MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 6 προτάσεις για την Τετάρτη 29 Μαρτίου

Προβολές, συζητήσεις και παρουσιάσεις βιβλίων με δωρεάν είσοδο, στη σημερινή μας ατζέντα για την Τετάρτη 29 Μαρτίου.

Monopoli Team

Το θέατρο Σταθμός τιμά τη Μάγια Λυμπεροπούλου

Την Τετάρτη 29 Μαρτίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, το Θέατρο Σταθμός τιμά τη μνήμη της Μάγιας Λυμπεροπούλου. Μοναδική μέσα στη συντεχνία της η Μάγια Λυμπεροπούλου διέγραψε στο θέατρο μια ξεχωριστή μοναχική πορεία ως μαθήτρια του Θεάτρου Τέχνης, ηθοποιός, μεταφράστρια, σκηνοθέτρια, δασκάλα υποκριτικής αλλά και καλλιτεχνική διευθύντρια. Για τη Μάγια Λυμπεροπούλου θα μιλήσουν αγαπημένοι φίλοι και συνεργάτες της, μεταξύ των οποίων οι Βίκυ Βολιώτη, Κάτια Γέρου, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Όλια Λαζαρίδου, Θανάσης Νιάρχος, Αλεξάνδρα Παντελάκη, Μάνια Παπαδημητρίου, Αλέξανδρος Σωτηρίου και Νίκος Χατζόπουλος.
29/3, 21:00
Ελληνοαμερικανική Ένωση – Βίκτωρος Ουγκώ 55, Αθήνα 

Προβολή του ντοκιμαντέρ “Βόρεια Εύβοια Κανένας Νεκρός” στο Κινηματοθέατρο Πετρούπολης


Την Τετάρτη 29 Μαρτίου, η Κινηματογραφική Λέσχη και το Κινηματοθέατρο Πετρούπολης προβάλουν το ντοκιμαντέρ του Βασίλη Νίκα “Βόρεια Εύβοια Κανένας Νεκρός”. Μετά το τέλος της προβολής, ο σκηνοθέτης θα συνομιλήσει με το κοινό. Υπόθεση: Το ντοκιμαντέρ προσπαθεί να αναδείξει το μέγεθος της καταστροφής από την πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια το καλοκαίρι του 2021, τη μεγαλύτερη πυρκαγιά από την ίδρυση του Ελληνικού κράτους, που έκανε στάχτη πάνω από 512.000 στρέμματα δάσους και αγροτικών εκτάσεων. Προβάλλει τους βαθύτερους λόγους και τους υπαίτιους αυτής της συμφοράς, αλλά και τις πολύ σοβαρές επιπτώσεις που είχε για την οικονομία της περιοχής. Tι σημαίνει «κανένας νεκρός;». Πώς συνεχίζεται η ζωή όταν έχεις χάσει τα πάντα;
29/3, 20:00
Κινηματοθέατρο “Πετρούπολις” – Αθ. Διάκου και Μπουμπουλίνας 59, Πετρούπολη

Sanctuary City: Μια συζήτηση με την καλλιτέχνιδα Ειρήνη Λιναρδάκη στο Θεατράκι της Φωκίωνος Νέγρη

Το Θεατράκι της Φωκίωνος Νέγρη θα φιλοξενήσει την Τετάρτη 29 Μαρτίου συζήτηση με την καλλιτέχνιδα Ειρήνη Λιναρδάκη για το νέο της έργο “Sanctuary City”. Πρόκειται για ένα καλλιτεχνικό έργο κοινωνικού χαρακτήρα, το οποίο αναπτύχθηκε με τη συμβολή παιδιών και νέων τόσο από τις ήδη εδραιωμένες όσο και από τις νεοαφιχθείσες κοινότητες του 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων. Με την καλλιτέχνιδα θα συνομιλήσουν η Βάσω Βλητσάκη και ο Θεόφιλος Τραμπούλης, ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης έχει αναλάβει η Νιόβη Ζαραμπούκα-Χατζημάνου.
29/3, 18:00
Θεατράκι – Φωκίωνος Νέγρη, Κυψέλη 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠαγκόσμια Ημέρα Θεάτρου: Ατάκες για το θέατρο που έμειναν στην ιστορία12.09.2018

Παρουσίαση του βιβλίου “Ταξίδι στον Ωκεανό” της Αναστασίας Βούλγαρη στο Ίλιον

Την Τετάρτη 29 Μαρτίου στις 19:00, οι Εκδόσεις Iανός θα παρουσιάσουν στο Καλλιτεχνικό Καφενείο “Θεόδωρος Αγγελόπουλος” στο Ίλιον, το βιβλίο της Αναστασίας Βούλγαρη, “Μίκης Θεοδωράκης: Ταξίδι στον ωκεανό της μουσικής και της ιστορίας”. Για το βιβλίο θα μιλήσει ο πολιτικός επιστήμονας και ποιητής Αντώνης Αμπαρτζίδης, ο συγγραφέας, σκηνοθέτης και ερμηνευτής Αρίσταρχος Παπαδανιήλ και η Αναστασία Βούλγαρη, συγγραφέας του βιβλίου. Μετά την παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί η προβολή του βίντεο «Άμα τελειώσει ο πόλεμος» από τον κύκλο τραγουδιών Μαουτχάουζεν, σε ποίηση Ιάκωβου Καμπανέλλη και μουσική Μίκη Θεοδωράκη, σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Κουντουρά και ερμηνεία Αρίσταρχου Παπαδανιήλ, ενώ η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη ερμηνευμένα από τον Νίκο Αποστολόπουλο.
29/3, 19:00
Καλλιτεχνικό Καφενείο “Θεόδωρος Αγγελόπουλος” – Αγίου Φανούριου 99, Ίλιον 

Παρουσίαση του βιβλίου “Κι Άλλα Παραμύθια για… Μεγάλα Παιδιά” του Νίκου Ζαννή στον Άγιο Δημήτριο

Την Τετάρτη 29 Μαρτίου παρουσιάζεται στον φιλόξενο χώρο της Βιβλιοθήκης του Δήμου Αγίου Δημητρίου το νέο βιβλίο του Νίκου Ζαννή, “Κι Άλλα Παραμύθια για… Μεγάλα Παιδιά”. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Αλίνα Σαπρανίδου (Υπεύθυνη για το εξώφυλλο του βιβλίου), Νένα Γεωργιάδου (Ψυχολόγος – Συγγραφέας – Ραδιοφωνική Παραγωγός), Γιάννης Μπιλίρης (Μουσικός – Συνθέτης – Τραγουδοποιός) και θα προλογίζει ο συγγραφέας Πολύκαρπος Γεωργιάδης.
29/3, 20:00
Βιβλιοθήκη Αγίου Δημητρίου – Αγ. Δημητρίου 216 & Ειρήνης 17, Άγιος Δημήτριος

Το Γραφείο των Υδάτινων Κοινών: Κρυφά νερά: Το ηχητικό έργο της Ελένης Ρήγα στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Στο πλαίσιο του προγράμματος Atlas of Mediterranean Liquidity και της ομώνυμης έκθεσης στο Goethe-Institut Athen, όπως και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού (22 Μαρτίου) το Ινστιτούτο παρουσιάζει το ηχητικό έργο “Το Γραφείο των Υδάτινων Κοινών: Κρυφά νερά” σε επιμέλεια της Ελένης Ρήγα. Πρόκειται για ένα έργο γύρω από το νερό και τα κοινά (commons) στην Αθήνα. Από τη θέση του Μεσογειακού Νότου, θέτει καίρια ερωτήματα σχετικά με το κλίμα και την κοινωνική αλλαγή σε σχέση με το νερό και το σώμα. Περιλαμβάνει προηχογραφημένους ήχους των κρυμμένων νερών της Αττικής, συνεντεύξεις από συνεργάτες, όπως και αποσπάσματα από κείμενα και έργα τέχνης που είναι μέρος του προγράμματος “Το Γραφείο των Υδάτινων Κοινών” το οποίο επιμελείται η Ελένη Ρήγα.
20/3 έως 6/4, 08:00-22:00
Ινστιτούτο Γκαίτε – Ομήρου 14-16, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Λυρική Σκηνή τιμά τη Μαρία Κάλλας: Πρόγραμμα εκδηλώσεων12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b