MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες και εκθέσεις: 5 προτάσεις για τη Δευτέρα 3 Απριλίου

Κινηματογραφικές προβολές, εικαστικές συναντήσεις, και άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που μπορείτε να παρακολουθήσετε στην πόλη σήμερα, Δευτέρα 3 Απριλίου 2023.

Ζωφοριάζουσες»: Παράταση για την έκθεση ζωγραφικής της Παλίντας Γεωργουλάκου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Monopoli Team

Κινηματογράφος

1. «Μια φωνή μέσα στη νύχτα»: Συζήτηση και προβολή του ντοκιμαντέρ των Χρήστου Τόλη, Όλγαυ Λασκαράτου και Άρη Λυχναρά στον Άστορ

Τη Δευτέρα 03 Απριλίου στις 17:45, στον Κινηματογράφο Άστορ θα πραγματοποιηθεί προβολή του «Μια φωνή μέσα στη νύχτα», ένα ντοκιμαντέρ για το ραδιόφωνο του σήμερα από τους Χρήστο Τόλη, Όλγα Λασκαράτου και Άρη Λυχναρά. Ένα φιλμ για το ραδιόφωνο του σήμερα. Ούτε ελεγεία ούτε ευχολόγιο. Μια αναλυτική ματιά στο πώς η επικράτηση του μοντέλου της playlist άλλαξε ριζικά τον χαρακτήρα του μέσου και, μαζί μ’ αυτόν, τον ρόλο του ραδιοφωνικού παραγωγού και τη σχέση του με τους ακροατές. Μιλούν για το θέμα προσωπικότητες από όλο το φάσμα της ελληνικής μουσικής. Μετά την προβολή, θα ακολουθήσει συζήτηση με ομιλητές τον Καθηγητή του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ Γιώργο Πλειό, καθώς και τους δημιουργούς του φιλμ.
Δευτέρα 3/4, 17:45
Εισιτήριο: Από 6€. Προπώληση: viva.gr
Κινηματογράφος Αστορ, Σταδίου 28 – Στοά Κοραή, Αθήνα, Τηλ: 21 0321 1950.

2. «No Budget Story»: Προβολή της ταινίας του Ρένου Χαραλαμπίδη στον Κινηματογράφο Δαναό

Τη Δευτέρα 3 και την Τρίτη 4 Απριλίου, στις 21:45, στον Κινηματογράφο Δαναό, θα πραγματοποιηθεί προβολή της ταινίας του Ρένου Χαραλαμπίδη «No Budget Story». Υπόθεση: Το φιλμ διαπραγματεύεται τον ουτοπικό πόθο ενός νέου που φαντασιώνεται πως είναι σκηνοθέτης, να κάνει μια ποιητική-διαστημική ταινία αυστηρά προσωπικής έκφρασης. Που δηλαδή δεν ενδιαφέρει κανέναν, ούτε καν τον ίδιο, αλλά θρέφει την προσωπική του ματαιοδοξία. Για να βρει χρηματοδότηση, το περιβόητο «μπάτζετ», θα μπλέξει με τον καλλιτεχνικό υπόκοσμο. Πριν την έναρξη της ταινίας θα προβληθεί για πρώτη φορά η μικρού μήκους ταινία «Συμπτώματα» του Θάνου Κερμίτση, σε παραγωγή ΑbFab Productions.
Δευτέρα 3/4, 21:45 και Τρίτη 4/4, 21:45
Αγορά εισιτηρίων εδώ
Κινηματογράφος Δαναός, Λ. Κηφισίας 109, Αθήνα. Τηλ: 210 6922655. Ε: [email protected] | https://www.danaoscinema.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για τη Δευτέρα 3 Απριλίου12.09.2018

Εκθέσεις

3. Ζωφοριάζουσες»: Παράταση για την έκθεση ζωγραφικής της Παλίντας Γεωργουλάκου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Μετά την πολυπληθή προσέλευση και τις ενθουσιώδεις κριτικές κοινού και ειδικών που απέσπασε η έκθεση «Ζωφοριάζουσες» της Παλίντας Γεωργουλάκου, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρατείνει τη λειτουργία της έως και τις 23 Απριλίου. Η ζωγράφος παρουσιάζει μια σειρά πινάκων, που θυμίζει έναν σιωπηλό, αρχαιοελληνικό χορό, βασίζεται πάνω στο ελληνικό γυναικείο κάλλος και εμπνέεται από τις κροκοσυλλέκτριες της Θήρας, την Αφροδίτη της Μήλου, τη Νίκη της Σαμοθράκης και τις Καρυάτιδες. Οι «Ζωφοριάζουσες», όπως εξηγεί η δημιουργός, αναλύοντας την ίδια τη λέξη, «φέρουν τη ζωή και άρα τη συνέχεια, σηματοδοτούν την μετεξέλιξη της αρχαίας ελληνικής τέχνης που διαμέσου των σύγχρονων δημιουργών, συνομιλεί με το σήμερα μέσα από πρωτότυπα έργα, πρεσβευτές μιας  χώρας που κοιτάζει το μέλλον με αρματωσιά το στιβαρό παρελθόν και την ιστορία της».
Διάρκεια έκθεσης: 2 Μαρτίου – 23 Απριλίου 2023
Ημέρες και ώρες: Δευτέρα – Κυριακή, 18.00 – 22.00
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος. Τηλ: 2103418550. E-mail: [email protected] | www.mcf.gr

4 . ΚΠΙΣΝ: Οι ακτιβίστριες καλλιτέχνιδες Guerrilla Girls στο πρώτο «ελληνικό» φεστιβάλ WOW – Women of the World

Guerrilla Girls

Στο πλαίσιο πρώτου φεστιβάλ WOW – Women of the World στην Ελλάδα, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υποδέχεται τις Guerrilla Girls, μία διεθνώς αναγνωρισμένη κολεκτίβα ανώνυμων καλλιτέχνιδων ακτιβιστριών που αγωνίζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα για όλους τους ανθρώπους και όλα τα φύλα. Έως τις 20 Απριλίου, στο Αίθριο του 4ου ορόφου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ), παρουσιάζεται, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και σε επιμέλεια Ερατώς Κουτσουδάκη, η έκθεση με τίτλο «Η Τέχνη της Κακής Συμπεριφοράς» με 38 έργα συνολικά από όλα τα πρότζεκτ των Guerrilla Girls (αφίσες, δράσεις, αυτοκόλλητα, καρτ-ποστάλ, βίντεο) που έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα διακρίσεων ευρύτερα και ειδικότερα στον χώρο της Τέχνης. Παράλληλα, τη Δευτέρα 3 Απριλίου στις 18.30 στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος οι Guerrilla Girls θα μιλήσουν για τις φυλετικές και εθνοτικές προκαταλήψεις καθώς και για τη διαφθορά στον χώρο της Τέχνης αλλά και πέρα από αυτόν. Τόσο η ομιλία όσο και η έκθεση ανιχνεύουν την ιστορία της ομάδας μέσω των παρεμβάσεων και των «Ανακοινώσεων Δημόσιας Υπηρεσίας» (“Public Service Announcements”) που έχουν κάνει από το 1985 ως το 2015.
Διάρκεια έκθεσης: 27 Μαρτίου – 20 Απριλίου
Ωράριο: 10.00 – 21.00
Είσοδος ελεύθερη
Αίθριο 4ου ορόφου, Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ). | Πληροφορίες: https://www.snfcc.org/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑWOW – Women of the World: Μια «γεύση» από όλα όσα θα δούμε στο πρώτο φεστιβάλ του ΚΠΙΣΝ για την έμφυλη ισότητα12.09.2018

Φεστιβάλ

5. WOW – Women of the World: Ένα πολυσυλλεκτικό φεστιβάλ για γυναίκες, θηλυκότητες και non-binary άτομα στο ΚΠΙΣΝ

Από την 1η έως τις 3 Απριλίου 2023 το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) παρουσιάζει το πρώτο φεστιβάλ WOW – Women of the World στην Ελλάδα. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται σε συνεργασία με το WOW Foundation, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, τη μεγαλύτερη διοργάνωση στον κόσμο αφιερωμένη σε γυναίκες, κορίτσια και non-binary άτομα. Το WOW Aθήνα, το οποίο στην Ελλάδα παρουσιάζεται σε συνεργασία με το British Council και με την υποστήριξη της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, περιλαμβάνει ομιλίες με καλεσμένες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συζητήσεις, εκθέσεις, εργαστήρια, mentoring sessions, εκπαιδευτικά προγράμματα, συναυλίες και πολλά άλλα, σε μία μεγάλη διοργάνωση με σκοπό να ενδυναμώσει τις γυναίκες και τις θηλυκότητες προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα εμπόδια και τις ανισότητες που συναντούν καθημερινά και να γιορτάσει τις νίκες που έχουν σημειωθεί μέχρι σήμερα καθώς και τα πρόσωπα και τις ιστορίες που εμπνέουν.
1-3 Απριλίου 2023 | Διαβάστε περισσότερα εδώ
WOW Festival Pass 2023 (και για τις τρεις ημέρες): Επιλογή τιμής (Choose-What-You-Pay): Με την επιλογή τιμής (Choose-What-You-Pay), αποφασίζετε εσείς την κατάλληλη τιμή του Festival Pass σας. Η προτεινόμενη τιμή είναι 30€, ενώ η ελάχιστη τιμή είναι 5€. Στο Festival Pass δεν περιλαμβάνονται οι εκδηλώσεις: Ομιλία των Guerilla Girls: 15€, 10€ (μειωμένο). Συναυλία της Nubya Garcia: 20€, 15€, 10€ (μειωμένο). Maryland: 12€, 8€ (μειωμένο). «Σελίδες για επαναστάτριες: Μία συζήτηση για τις ιστορίες που αλλάζουν τον κόσμο»: 15€, 10€ (μειωμένο).
Προπώληση: Ηλεκτρονικά στον ιστότοπο www.ticketservices.gr. Τηλεφωνικά στο τηλέφωνο της Ticket Services 210 7234567. Στο εκδοτήριο της Ticket Services (Πανεπιστημίου 39, Αθήνα).
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ: (+30) 216 8091000. Email: [email protected] | https://www.snfcc.org/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για τη Δευτέρα 3 Απριλίου12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b