MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
10
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 4 προτάσεις για την Τρίτη 4 Απριλίου

Όλες οι εκδηλώσεις που θα βρείτε με ελεύθερη είσοδο, από διαλέξεις μέχρι παρουσιάσεις βιβλίων στη σημερινή μας δωρεάν ατζέντα, για την Τρίτη 4 Απριλίου.

Monopoli Team

Κορυφαίοι-Διάστημα: Σειρά διαλέξεων στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Την Τρίτη 4 Απριλίου, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση συνεχίζεται η σειρά διαλέξεων “Κορυφαίοι“, με θέμα το Διάστημα αυτή τη φορά. Τρεις κορυφαίοι Έλληνες που συνέβαλαν στην επιστήμη του διαστήματος παγκοσμίως, θα μιλήσουν μεταξύ άλλων για την επιστήμη του διαστήματος, τον ήλιο, τις αποστολές Voyager, το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb και άλλα. Στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης θα βρίσκεται ο Μανώλης Γεωργούλης, Διευθυντής Ερευνών στο Κέντρο Αστρονομίας & Εφαρμοσμένων Μαθηματικών της Ακαδημίας Αθηνών και ειδικός στην Ηλιακή Φυσική και ο Σταμάτης Κριμιζής, Ακαδημαϊκός, Επόπτης του Κέντρου Διαστημικής Έρευνας και Τεχνολογίας της Ακαδημίας Αθηνών και Επικεφαλής Ερευνητής στα διαστημόπλοια της NASA Voyager 1 & 2, ενώ η Χρύσα Κουβελιώτου, Καθηγήτρια Φυσικής και Διευθύντρια του Κέντρου Αστρονομίας, Φυσικής και Στατιστικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο George Washington και μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ, θα συμμετέχει μέσω zoom από τις ΗΠΑ. Τον διάλογο επιστημόνων και κοινού θα συντονίσει ο δημοσιογράφος-συγγραφέας, Μάκης Προβατάς.
4/4, 19:00
Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης – Μασσαλίας 22, Αθήνα 

Παρουσίαση του βιβλίου “Θάνος Μικρούτσικος – Κυνηγώντας την ουτοπία: 16 αναγνώσεις του έργου του” στον Ιανό

Την Τρίτη 4 Απριλίου ο Ιανός και οι εκδόσεις Μετρονόμος, διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου που έχει επιμεληθεί ο Ηρακλής Οικονόμου, με τίτλο «Θάνος Μικρούτσικος – Κυνηγώντας την ουτοπία: 16 αναγνώσεις του έργου του», μία έκδοση που συγκεντρώνει δεκαέξι μελέτες και καλύπτει το σύνολο του έργου του Θάνου Μικρούτσικου. Για το βιβλίο θα μιλήσει η δημοσιογράφος Αφροδίτη Ερμίδη, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Δημήτρης Μανιάτης, ο μουσικός Θύμιος Παπαδόπουλος, ο επιμελητής της έκδοσης Ηρακλής Οικονόμου και η συγγραφέας Μαρία Παπαγιάννη – Μικρούτσικου.
4/4, 20:30
Ιανός Σταδίου – Σταδίου 24, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑνακοινώθηκε η λήξη της κατάληψης στο Rex12.09.2018

Ηλεκτρονική σήμανση και εμβολιασμός σκύλων στο Πέραμα

Την Τρίτη 4 Απριλίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) και οι κτηνίατροι του ΔΙΚΕΠΑΖ θα πραγματοποιούν εντελώς δωρεάν ηλεκτρονική σήμανση (microchip) και εμβολιασμό προστασίας από τη λύσσα και τη λεπτοσπείρωση, σε όλους τους δεσποζόμενους σκύλους που οι κηδεμόνες τους θα φέρουν στις εγκαταστάσεις του ΔΙΚΕΠΑΖ στο Σχιστό Περάματος. Για τη διευκόλυνση της διαδικασίας, όσοι θα προσέλθουν εκείνη την ημέρα στο ΔΙΚΕΠΑΖ θα πρέπει απαραιτήτως να έχουν μαζί τους βιβλιάριο υγείας του σκύλου (στην περίπτωση που δεν υπάρχει, θα εκδοθεί επί τόπου με φροντίδα του ΔΙΚΕΠΑΖ) και Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας και ΑΦΜ του κατόχου, ώστε να μπορεί να γίνει η ηλεκτρονική σήμανση και καταχώρηση του ζώου στο επίσημο μητρώο του αρμόδιου υπουργείου. Η παροχή αυτών των υπηρεσιών θα αφορά σκύλους οποιασδήποτε περιοχής της Αττικής, ανεξάρτητα αν προέρχονται από δήμους-μέλη του ΠΕΣΥΔΑΠ.
4/4, 12:00-17:00
Εγκαταστάσεις ΔΙΚΕΠΑΖ – Βιομηχανικό Πάρκο Σχιστού Περάματος 

Το Γραφείο των Υδάτινων Κοινών: Κρυφά νερά: Το ηχητικό έργο της Ελένης Ρήγα στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Στο πλαίσιο του προγράμματος Atlas of Mediterranean Liquidity και της ομώνυμης έκθεσης στο Goethe-Institut Athen, όπως και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού (22 Μαρτίου) το Ινστιτούτο παρουσιάζει το ηχητικό έργο “Το Γραφείο των Υδάτινων Κοινών: Κρυφά νερά” σε επιμέλεια της Ελένης Ρήγα. Πρόκειται για ένα έργο γύρω από το νερό και τα κοινά (commons) στην Αθήνα. Από τη θέση του Μεσογειακού Νότου, θέτει καίρια ερωτήματα σχετικά με το κλίμα και την κοινωνική αλλαγή σε σχέση με το νερό και το σώμα. Περιλαμβάνει προηχογραφημένους ήχους των κρυμμένων νερών της Αττικής, συνεντεύξεις από συνεργάτες, όπως και αποσπάσματα από κείμενα και έργα τέχνης που είναι μέρος του προγράμματος “Το Γραφείο των Υδάτινων Κοινών” το οποίο επιμελείται η Ελένη Ρήγα.
20/3 έως 6/4, 08:00-22:00
Ινστιτούτο Γκαίτε – Ομήρου 14-16, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑThe Meet Market – Easter Edition: Ένα πασχαλινό διήμερο στην Τεχνόπολη12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b