MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Σε δημοπρασία το θρυλικό Van Cleef & Arpels βραχιόλι της Marlene Dietrich

Tο περίφημο Van Cleef & Arpels βραχιόλι που η θρυλική σταρ είχε φορέσει στην τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ το 1951, καθώς και στην ταινία «Stage Fright» του Hitchcock πρόκειται να τεθεί σε δημοπρασία στις 7 Ιουνίου από τον οίκο Christie’s.

Στιγμιότυπο από την ταινία «Stage Fright» του Alfred Hitchcock.
Monopoli Team

Πρόκειται για το περίφημο βραχιόλι κατασκευασμένο από 73 ρουμπίνια και τα 141 διαμάντια, που σχεδιάστηκε ειδικά για την θρυλική σταρ Marlene Dietrich από τον γαλλικό οίκο πολυτελών κοσμημάτων Van Cleef & Arpels το 1937 και που η ίδια εμφάνισε για πρώτη φορά στην ταινία «Stage Fright» του Alfred Hitchcock το 1950, ενώ αργότερα το φόρεσε και στην τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ το 1951.

Το εν λόγω κόσμημα ανήκε στην αμύθητης αξίας συλλογή κοσμημάτων της Anne Eisenhower, της εγγονής του 34ου Προέδρου των ΗΠΑ, και πρόκειται να τεθεί σε δημοπρασία, από τον οίκο Christie’s, στη Νέα Υόρκη, σε μια εκδήλωση με τίτλο “The Magnificent Jewels of Anne Eisenhower”. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜάρλεν Ντίτριχ: Η κινηματογραφική ζωή της πιο διάσημης «femme fatale» του κλασικού σινεμά12.09.2018

Η Anne Eisenhower – εγγονή του πρώην προέδρου Dwight D. Eisenhower – ήταν σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων, ενώ διέθετε μία πολύ μεγάλη συλλογή κοσμημάτων με ξεχωριστά και αμύθητης αξίας κομμάτια, 31 από τα οποία θα παρουσιαστούν στη δημοπρασία. Παρ΄όλα αυτά, το εξαιρετικό αυτό βραχιόλι της Dietrich από τον γαλλικό luxury οίκο, το οποίο η Eisenhower αγόρασε ανώνυμα σε δημοπρασία το 1992, θα είναι αναμφίβολα το “pièce de résistance” της δημοπρασίας, χάρη στην ιστορία του αλλά και στην τιμή της εκτίμησής του που κυμαίνεται από 2,5 έως 4,5 εκατομμύρια δολάρια!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Christie’s Jewellery (@christiesjewels)

«Αυτό το βραχιόλι είναι θρυλικό με πολλούς τρόπους», ανέφερε ο Claibourne Poindexter, αντιπρόεδρος και ειδικός επί των κοσμημάτων στον οίκο Christie’s. «Ήταν ένα από τα αγαπημένα κοσμήματα [της Dietrich]. Είναι όμορφο και ντελικάτο. Είναι μεγάλο σε κλίμακα και έχει υπέροχη καμπυλότητα. Το φόρεσε τόσο όμορφα στο «Stage Fright», μια ταινία του Alfred Hitchcock το 1950, και μπορείτε να εκτιμήσετε τη λεπτομέρεια του σχεδίου. Δεν ταιριάζει πραγματικά σε καμία περίοδο. Δεν είναι art deco κόσμημα. Δεν είναι ρετρό. Είναι απλώς ένα είδος υψηλής αίγλης. Είναι πραγματικά ένα μοναδικό έργο τέχνης».

Μάλιστα, στον κόσμο των κοσμημάτων, το βραχιόλι θεωρείται τόσο εμβληματικό που ο οίκος Van Cleef & Arpels, δημιούργησε και κυκλοφόρησε ένα νέο βραχιόλι, εμπνευσμένο από το πρωτότυπο, το 2021.

Από το 1992, το βραχιόλι της Dietrich είχε αλλάξει μόνο μία φορά ιδιοκτήτη και βρισκόταν μέχρι και σήμερα στη συλλογή της Eisenhower. Σε λίγο καιρό όμως πιθανότατα θα αποκτήσει και έναν τρίτο. Η δημοπρασία θα λάβει χώρα φέτος το καλοκαίρι, με τη Senior Advisor του οίκου Christie’s για τα κοσμήματα, Lisa Hubbard, να αναφέρει πως «η Anne [Eisenhower] είχε τα μέσα να αποκτά απίθανα κομμάτια κοσμημάτων που με το που τα έβλεπες, δεν μπορούσες ποτέ να τα ξεχάσεις».

Παράλληλα, στη συλλογή θα συμπεριληφθούν επίσης ένα Van Cleep & Arpels κολιέ με ζαφείρια και διαμάντια και μία καρφίτσα Cartier από διαμάντια, όνυχα και σμαράγδια. Τα highlights της δημοπρασίας “The Magnificent Jewels of Anne Eisenhower” θα παρουσιαστούν στη γκαλερί του οίκου Christie’s στο Beverly Hills στις 23 Μαρτίου. Αντίστοιχες παρουσιάσεις της συλλογής θα πραγματοποιηθούν και στο Παρίσι, τη Γενεύη και το Χονγκ Κονγκ πριν από τη δημοπρασία της 7ης Ιουνίου.

Με πληροφορίες από The Hollywood Reporter. 

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b