MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

P.O.D.: Μια «δομή επιβίωσης» που λειτουργεί ως πλωτό καταφύγιο, τροχόσπιτο, ακόμη και διαστημικό ρόβερ

Μια κινητή δομή πολλαπλών χρήσεων με το όνομα P.O.D. παρουσίασε η εταιρεία Dreadnort Boats. Η κατασκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καταφύγιο σε περίπτωση φυσικών καταστροφών, ως κινητό γραφείο, ως αποθήκη τροφίμων, ως τροχόσπιτο και ως πλωτό σπίτι.

Monopoli Team

Η τελευταία δημιουργία της Dreadnort Boats δεν είναι κάποιο γιοτ ή άλλου τύπου σκάφος όπως υποδηλώνει το όνομα της εταιρείας. Για την ακρίβεια, δεν προορίζεται αποκλειστικά για το νερό. Η φίρμα με έδρα τη Νέα Ζηλανδία παρουσίασε πρόσφατα μια αναβαθμισμένη έκδοση για τις κινητές δομές επιβίωσης που κατασκευάζει, με το όνομα P.O.D..

Η τρίτη επανάληψη του concept είναι σίγουρα η πιο ευέλικτη μέχρι τώρα, καθώς μπορεί πλέον να λειτουργήσει τόσο ως ρυμουλκούμενο τροχόσπιτο όσο και ως σκάφος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣε δημοπρασία το θρυλικό Van Cleef & Arpels βραχιόλι της Marlene Dietrich12.09.2018

Σύμφωνα με τον ιστότοπο HiConsumption, το έναυσμα για το P.O.D. ήταν ο σεισμός και το τσουνάμι του Tōhoku που έπληξαν την Ιαπωνία το 2011. Έχοντας στο μυαλό τις καταστροφικές τους συνέπειες, η Dreadnort ξεκίνησε να σχεδιάζει τη δομή επιβίωσης πολλαπλών χρήσεων P.O.D., η οποία αποτελεί συντομογραφία του «Point of Difference».

Η ιδέα έχει εξελιχθεί αρκετά στις τρεις ξεχωριστές επαναλήψεις της, αλλά δύο στοιχεία διατηρήθηκαν από την αρχή: το εντυπωσιακό πολυεδρικό εξωτερικό σχήμα και η έμφαση στη ευελιξία διαμόρφωσης.

Διαβάστε περισσότερα στο Insider.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕλευσίνα: Το έργο του γλύπτη Θόδωρου αποκαλύπτεται12.09.2018

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b