MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κωμωδία

Παραβάσεις: Η Κωμωδία των Παρεξηγήσεων του Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Μάνου Βαβαδάκη στο ΚΠΙΣΝ

Οι Παραβάσεις, το Θεατρικό Αναλόγιο του ΚΠΙΣΝ, που φέτος φέρουν τον τίτλο «Αγάπης Αγώνες», συνεχίζονται και αυτόν τον μήνα στον Φάρο με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Έκτορα Λυγίζου και την “Κωμωδία των Παρεξηγήσεων” σε σκηνοθεσία Μάνου Βαβαδάκη.

Μanos Vavadakis photo © Christos Symeonides
Μanos Vavadakis photo © Christos Symeonides
Monopoli Team

Οι Παραβάσεις, το Θεατρικό Αναλόγιο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), που φέτος φέρουν τον γενικό τίτλο «Αγάπης Αγώνες», συνεχίζονται και αυτόν τον μήνα στον Φάρο με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Έκτορα Λυγίζου.

Ο έρωτας, η πλάνη και η έμφυλη ταυτότητα, όπως τα πραγματεύτηκε ο Ουίλλιαμ Σαίξπηρ σε τέσσερις από τις πιο χαρακτηριστικές και διασκεδαστικές κωμωδίες του, αποτελούν τα θέματα της φετινής σειράς δραματοποιημένων αναλογίων του ΚΠΙΣΝ. Μετά το Αγάπης Αγώνας Άγονος (μετάφραση: Στρατής Πασχάλης, σκηνοθεσία: Άρης Μπαλής) και τη Δωδέκατη Νύχτα (μετάφραση: Νίκος Χατζόπουλος, σκηνοθεσία: Κατερίνα Γιαννοπούλου) σειρά έχει, το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Μαρτίου στις 17.00, Η Κωμωδία των Παρεξηγήσεων σε μετάφραση Διονύση Καψάλη, διασκευή Έκτορα Λυγίζου και σκηνοθεσία Μάνου Βαβαδάκη.

Λίγα λόγια για το έργο

Στην Κωμωδία των Παρεξηγήσεων, ένας έμπορος από τις Συρακούσες και ο υπηρέτης του φτάνουν στην Έφεσο, δίχως να γνωρίζουν πως στην πόλη αυτή ζουν οι δίδυμοι αδελφοί τους. Μέσα σε λίγες μόλις ώρες και ύστερα από αλλεπάλληλες παρεξηγήσεις οι ζωές και των τεσσάρων πλανημένων ηρώων θα ανατραπούν εντελώς.

Ένα από τα πρώτα έργα, αλλά και το συντομότερο του Σαίξπηρ, αυτή η καταιγιστικού ρυθμού φάρσα, που συνδυάζει απολαυστικά τη σωματική κωμωδία με τα πνευματώδη λογοπαίγνια, καταφέρνει να μιλήσει με τρόπο συγκινητικό για την κρίση του συζυγικού ζευγαριού, αλλά -κυρίως- ενός άλλου ζεύγους: της σχέσης του κοινωνικού μας εαυτού με την άγνωστη, σκοτεινή και αθέατη πλευρά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι κωμωδίες του Σαίξπηρ στα χέρια της νεότερης γενιάς στο ΚΠΙΣΝ12.09.2018

Λίγα λόγια για τον Μάνο Βαβαδάκη

Ο Μάνος Βαβαδάκης μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης και είναι αριστούχος απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου (2013). Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, απ’ όπου κατέχει και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Ιστορία. Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με τους Ακύλλα Καραζήση, Χρήστο Θεοδωρίδη, Δανάη Θεοδωρίδου, Άρη Λάσκο, Γιωργή Τσουρή και Βασίλη Παπαβασιλείου.
Έχει σκηνοθετήσει τις εξής παραστάσεις: Salem (Θησείον, 2016), Georges Feydeau, Το έξυπνο πουλί (Tempus Verum, 2017), την επιθεώρηση Το Μεγάλο Κρεβάτι (Πειραματική Σκηνή Εθνικού Θεάτρου, 2017-18), Alfred Jarry, Υμπύ Τύραννος (Πειραματική Σκηνή Εθνικού Θεάτρου, 2018), Jose Triana, Η Νύχτα των Δολοφόνων (ΘΝΚ, 2019), Περικλή Κοροβέση, Ανθρωποφύλακες (Θέατρο Τέχνης, 2019-20), Roger Vitrac, Βικτώρ ή Τα παιδιά στην εξουσία (Σφενδόνη, 2020) και Γεωργίου Χορτάτση, Πανώρια (ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, 2021). Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας RMS MATAROA.

*Στην παράσταση της Κυριακής 12/03, θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ουίλιαμ Σαίξπηρ
Μετάφραση: Διονύσης Καψάλης
Σκηνοθεσία: Μάνος Βαβαδάκης


Παίζουν: Μάνος Βαβαδάκης, Κωνσταντίνος Γεωργαλής, Κατερίνα Ζησούδη, Κωνσταντίνος Ζωγράφος, Λάμπρος Κωνσταντέας, Γρηγόρης Μπαλλάς, Κατερίνα Πατσιάνη

Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος 12€, μειωμένο 8€
Διάρκεια Παραστάσεων: Σάββατο 11 και Κυριακή 12 Μαρτίου 2023
Πληροφορίες: TICKET SERVICES - εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου - τηλεφωνικά: 2107234567 - online: www.ticketservices.gr
Παραστάσεις: Σάββατο και Κυριακή στις 17¨00
Διασκευή: Έκτορας Λυγίζος
Link Εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/event/parabases-william-shakespeare-comedy-errors-snfcc/?lang=el
Πληροφορίες Χώρου: Φάρος, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Αναζητώντας την Ελένη, της Νατάσας Νταϊλιάνη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
ΘΕΑΤΡΟ
Ξεκίνα από την Αρχή και συνέχισε μέχρι Να φτάσεις στο Τέλος, από την ομάδα κι όμΩς κινείται στο Θέατρο Ροές
ΘΕΑΤΡΟ
Το Ξενοδοχείο Η Νύχτα που Πέφτει, του Νάνου Βαλαωρίτη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Θεατρικά Νέα
50 χρόνια Θεσσαλικό Θέατρο: Ο «Μισάνθρωπος» της Ιόλης Ανδρεάδη σε Λάρισα και Αθήνα
ΘΕΑΤΡΟ
Οι γείτονες από πάνω, του Cesc Gay στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
ΘΕΑΤΡΟ
Δάκρυ στο Φίδι, από την ομάδα Hippo Theatre Group στο Bios
ΘΕΑΤΡΟ
Κουνελόκολλα: Μια performance της Χρυσής Βιδαλάκη στο θέατρο στη Σάλα
ΘΕΑΤΡΟ
Taverna Miresia – Mario, Bella, Anastasia, του Mario Banushi στην Πειραιώς 260
ΘΕΑΤΡΟ
Τρέμω, του Ζοέλ Πομμερά στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών
ΘΕΑΤΡΟ
Οι Βλαβερές Συνέπειες του Γάμου, από τον Γιάννη Μπέζο στο Θέατρο Άνεσις
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Καρυοθραύστης ζωντανεύει τη μαγεία των Χριστουγέννων στο Ολύμπια
ΘΕΑΤΡΟ
Οι Δελφίνοι ή Καζιμίρ και Φιλιντόρ, του Θωμά Μοσχόπουλου στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών