MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για τη Δευτέρα 27 Μαρτίου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Δευτέρα 27 Μαρτίου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Blackberry Trout Face (Μούρη Γεμάτη Μούρα), σε σκηνοθεσία Αθηνάς Δελιάδη στο Θέατρο Σταθμός

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα το “Blackberry Trout Face” («Μούρη Γεμάτη Μούρα»), το ηχηρό και, σε μεγάλο βαθμό, αυτοβιογραφικό κείμενο του Laurence Wilson, που έκανε ζωηρή εντύπωση στο Λονδίνο, ανεβαίνει από μια ομάδα νέων δημιουργών στο Θέατρο Σταθμός. Σε ένα διαμέρισμα του Λίβερπουλ -που θα μπορούσε να είναι στον κάτω όροφο μιας οποιαδήποτε ελληνικής πολυκατοικίας- μεγαλώνουν μαζί, αλλά και ο καθένας μόνος, τρεις έφηβοι. Ο Τζέηκι, η Κέρι και ο Κάμερον -τα τρία πρόσωπα του έργου- είναι ετεροθαλή αδέρφια από την ίδια μητέρα και διαφορετικούς πατεράδες. Μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον όπου οι μόνες διέξοδοι είναι οι τοξικοεξαρτήσεις, η πορνεία και οι συμμορίες. Όταν η μητέρα τους τούς εγκαταλείπει αναγκάζονται να αναζητήσουν την ουσία της μητρότητας: δηλαδή ό,τι τρυφερά ανθρώπινο επιβιώνει. Το αναζητούν κατά μόνας, αλλά -κυρίως- μαζί. Οι τρεις τους είναι, ταυτόχρονα, και οι τρεις όψεις της εφηβείας, της ενηλικίωσης, του βλέμματος. Μέσα στους τοίχους του σπιτιού ενυπάρχουν όλοι οι οικογενειακοί δεσμοί, με όποιο πρόσημο θετικό ή αρνητικό, όλα τα συναισθήματα πλαισιωμένα από μια πραγματικότητα που πρέπει να αντέξουν, διατηρώντας το καταφύγιό τους. Παίζουν: Ανδρέας Γιαννακούλας, Μαντώ Παπαρρηγοπούλου, Γιάννης Τσουμαράκης.
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
15 ευρώ και 13 ευρώ (μειωμένο)
Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55, Μεταξουργείο Αθήνα 

ΜΟΥΣΙΚΗ

2. Ο Σταύρος Ξαρχάκος στο Θέατρο Παλλάς

Ο Σταύρος Ξαρχάκος έρχεται, στο Θέατρο Παλλάς, για ένα μεγάλο συναυλιακό αφιέρωμα στον ανεκτίμητο πλούτο του δημοτικού τραγουδιού με τη συμμετοχή των Χαΐνη Δημήτρη Αποστολάκη, Αλέξη Παρχαρίδη και Ηρούς Σαΐα, στο τραγούδι. Το Θέατρο Παλλάς θα πλημμυρίσει από μελωδίες που πέρασαν από γενιά σε γενιά, αφηγήσεις που παρέμειναν ζωντανές από στόμα σε στόμα και διαχρονικά, ιστορικά δημοτικά τραγούδια θα έχουν την τιμητική τους, μιας και απόψε το βράδυ θα παρουσιαστούν μέσα από την ευρηματική ενορχηστρωτική ματιά του μεγάλου συνθέτη, ο οποίος γνωρίζει ιδανικά να «γεφυρώνει» το παρελθόν με το σήμερα. Προς το παρόν μπορείτε να πάρετε μια γεύση από την πρόβα του.
Δευτέρα 27 Μαρτίου στις 21:00
Από 15€
Θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5, Αθήνα

3. Λογοτεχνία και Μουσική: Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών επιστρέφει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ερμηνεύοντας τρία έργα που βρίσκουν τα θεμέλιά τους σε αγαπητές σελίδες της παγκόσμιας γραμματείας, σε μια συναυλία με τίτλο «Λογοτεχνία και Μουσική». Το πρόγραμμα που παρουσιάζει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ανοίγει με την Εισαγωγή από την όπερα «Ο κουρέας της Σεβίλλης» του Τζοακίνο Ροσσίνι. Ομολογουμένως, ένα από τα πιο ευφυή έργα της ιταλικής κωμικής όπερας, η δημιουργία του Ροσσίνι βασίστηκε στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Πιερ Μπωμαρσαί. Στη συνέχεια, θα ακουστεί η περίφημη Σουίτα από το μπαλέτο Ζορμπάς του Μίκη Θεοδωράκη που έκανε γνωστό τον ήρωα του Νίκου Καζαντζάκη σε ολόκληρο τον κόσμο. Η γνωστή μελωδία της Σουίτας παρουσιάζεται σε μεταγραφή για σόλο φλάουτο και ορχήστρα, που υλοποίησαν ο Αχιλλέας Γουάστωρ και ο βραβευμένος φλαουτίστας Στάθης Καραπάνος, ο οποίος και ερμηνεύει ως σολίστ. Η βραδιά κλείνει με ορχηστρικά αποσπάσματα από την σκηνική μουσική για το «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» του Φέλιξ Μέντελσον. Πρόκειται για νεανικές συνθέσεις αδιαμφισβήτητης ομορφιάς και ωριμότητας που συγκαταλέγονται μέχρι και σήμερα στις πιο διάσημες μελωδίες του Μέντελσον. Τη μουσική διεύθυνση αναλαμβάνει η αρχιμουσικός Λίζα Ξανθοπούλου.
Δευτέρα 27 Μαρτίου στις 20:30
8-25€
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Ηρ. Πολυτεχνείου 32 & Βασ. Γεωργίου, Πειραιάς

4. Οι Jeepers Creepers Jazz Band στο Half Note

Οι Jeepers Creepers Band είναι ένα jazz σχήμα που δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017. Ειδικεύεται στην ενορχήστρωση και επανεκτέλεση κομματιών των χρυσών δεκαετιών 1930 και 1940 του Swing, καθώς και την παρουσίαση original συνθέσεων εμπνευσμένων από την συγκεκριμένη αισθητική. Πήραν το όνομά τους από το γνωστό τραγούδι του Harry Warren που έγινε διάσημο από τον Louis Armstrong. Χάρη στην αφοσίωση τους στο ιδίωμα της Jazz, έχουν καταφέρει να εμφανιστούν σε πάμπολλους χώρους εντός και εκτός συνόρων και απόψε τους περιμένουμε για μία μοναδική εμφάνιση στο Half Note Jazz Club.
Δευτέρα 27 Μαρτίου στις 21:30
Aπό 10€
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Αθήνα

5. H Σαλίνα Γαβαλά στη Σφίγγα

Η Σαλίνα Γαβαλά, πιστή στην θεατρικότητα της, επιλέγει την παγκόσμια ημέρα θεάτρου, Δευτέρα 27 Μαρτίου, για να μοιραστεί τη σκηνή στη Σφίγγα, μαζί με φίλους της ηθοποιούς, τον Φίλιππο Σοφιανό, τον Αντώνη Λουδάρο και τον Αναστάση Κολοβό. Παρέα θα τραγουδήσουν αγαπημένα κομμάτια από το θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, ενώ ίδια θα παρουσιάσει και το νέο της τραγούδι “Το επόμενο μου δάκρυ” καθώς και άλλα τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία με έντονη θεατρικότητα. Ένα live διαφορετικό, που “παντρεύει” τη μουσική και το θέατρο όπως άλλωστε και η ίδια η ερμηνεύτρια.
Δευτέρα 27 Μαρτίου στις 21:00
Είσοδος 10€
Μουσική σκηνή Σφίγγα, Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής, (είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13), Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b