MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τετάρτη 15 Μαρτίου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Τετάρτη 15 Μαρτίου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Ραχήλ, του Γρηγορίου Ξενόπουλου στο θέατρο Αλκμήνη

Το θέατρο Αλκμήνη παρουσιάζει ένα από τα κορυφαία έργα του Γρηγόριου Ξενόπουλου, με τίτλο «Ραχήλ», σε σκηνοθεσία-διασκευή Μανώλη Ιωνά. Ο συγγραφέας πραγματεύεται τα συμβάντα της ζακυνθινής εποχής του 1891, ως να πρόκειται για ένα προοίμιο των όσων έπονται. Σαράντα χρόνια μετά, η ίδια συκοφαντία μεταμφιεσμένη οδήγησε στην πυρπόληση του συνοικισμού Κάμπελ της Θεσσαλονίκης, για να φτάσουμε το 1938 στη νύχτα των κρυστάλλων με τελική πορεία εκατόμβες νεκρών Εβραίων. Η ίδια συκοφαντία με διαφορετικό μανδύα τοποθετεί μέχρι σήμερα ανθρώπους στο περιθώριο και βάζει στο στόχαστρο την κάθε είδους διαφορετικότητα. Ωστόσο, δε λείπουν από την ιστορία φωτεινές προσωπικότητες που διακρίθηκαν για την ανθρωπιά, το θάρρος και την αλληλεγγύη, όπως ο μητροπολίτης Ζακύνθου, Χρυσόστομος και ο δήμαρχος Λουκάς Καρρέρ που με κίνδυνο της ζωής τους αρνήθηκαν να καταδώσουν στους Ναζί τους Εβραίους συμπατριώτες τους και απέτρεψαν έτσι το βέβαιο θάνατό τους. Η Ραχήλ δε θα πάψει να είναι επίκαιρη όσο υπάρχουν διακρίσεις, όσο επικρατεί η ξενοφοβία, όσο απαίδευτες μάζες κατευθύνονται στο κακό, όσο τα συμφέροντα βρίσκονται πάνω από το σεβασμό της ανθρώπινης ύπαρξης. Παίζουν: Μανώλης Δεστούνης, Ειρήνη Παπαδημάτου, Αντώνης Σανιάνος, Δημήτρης Κανέλλος, Βασίλης Φακανάς, Νίκος Κρίκας, Ιωάννα Γκαβάκου.
Κάθε Τετάρτη στις 20:30
Γενική είσοδος: 15€, Φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ: 12€
Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8-12, Κάτω Πετράλωνα

2. Αντίο Βερολίνο, του Christopher Isherwood στο Αγγέλων Βήμα

Η παράσταση «Αντίο, Βερολίνο» ανεβαίνει τον Μάρτιο στο Θέατρο Αγγέλων Βήμα, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Μπαντούνα. «Αντίο, Βερολίνο» είναι ο γενικός τίτλος σειράς διηγημάτων του Christopher Isherwood, έργου σχεδόν αυτοβιογραφικού- καθρέφτη του Βερολίνου στις αρχές της δεκαετίας του ΄30, όταν εκεί εκκολάπτεται το αυγό του φιδιού. Κεντρικός ήρωας του έργου ο νεαρός Christopher Isherwood, απόγονος βρετανικών αριστοκρατικών οικογενειών που έρχεται στο Βερολίνο με φανερό στόχο να γίνει οικονομικά ανεξάρτητος και με δηλωμένο όνειρο να γίνει συγγραφέας, αλλά, στην ουσία, με την κρυφή επιθυμία να ζήσει σε αυτή την κοινωνικά προχωρημένη πόλη την ερωτική απελευθέρωση που δεν βρίσκει στην πατρίδα του. Στο Βερολίνο, ωστόσο, βρίσκει μια κοινωνία αντιφατική που αγωνίζεται να συγκεράσει την επίφαση ξεγνοιασιάς και χαράς με την καθημερινή βία στους δρόμους, τον φόβο, την απειλή και τους διωγμούς. Είναι ενδιαφέρον πως, σε αυτές τις ιστορίες του Christopher Isherwood, βασίστηκε η σπουδαία ταινία των οκτώ Όσκαρ με τίτλο “Καμπαρέ”. Παίζουν: Χάρης Ηλιάδης, Μάρδη Μηλιαρά, Κωνσταντίνος Τσιούγκος, Αιλιάνα Μαρκάκη, Γιώργος Ζώης.
Κάθε Τετάρτη στις 20:00 και Πέμπτη στις 21:00
16 ευρώ (γενική είσοδος), 12 ευρώ (μειωμένο), 5 ευρώ (ατέλεια)

Θέατρο Αγγέλων Βήμα, Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια 

ΜΟΥΣΙΚΗ

3. Το Dimitris Kalantzis Quartet στο Half Note Jazz Club

Ο Δημήτρης Καλαντζής έρχεται με το κουαρτέτο του στη σκηνή του Half note Jazz Club και παρουσιάζει ένα μοναδικό αφιέρωμα στον Michel Legrand. Ο Δημήτρης Καλαντζής είναι κορυφαίος πιανίστας κι ενορχηστρωτής στην ελληνική σκηνή της τζαζ. Ο Michel Legrand είναι από τις κυρίαρχες προσωπικότητες στο χώρο της τζαζ μουσικής, του κινηματογράφου κι όχι μόνο. Οι δυο τους θα “συναντηθούν” επί σκηνής, σε μία μουσική βραδιά, γεμάτη τζαζ ρυθμούς και θρυλικά κομμάτια του συνθέτη που έχουν αγαπηθεί από το κοινό και τον κόσμο της τζαζ μουσικής παγκοσμίως.
Τετάρτη 15 Μαρτίου, 21:30
10-15€
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς

4. Joanna Drigo και Δημήτρης Μπαλογιάννης στο Ίλιον Plus

Συναντήθηκαν για πρώτη φορά στη φωτογράφιση των καλλιτεχνών που ανήκουν στην Antelma music. Αυτοί οι δύο τραγουδοποιοί με τα πολλά κοινά στοιχεία, που έκαναν πολύ καιρό παρέα και αποφάσισαν να μοιραστούν την ίδια σκηνή, ο Δημήτρης Μπαλογιάννης και η Joanna Drigo θα συμπράξουν στην σκηνή του Ίλιον Plus. Εκεί θα παρουσιάσουν δικά τους τραγούδια (Θα ανέβω να σε βρω, Θα προτιμούσα, Αλλεργία στις δεσμεύσεις), ενώνοντας παράλληλα τους εξαιρετικούς μουσικούς και συνεργάτες τους Φώτη Καραογλάνη στην ηλεκτρική κιθάρα, Αντώνη Δούνια στα τύμπανα, Δημήτρη Πατρώνα στο ηλεκτρικό μπάσο και Στέφανο Κωνσταντινόπουλο στα πλήκτρα.
Τετάρτη 15 Μαρτίου στις 21:30
8 ευρώ προπώληση, 10 ευρώ στο ταμείο
Ίλιον Plus, Πατησίων & Κοδριγκτώνος 17, Κυψέλη

5. Η Καλλιόπη Μητροπούλου στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Η πρώτη solo εμφάνιση της Καλλιόπης Μητροπούλου έρχεται απόψε στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων στην Αθήνα, για ένα live μεταξύ κλασικής, πειραματικής και ποπ μουσικής, με μοναδικά μέσα το βιολί και τη φωνή. Το πρώτο της LP “Between” θα κυκλοφορήσει το 2023, ενώ έχουμε πάρει ήδη μια ιδέα από τα πρώτα της singles, ‘KOTO’ και ‘It’s the water‘.
Τετάρτη 15 Μαρτίου στις 21:00
8€
Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, Κυψέλη

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b