MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
THΛΕΟΡΑΣΗ

Home Cinema: 6 ταινίες που θα δούμε το Σαββατοκύριακο σε TV και online πλατφόρμες

Συγκεντρώσαμε όσες ταινίες αξίζουν την προσοχή σας αυτό το Σαββατοκύριακο σε τηλεόραση και online πλατφόρμες.

"Άδωξοι Μπάσταρδοι" του Quentin Tarantino
"Άδωξοι Μπάσταρδοι" του Quentin Tarantino
author-image Φωτεινή Νικολίτσα

Σαββατοκύριακο στο σπίτι παρέα με μια καλή ταινία στην τηλεόραση ή και στις online πλατφόρμες. Εμείς σας προτείνουμε τις καλύτερες που μπορείτε να βρείτε!

Τηλεόραση

“Πολίτικη Κουζίνα” του Τάσου Μπουλμέτη: MEGA στις 22:40, Σάββατο 04/03

O Φάνης είναι ένας αστροφυσικός με καταγωγή από την Πόλη, την οποία αποφασίζει να επισκεφτεί έπειτα από τριάντα χρόνια για να δει τον άρρωστο παππού του. Κάπως έτσι, κάνει μια αναδρομή στο παρελθόν, τότε που μάθαινε από τον παππού του τα μυστικά της πολίτικης μαγειρικής και που είχε ερωτευτεί την μικρή του φίλη, Σαϊμέ.

Μια από τις καλύτερες ελληνικές παραγωγές των αρχών του 2000 με τον Γιώργο Χωραφά και τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη να δίνουν εξαιρετικές ερμηνείες. Θα ταξιδέψετε μέσα από αρώματα και γεύσεις της ανατολής που τόσο επιτυχημένα κατάφερε μια ταινία να μεταδώσει!

“Η Ένατη Πύλη” του Roman Polanski: SKAI στις 00:30, Σάββατο 04/03

Ο Dean Corso, του οποίου το επάγγελμα είναι να εντοπίζει σπάνια βιβλία για συλλέκτες, δέχεται να αναλάβει τη δουλειά που του αναθέτει ο Boris Balkan, μανιακός με τη δαιμονολογία. Του ζητά να συγκρίνει το βιβλίο του με άλλα δύο βιβλία για να επιβεβαιώσει ότι είναι γνήσιο, με τίτλο “Η Ένατη Πύλη του Βασιλείου των Σκιών”. Όμως αυτό θα βάλει τον Dean σε παράξενα μονοπάτια.

Ο Johnny Depp βρίσκεται σε μια από τις σκοτεινές ταινίες της καριέρας του, την οποία σκηνοθετεί με το χαρακτηριστικό του στυλ ο Roman Polanski.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑNetflix: Οι 10 καλύτερες ταινίες και σειρές που θα δούμε τον Μάρτιο12.09.2018

“Άδωξοι Μπάσταρδοι” του Quentin Tarantino: ANT1 στη 01:00, Κυριακή 05/03

Κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η Shosanna, μια κοπέλα εβραϊκής καταγωγής, καταφέρνει να γλιτώσει από τα χέρια των ναζί που σκοτώνουν όλη της την οικογένεια και καταφεύγει στο Παρίσι όπου γίνεται ιδιοκτήτρια ενός μικρού κινηματογράφου. Ταυτόχρονα, η ομάδα στρατιωτών του υπολοχαγού Aldo Raine έχει βάλει σκοπό να εξοντώσει τους ναζί με κάθε τρόπο.

Ο Quentin Tarantino παραδίδει εδώ ίσως την πιο καλογραμμένη ιστορία της καριέρας του, ένα πανέξυπνο και καλοδουλεμένο σενάριο με την προσωπική του πινελιά που δεν είναι άλλη από αιματηρές συναντήσεις. Καταφέρνει να ξαναγράψει την ιστορία και να βάλει και πολύ χιούμορ σε μια μαύρη περίοδο για την ανθρωπότητα…

“Drive My Car” του Ryusuke Hamaguchi: COSMOTE CINEMA 1HD στις 21:00, Κυριακή 05/03

Ένας ηθοποιός και σκηνοθέτης έχει χάσει τη γυναίκα του και πηγαίνει στη Χιροσίμα για μια παράσταση. Εκεί θα χρειαστεί έναν προσωπικό σοφέρ και τελικά του προτείνουν μια εικοσάχρονη, λιγομίλητη γυναίκα.

Ο Ryusuke Hamaguchi σκηνοθέτησε την ίδια χρονιά αυτή την ταινία αλλά και την εξίσου εξαιρετική ταινία “Ιστορίες της Τύχης και της Φαντασίας” και για το “Drive My Car” απέσπασε το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας αλλά και ακόμη τρεις υποψηφιότητες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚάννες 2023: Ο Ρούμπεν Έστλουντ ο νέος πρόεδρος της κριτικής επιτροπής12.09.2018

Online πλατφόρμες

“John Wick” του Chad Stahelski: Netflix

Ο John Wick, ένας πρώην πληρωμένος δολοφόνος, αναλαμβάνει πάλι δράση όταν μια ομάδα γκάνγκστερ του κλέβει το αμάξι και του σκοτώνει το σκυλάκι. Ένα από τα πιο επιτυχημένα franchise των τελευταίων χρόνων με πρωταγωνιστή τον Keanu Reeves μόλις κατέφθασε στην πλατφόρμα του Netflix και είναι όλοι εκστασιασμένοι.

“Σπιρτόκουτο” του Γιάννη Οικονομίδη: ERTFLIX έως 10/04

Μια μέρα με καύσωνα, οι καβγάδες και οι αντιπαραθέσεις στο σπίτι μιας κλασικής, ελληνικής οικογένειας πιάνουν κόκκινο. Βρισιές, έντονα ξεσπάσματα με τον πατέρα έτοιμο να εκραγεί, σε μια ατμόσφαιρα που βράζει κυριολεκτικά και μεταφορικά. Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Οικονομίδη τον τοποθέτησε στον κινηματογραφικό χάρτη της χώρας με αυτό το πολύ δυνατό ξεκίνημα, που καθιέρωσε και τα στοιχεία που τον κάνουν πια αναγνωρίσιμο. Η ελληνική οικογένεια δίνεται εδώ με τον πιο έντονο τρόπο, κλειστοφοβικά αποτυπωμένη στους τέσσερις τοίχους αυτού του “σπιρτόκουτου” που ως θεατές δεν μπορούμε να ξεφύγουμε. Μάλιστα, φέτος, η ταινία έγινε μιούζικαλ και ανέβηκε στη Στέγη!

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b