MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τετάρτη 29 Μαρτίου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Τετάρτη 29 Μαρτίου.

Monopoli Team

ΜΟΥΣΙΚΗ

1. Ανδρέας Πολυζωγόπουλος Trio στο Half Note Jazz Club

O Ανδρέας Πολυζωγόπουλος με τους συνεργάτες του, κάνουν ένα αφιέρωμα στον πιο ερωτικό θρύλο της τζαζ, τον μυθικό τρομπετίστα Chet Baker, στην αυθεντική jazz σκηνή της πόλης, στο Half Note Jazz Club. Οι τρεις μουσικοί προσεγγίζουν τον ευαίσθητο και cool ήχο του Baker, παίζοντας ορισμένα από τα αγαπημένα του jazz standards και με το ιδιαίτερο φορμά χωρίς τύμπανα, όπως το προτιμούσε ο ίδιος την τελευταία δεκαετία της ζωής του.
Τετάρτη 29/3 στις 21:30
Από 10€ 
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Αθήνα

2. Ο Δημήτρης Νέγκας στη Σφίγγα

H μουσική σκηνή Σφίγγα υποδέχεται τον Δημήτρη Νέγκα τις Τετάρτες 29 Μαρτίου και 5 Απριλίου σε μία ιδιαίτερη μουσική παράσταση με τραγούδια και δρώμενα από το “Σπίτι της γιαγιάς του”. Οι εκλεκτοί του φίλοι, Γιάννης Γρηγορίου στο μπάσο, Δημήτρης Χωριανόπουλος στα τύμπανα και η Ελενα Μπαχαριάδη στις κιθάρες, θα μάς ταξιδέψουν σε μουσικές από το παρελθόν μας μέχρι σήμερα, σε ένα κολάζ “έμψυχων” τραγουδιών που έχουν “γράψει” μέσα μας “μαγικά”. Στη σκηνή θα ανέβουν επίσης γνωστοί guest-καλλιτέχνες όπως η Ευρυδίκη καθώς και o σκηνοθέτης των τραγουδιών του Δημήτρη Νέγκα αλλά και της μουσικής αυτής βραδιάς Σπύρος Πώρος, για να τραγουδήσουv μαζί τις νέες δημιουργίες τους.
Τετάρτη 29/3 στις 21:00
10€
Μουσική σκηνή Σφίγγα, Ζωοδόχου Πηγής & Κιάφας 13, Αθήνα 

3. Η Παυλίνα Βουλγαράκη στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου

Με τη δική της ανοιξιάτικη διάθεση η Παυλίνα Βουλγαράκη επιστρέφει στο Σταυρό του Νότου για μία τελευταία εμφάνιση απόψε. Με τις αποσκευές τις γεμάτες από παλιά αγαπημένα τραγούδια, μα και φρέσκιες μελωδίες, καινούργια ακούσματα που τα απογειώνει με τον ιδιαίτερο ερμηνευτικό της ταλέντο.
Τετάρτη 29/3 στις 21:30
Εισιτήριο ορθίων: 13€ (Αφορά την είσοδο στον χώρο)
Σταυρός του Νότου, Φραντζή & Θαρυπου 37, Νέος Κόσμος

4. Μάρθα Φριντζήλα και Ορέστης Ντάντος στο Σταυρός του Νότου Club

Η Μάρθα Φριντζήλα και ο Ορέστης Ντάντος παρουσιάζουν ξανά την μουσική τους παράσταση “Στα Βαθιά” στο Σταυρός του Νότου Club, με τελευταία τους εμφάνιση την 5η Απριλίου. Η Μάρθα και ο Ορέστης έστησαν μια μοναδική μουσική παράσταση, με διάχυτο χιούμορ και έντονα συναισθήματα, παρουσιάζοντας τραγούδια από την προσωπική τους δισκογραφία καθώς και άλλα κοινά αγαπημένα τους. Κι αφού τελικά αυτή η συνάντηση ήταν κάτι παραπάνω από μοιραία αποφάσισαν να το επαναλάβουν. Μαζί τους θα βρίσκεται μια εξαιρετική παρέα μουσικών που αποτελείται από τους: Λεωνίδα Πετρόπουλο – ηλ. Μπάσο, Γιώργο Καρδιανό – ηλ. κιθάρα, Γιάννη Ριζόπουλο – τύμπανα, Μιχάλη Βρέττα – βιολί.
Τετάρτη 29/3 στις 21:00
14€
Σταυρός του Νότου Club,  Θαρύπου 37, Νέος Κόσμος

ΘΕΑΤΡΟ

5. Κάζιμιρ και Καρολίνα, του Έντεν Φον Χόρβατ στο Θέατρο Βαφείο

Η μαύρη κωμωδία του Έντεν Φον Χόρβατ, «Κάζιμιρ και Καρολίνα» συνεχίζει τις παραστάσεις του στο Θέατρο Βαφείο, σε σκηνοθεσία της Αγγελικής Καρυστινού. Ένα αγόρι, ερωτεύεται ένα κορίτσι. Ένα κορίτσι, ερωτεύεται ένα αγόρι. Μια ιστορία από αυτές που συμβαίνουν στη ζωή. Ο Έντεν Φον Χόρβατ τοποθετεί τη δράση του έργου του μετά από την Ύφεση του 1929, που έφερε την Δημοκρατία της Βαϊμάρης σε δεινή οικονομική κατάσταση, προετοίμασε την άνοδο του εθνικοσοσιαλιστικού κινήματος υπό την αρχηγία του Αδόλφου Χίτλερ και οδήγησε τελικά στην εγκαθίδρυση του ναζιστικού καθεστώτος το 1933. «Το Κάζιμιρ και Καρολίνα», μια ρομαντική ιλαροτραγωδία του 1932, είναι ένα συναρπαστικό μείγμα απόλαυσης και καταστροφής. Αυτή η γλυκόπικρη ιστορία δύο νέων που χωρίζουν σε ένα σκηνικό οικονομικής και πολιτικής αστάθειας είναι ένα από τα πιο συχνά θεατρικά έργα στον γερμανόφωνο κόσμο από τη μεγάλη ύφεση του 2008. Μια ύφεση που έχει επηρεάσει ποικιλοτρόπως και τη χώρα μας, οπότε οι αναλογίες με το σήμερα παραπάνω από εμφανείς και γίνονται η αφορμή για μια βιτριολική σάτιρα, που πραγματεύεται πανανθρώπινα ζητήματα, άλυτα στο διηνεκές. Παίζουν: Γιώργος Γιέτος, Μαίρη Καραμπίνα, Γεωργία Κοκκίνου, Μαρία Κουρή, Ελευθερία Μάζαρη, Πολύκαρπος Μόσχος, Οδυσσέας Παγουλάτος, Ιωάννης Τζιώνας.
Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:00
12 ευρώ, 10 ευρώ μειωμένο
Θέατρο Βαφείο, Αγ. Όρους 16 και Κωνσταντινουπόλεως 115, Μεταξουργείο

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b