MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για τη Δευτέρα 3 Απριλίου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Δευτέρα 3 Απριλίου.

Monopoli Team

ΜΟΥΣΙΚΗ

1. H Nubya Garcia στο WOW – Women of the World του ΚΠΙΣΝ

Η πολυβραβευμένη σαξοφωνίστρια και συνθέτρια Nubya Garcia που αλλάζει το τοπίο της βρετανικής τζαζ- μίας σκηνής παραδοσιακά ανδροκρατούμενης- έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, προσκεκλημένη του φεστιβάλ WOW Aθήνα, για μια μοναδική συναυλία στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος. Όταν ξεκίνησε να μαθαίνει σαξόφωνο στην ηλικία των 10, η Nubya Garcia -γέννημα-θρέμμα του Camden με ρίζες στη Γουιάνα και το Τρινιδάδ- δεν φανταζόταν πως η καριέρα της θα εκτοξευόταν την ίδια χρονιά που μια αναπάντεχη πανδημία θα πάγωνε τον πλανήτη· κι όλα αυτά πριν καν κλείσει τα 30. Μελετώντας πλάι σε θρύλους της jazz όπως η Nikki Yeoh και ο Gary Crosby, και με σπουδές σε κορυφαίες μουσικές σχολές, συμπεριλαμβανομένων της Royal Academy of Music και του Berklee, η Nubya Garcia γοήτευσε με το πρώτο της άλμπουμ, SOURCE, τους απανταχού μουσικοκριτικούς και βρέθηκε να κερδίζει διαδοχικά βραβεία και διακρίσεις, καθώς και να προτείνεται για Mercury Prize.
Δευτέρα 3/4 στις 21:00
Ζώνη Α – γενική είσοδος 20€, Ζώνη Β – γενική είσοδος 15€, μειωμένο 10€
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑWOW – Women of the World: Ένα πολυσυλλεκτικό φεστιβάλ για γυναίκες, θηλυκότητες και non-binary άτομα στο ΚΠΙΣΝ12.09.2018

2. Vox Clamantis: To φωνητικό σύνολο από την Εσθονία ερμηνεύει τη σύνθεση Passio του Arvo Pärt στο Μέγαρο Μουσικής

Το βραβευμένο με Grammy φωνητικό σύνολο Vox Clamantis θα ερμηνεύσει τη σύνθεση Passio του Arvo Pärt, που αποτελεί ένα από τα πιο συγκλονιστικά θρησκευτικά έργα της εποχής μας, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Το έργο είναι γραμμένο για σολίστ, μεικτή χορωδία, οργανικό σύνολο και εκκλησιαστικό όργανο και βασίζεται στα Κατά Ιωάννην Πάθη. Αποτελεί μία από τις σπουδαιότερες θρησκευτικές δημιουργίες του Arvo Pärt (γενν. 1935). Χαρακτηρίζεται από μια βαθιά πνευματικότητα που υπηρετεί με ευλάβεια το ευαγγελικό κείμενο ‒και όχι την αυταρέσκεια του συνθέτη ή των ερμηνευτών‒ αποφεύγοντας ταυτόχρονα τον μουσικό εντυπωσιασμό και τις δραματουργικές εξάρσεις. Τους Vox Clamantis διευθύνει ο Jaan-Eik Tulve, ο οποίος θεωρείται ένας από τους πιο εμπνευσμένους μουσικούς στη φωνητική σκηνή της Σκανδιναβίας.
Δευτέρα 3/4 στις 20:30
7-30€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

3. «Ο θησαυρός του Παναγιώτη Τούντα και το νέο στο ρεμπέτικο» στο Μικρό Παλλάς

Ολοκληρωμένη παρουσίαση των τραγουδιών από τον μουσικό θησαυρό του Παναγιώτη Τούντα θα πραγματοποιηθεί απόψε στο Μικρό Παλλάς, στο πλαίσιο του φεστιβάλ ελληνικής μουσικής με σημείο επανεκκίνησης το ρεμπέτικο που σχεδίασε και οργάνωσε Το Ελληνικό Σχέδιο. Μαζί θα παρουσιαστούν σε πρώτη εκτέλεση δύο νέα έργα του συνθέτη Τάσου Ρωσόπουλου, αναθέσεις του Ελληνικού Σχεδίου, οι «Ματσαράγκες, πέντε χοροί του υπόκοσμου για σόλο κιθάρα» με την κιθαρίστα Κορίνα Βουγιούκα και το έργο για μικρό σύνολο «Λαϊκοί Ιππότες», δύο έργα όπου το ρεμπέτικο εμπνέει και επηρεάζει την σύγχρονη μουσική δημιουργία. Με τίτλο «Ο Θησαυρός του Παναγιώτη Τούντα και το νέο στο ρεμπέτικο» άγνωστα και ακυκλοφόρητα τραγούδια του μεγάλου Σμυρνιού συνθέτη συμπληρώθηκαν και ενορχηστρώθηκαν από έναν σύγχρονο σπουδαίο του ρεμπέτικου, τον Μανόλη Πάππο και παρουσιάστηκαν τμηματικά σε πρώτη εκτέλεση. Το βράδυ θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε στο σύνολο τους τα τραγούδια που μέχρι στιγμής έχουν ανασυντεθεί και απολαύσαμε το προηγούμενο διάστημα.
Δευτέρα 3/4 στις 21:15
30€ VIP, 15€ Α’ ζώνη, 10€ Β’ ζώνη, 8€ μειωμένο (νεανικά, φοιτητικά, ομαδικά, άνω των 65)
Θέατρο Μικρό Παλλάς, Αμερικής 2 & Στοά Σπυρομήλιου, Αθήνα

4. Ο Γιάννης Παπαγεωργίου στο Ίλιον Plus

Ο Γιάννης Παπαγεωργίου μόλις κυκλοφόρησε τον νέο του δίσκο με τον τίτλο “Σκορπάω”, από τη Minos Emi και επιστρέφει απόψε στη μουσική σκηνή του Ίλιον Plus για να τον παρουσιάσει ζωντανά. Έχοντας στο πλευρό του μια μεγάλη ομάδα εξαιρετικών μουσικών, θα παρουσιάσει τα καινούργια του τραγούδια, πλαισιωμένα από ένα πρόγραμμα εφ’ όλης της ύλης, που θα εμπεριέχει τραγούδια από την ήδη υπάρχουσα δισκογραφία του καθώς επίσης και άλλα αγαπημένες του επιλογές από το ελληνικό ρεπερτόριο.
Δευτέρα 3/4 στις 22:00
10€
Ίλιον Plus, Κοδριγκτώνος 17, Αθήνα

ΘΕΑΤΡΟ

5. Δεσμοί. Ιστορίες Ανοίκειας καθημερινότητας, σε σκηνοθεσία Μαρίας Σάββα στο θέατρο Φούρνος

Η Εταιρεία θεάτρου Παίκτες, συνεχίζοντας την έρευνα της ανάπτυξης της μικρής φόρμας στο θέατρο, ανεβάζει τη παράσταση «Δεσμοί. Ιστορίες Ανοίκειας καθημερινότητας», μια σύνθεση διηγημάτων της βραβευμένης συγγραφέως Samantha Schweblin, που επιλέχτηκαν από το βιβλίο της “Mouthful of Birds”, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Μαρίας Σάββα. Η Samantha Schweblin, έργο της οποίας παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, χτίζει πυκνούς και παράξενους κόσμους, διερευνώντας την ψυχολογία των ανθρώπινων σχέσεων και τους τρόπους με τους οποίους αντιλαμβανόμαστε την ύπαρξη και ερμηνεύουμε τον πολιτισμό, με σκοτεινό χιούμορ και κοφτερά δόντια. Οι ιστορίες της καταφέρνουν να διαλύσουν τους αποδεκτούς κανόνες της κοινωνίας και να μας κάνουν να αναρωτηθούμε πώς θα μπορούσαμε να περιηγηθούμε στην ηθική χωρίς αυτούς και γιατί τους αποδεχθήκαμε κάποτε. Οι ιστορίες της παράστασης οδηγούν τους θεατές σε ένα road trip γεμάτο εκπληκτικά και σουρεαλιστικά pit stops, με χαρακτήρες που αιωρούνται στο όριο της φαντασίας και της οικειότητας. Παίζουν: Λευτέρης Καταχανάς, Αιμιλία Κεφαλά, Δημήτρης Παπακωνσταντίνου, Μαρία Σάββα.
Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
14€ (ολόκληρο), 12€ (άνω των 65 ετών), 10€ (φοιτητικό), 8€ (άνεργοι, ατέλειες) 
Θέατρο Φούρνος, Μαυρομιχάλη 168, Εξάρχεια

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b