MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
14
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για τη Δευτέρα 3 Απριλίου

Παρουσιάσεις βιβλίων και άλλες εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο στη σημερινή μας ατζέντα για τη Δευτέρα 3 Απριλίου.

Monopoli Team

Το Αρχείο του Στάθη Αρφάνη στο Ωδείο Αθηνών

Το μεγαλύτερο και σημαντικότερο ιδιωτικό μουσικό αρχείο στην Ελλάδα, το Αρχείο του Στάθη Αρφάνη, δωρίζεται από τον ίδιο στο Ωδείο Αθηνών. Με αφορμή τη δωρεά αυτή, το Ωδείο Αθηνών πραγματοποιεί ένα αφιέρωμα στο Αρχείο και τον δωρητή του. Πάνω από 30.000 δίσκοι βινυλίου και γραμμοφώνου, καθώς και κασέτες, VHS και δίσκοι ακτίνας με μοναδικές ηχογραφήσεις Ελλήνων και ξένων ερμηνευτών και συνθετών αποτελούν τμήμα του πολύτιμου Αρχείου του Στάθη Αρφάνη. Στο αφιέρωμα θα μιλήσουν οι: Κική Μορφονιού, Ιουλία Τρούσα, Γιώργος Μανιάτης, Γιάννης Ευσταθιάδης, Κυριάκος Λουκάκος, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Χάρης Ξανθουδάκης, Διευθυντής του ΚΕΤΩΑΟ.
3/4, 20:00
Ωδείο Αθηνών – Ρηγίλλης και Λεωφ. Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 17-19, Αθήνα

Αντίο Ατελιέ: Τιμητική εκδήλωση για τον Χρόνη Μπότσογλου στο ΕΜΣΤ

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) οργανώνει τιμητική εκδήλωση για τον καλλιτέχνη Χρόνη Μπότσογλου (1941-2022). Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τον θάνατο του σημαντικού ζωγράφου, στην Αίθουσα Προβολών στο Μεσοπάτωμα του Μουσείου, φίλοι και συνεργάτες του Χρόνη Μπότσογλου αλλά και νεότεροι ιστορικοί τέχνης θα καταθέσουν τις προσωπικές τους εμπειρίες, τα βιώματα, τις σκέψεις τους καθώς και ανεκδοτολογικά συμβάντα στην τιμητική εκδήλωση που οργανώνει το ΕΜΣΤ στη μνήμη του καλλιτέχνη. Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν η ζωγράφος Κλεοπάτρα Δίγκα, η ιστορικός τέχνης- επιμελήτρια Χάρις Κανελλοπούλου, ο συνθέτης Γιώργος Κουρουπός και ο συγγραφέας Χρήστος Λάζος.
Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου που θα διανεμηθούν μισή ώρα πριν την εκδήλωση.
3/4, 18:00
ΕΜΣΤΛεωφ. Καλλιρρόης και Αμβρ. Φραντζή, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑWOW – Women of the World: Μια «γεύση» από όλα όσα θα δούμε στο πρώτο φεστιβάλ του ΚΠΙΣΝ για την έμφυλη ισότητα12.09.2018

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθήνας αποτίνει φόρο τιμής στην Κική Δημουλά

Δύο χρόνια μετά το θάνατο της Κικής Δημουλά, το Γαλλικό Ινστιτούτο, η Ελληνίδα συνθέτρια Σοφία Αλεξάνδρου, ο Τσέχος εικαστικός Vojtěch Janyška και ο γάλλος σκηνοθέτης Éric Cénat ενώνουν τις τέχνες τους για να τιμήσουν αυτή την εμβληματική μορφή της ελληνικής ποίησης. Στο ρεπερτόριό του, το Le peu du monde έχει μια πολύ ιδιαίτερη θέση. Γραμμένο το 1971 και μεταφρασμένο σε πολλές γλώσσες, το έργο αυτό του έχει χαρίσει παγκόσμια φήμη. Απεικονίζει το πέρασμα του χρόνου, την καθημερινή ζωή και τη μοναξιά με έναν γλυκόπικρο ύφος. Το μοναδικό της όραμα εξακολουθεί να έχει απήχηση και σήμερα. Για να εικονογραφήσουν αυτό το διαχρονικό κείμενο, οι τρεις ευρωπαίοι καλλιτέχνες συνδυάζουν, επί σκηνής, μουσική δημιουργία στο πιάνο, προφορικές ή τραγουδισμένες γαλλικές και ελληνικές φωνές και κινούμενες προβολές ακουαρέλας.
3/4, 19:30
Προκράτηση θέσης εδώ 
Γαλλικό Ινστιτούτο Αθήνας- Σίνα 31, Αθήνα 

Παρουσίαση του βιβλίου “Η σκηνή των μεγάλων ονείρων” στα Public Συντάγματος

Τα Public, το Ινστιτούτο Cervantes, το ΛΕΑ και οι εκδόσεις Μεταίχμιο προσκαλούν το κοινό στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Mónica Gutiérrez Η σκηνή των μεγάλων ονείρων», τη Δευτέρα 3/4 στο Public Café Συντάγματος. Με την συγγραφέα θα συνομιλήσει η δημοσιογράφος και lifestyle blogger Τόνια Βάθη, ενώ την εκδήλωση θα προλογίσει η διευθύντρια του Ινστιτούτου Cervantes, Πιλάρ Τένα.
3/4, 20:30
Public Συντάγματος 

Παρουσίαση του βιβλίου «Λέγε με Ισμαήλ» της Τέσυς Μπάιλα στο Κορωπί

Οι Εκδόσεις Ψυχογιός προσκαλούν τη Δευτέρα 3 Απριλίου το κοινό στην παρουσίαση του βιβλίου “Λέγε με Ισμαήλ” της Τέσυς Μπάιλα, όπου η συγγραφέας θα συνομιλήσει με μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης και με το κοινό, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου. Υπόθεση βιβλίου: Ένα μυθιστόρημα για τα πάθη των ανθρώπων στα γρανάζια της Ιστορίας, ένα κείμενο για τη δύναμη της αγάπης και της ανθρωπιάς που αντέχουν στον χρόνο, μια ιστορία που διαδραματίζεται στην Κωνσταντινούπολη. Πέραν 1955-1964. Μια ελληνική γειτονιά στην καρδιά της Πόλης, εκεί όπου Έλληνες και Οθωμανοί συνυπάρχουν αρμονικά, ονειρεύονται, αγαπούν, ερωτεύονται και αναπτύσσουν ισχυρούς δεσμούς φιλίας. Περιφέρονται στα σοκάκια της Πόλης, στους καφενέδες και στα χαμάμ, στα πορνεία, στη θάλασσα του Βοσπόρου και στις μνήμες των πατρίδων που κάποτε χάθηκαν ή ανταλλάχτηκαν…
3/4, 19:00
Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου – Γεωργίου Παπασιδέρη 13 Κορωπί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜε την πένα της συγγραφέως: Τέσυ Μπάιλα, “Λέγε με Ισμαήλ”12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b