να προβάλλει τα γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά της Νεκράς θάλασσας με τη ματιά της φωτογράφου – εικαστικού και να αναδείξει το πρόβλημα των ανθρώπινων επιδράσεων και της κλιματικής κρίσης στη φύση.
Εγκαίνια: Τρίτη 4 Απριλίου 2023, 19:00
Διάρκεια έκθεσης: 4 Απριλίου – 18 Ιουνίου 2023
Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά 14.00-18.00, τελευταία είσοδος: 17:15
Είσοδος: 5€, 3€
Μουσείο Ηρακλειδών, Αποστόλου Παύλου 16, Θησείο-Αθήνα. T: +302103461981, E: [email protected]

6. «Αναζητώντας την Απτότητα»: Ομαδική έκθεση στην Γκαλερί Κουρντ

Η Γκαλερί Κουρντ εγκαινιάζει στις 4 Απριλίου 2023 την ομαδική έκθεση «Αναζητώντας την Απτότητα», με συμμετέχουσες καλλιτέχνιδες τις: Βάλια Καπελετζή, Silvana Mc Nulty, Mariandrie και Annie Riga. Στην έκθεση παρουσιάζεται μια σειρά έργων; υφαντά, πίνακες και γλυπτά. Κύριος άξονας της έκθεσης είναι μια αναζήτηση που αφορά στα υλικά και στις δομές των έργων, καθώς αυτά χαρακτηρίζονται από την αίσθηση της απτότητας και του χειροποίητου. Τα υφαντά και τα γλυπτά, φτιαγμένα με οργανικές ύλες και ασύμμετρες φόρμες, οι εντάσεις – όπως προκύπτουν από διάφορες χειρονομίες και μεταπλάσεις των υλικών–, οι ποικιλόμορφες υφάνσεις και οι αντιθέσεις στο εσωτερικό κάθε ύφανσης, όλα αυτά συνθέτουν τελικά μέσα στον χώρο της γκαλερί ένα είδος «κατασκευασμένου τοπίου».
Εγκαίνια: Τρίτη 4 Απρίλιου 2023, στις 19:00
Διάρκεια έκθεσης: 4 Απριλίου έως 27 Μαΐου 2023
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Παρασκευή 12-8 μμ. και Σάββατο 11-3 μμ.
Γκαλερί Kourd, Κασσιανής 2 και Φαναριωτών, Αθήνα. Τηλ: 2106426573.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τρίτη 4 Απριλίου12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b