MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τρίτη 4 Απριλίου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Τρίτη 4 Απριλίου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ/PERFORMANCE

1. Αϊζο: Μια μουσική και σκηνική σύνθεση από τη Νεφέλη Σταματογιαννοπούλου στο Θέατρο Altera Pars

H παράσταση «Iso – Αϊζο»– είναι μια σύνθεση της Νεφέλης Σταματογιαννοπούλου, στο πλαίσιο της διδακτορικής διατριβής της, όπου μελετάει την ηχητική σύνθεση σε σχέση με την κίνηση, εσωτερική ή εξωτερική, καθώς και διάφορες εφαρμογές που εμπλέκονται στην τελική μορφή της, την καταγραφή αυτού αλλά και την δραματουργία του ήχου. Παρουσιάζεται για δύο παραστάσεις στις 4 και 5 Απριλίου 2023 στο Altera Pars. Πολλές διαφορετικές οπτικές και προσεγγίσεις μέσα από δύο ηχοχρωματικά άκρα σε κάθε έναν από εμάς, όπου αναπτύσσονται με αποκαλυπτικές λεπτομέρειες σε κάθε κεφάλαιο.
Τρίτη 4 και Τετάρτη 5/4 στις 21:00
Από 15 ευρώ και άνω (κανονικό), 12 ευρώ (μειωμένο), 10 ευρώ (ομαδικά, άνω των 10 ατόμων)

Altera Pars, Μεγάλου Αλεξάνδρου 123, Κεραμεικός

2. Stand-up comedy στο σκοτάδι, με τον Γιώργο Χατζηπαύλου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ένας σπουδαίος σκοπός, γίνεται η αφορμή για μία διαφορετική βραδιά κωμωδίας. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, δημιουργείται μία παράσταση κωμωδίας στο σκοτάδι, που υπόσχεται να μας ταξιδέψει σε έναν κόσμο ενσυναίσθησης, προσφοράς και αγάπης για το συνάνθρωπο. Μετά τους Αλκίνοο Ιωαννίδη, Νατάσσα Μποφίλιου και Μαρία Παπαγεωργίου, έφτασε η ώρα του Γιώργου Χατζηπαύλου, να ξεδιπλώσει το ταλέντο του στο σκοτάδι, στο Ίδρυμα “Μιχάλης Κακογιάννης”. Ο δημοφιλής κωμικός, επιλέγει κάποια από τα καλύτερα κείμενα του και τα προσαρμόζει ανάλογα με τη συνθήκη προκειμένου να προσφέρει μια βραδιά αναψυχής αλλά και ενσυναίσθησης για έναν καλό σκοπό. Επωφελούμενος Φορέας της εκδήλωσης θα είναι η “ΑΡΩΓΗ”, το Σωματείο Ατόμων με προβλήματα όρασης Νομού Κυκλάδων.
Τρίτη 4/4 στις 21:00
13-15€
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος

ΜΟΥΣΙΚΗ

3. Φεστιβάλ της Άνοιξης: Οι νεαροί βιρτουόζοι Vilde Frang και Denis Kozhukhin στο Μέγαρο Μουσικής

Δύο νεαροί δεξιοτέχνες με σπάνια εκφραστικότητα και αγάπη για το σολιστικό ρεπερτόριο αλλά και για τη μουσική δωματίου. Δύο ερμηνευτές με πολλές διεθνείς εμφανίσεις στο βιογραφικό τους σε μια συνάντηση «κορυφής» στο Μέγαρο. Η νορβηγίδα βιολονίστα Vilde Frang και ο βέλγος πιανίστας Denis Kozhukhin σε ένα πολυαναμενόμενο ρεσιτάλ στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος στο πλαίσιο του Φεστιβάλ της Άνοιξης. Στο πρόγραμμά τους, η Σονάτα για βιολί και πιάνο αρ. 1 σε σολ μείζονα, έργο 78 του Johannes Brahms και η Σονάτα για βιολί και πιάνο αρ. 1, Sz. 75 του Béla Bartόk. Ο Denis Kozukhin θα παρουσιάσει επίσης αποσπάσματα από τα Λυρικά κομμάτια για σόλο πιάνο του Edvard Grieg.
Τρίτη 4/4 στις 20:30
10-25€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

4. Sound of Color #6 με τον Γιάννη Αναστασάκη στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Για 8η συνεχόμενη χρονιά, μία φορά τον μήνα, ο Γιάννης Αναστασάκης προσκαλεί στο ΚΕΤ μουσικούς και visual artists για να δημιουργήσουν μαζί ένα in situ, οπτικοακουστικό project. Στο έκτο για φέτος “Sound of Color” της χρονιάς, αυτοσχεδιάζει με τους: Φλώρο Φλωρίδη, κλαρίνο, σαξόφωνο, Σαβίνα Γιαννάτου, φωνή, Ειρήνη Καραγιαννοπούλου, analog-visuals.
Τρίτη 4/4 στις 21:00
8€ * Κρατήσεις απαραίτητες μέσω viva.gr και στο τηλ. 213 00 40 496
Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, Κυψέλη, Αθήνα

5. Ο Κωνσταντίνος Ασημάκης στη σκηνή του Half Note

Ο Κωνσταντίνος Ασημάκης επιστρέφει με τις μελωδίες του στη σκηνή του Half Note. Ένα ταξίδι στο χρόνο, μέσα από προσωπικές συνθέσεις, ανασταίνοντας δεκαοχτώ στιγμές διευρυμένες που προσπαθούν να δραπετεύσουν από τη θάλασσα του κεκρυμμένου χρόνου, σαν τα παιδάκια που κρύβονται στις ψυχές όλων μας και που ψάχνουν ευκαιρία να βγουν και να παίξουν στο φως.
Τρίτη 4/4 στις 21:30
15€ (θέση σε τραπέζι), 15€ Εξώστης (θέση σε τραπέζι), 10€ Bar ορθίων
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b