MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Κάννες 2023: Ο Ρούμπεν Έστλουντ ο νέος πρόεδρος της κριτικής επιτροπής

Ο Σουηδός σκηνοθέτης του περσινού Χρυσού Φοίνικα, “Το Τρίγωνο της Θλίψης”, είναι ο νέος πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ Καννών.

Ο Ρούμπεν Έστλουντ στην Εύβοια για το "Τρίγωνο της Θλίψης"
Ο Ρούμπεν Έστλουντ στην Εύβοια για το "Τρίγωνο της Θλίψης"
Monopoli Team

Μετά από την τεράστια επιτυχία που γνώρισαν οι δύο τελευταίες ταινίες του στις Κάννες, ο Ρούμπεν Έστλουντ θα είναι εκείνος που θα επιλέξει τον φετινό νικητή του Χρυσού Φοίνικα, ως νέος πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ Καννών.

«Είμαι πολύ χαρούμενος, περήφανος και νιώθω ταπεινός που μου εμπιστεύεται η τιμή του να είμαι ο Πρόεδρος της Επιτροπής για τον διαγωνισμό αυτής της χρονιάς στο Φεστιβάλ Καννών» είπε ο Όστλουντ στην δήλωση, που ανακοίνωσε την νέα του θέση. «Πουθενά στον κόσμο του κινηματογράφου δεν είναι η προσμονή τόσο δυνατή, όσο όταν σηκώνεται η αυλαία για τις ταινίες στο Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ».

«Είναι προνόμιο να είμαι μέρος αυτού, μαζί με το έμπειρο κοινό των Καννών. Είμαι απολύτως ειλικρινής, όταν λέω ότι η κουλτούρα του κινηματογράφου είναι στην πιο σημαντική περίοδο στην ιστορία της. Ο κινηματογράφος έχει μια μοναδική οπτική. Εκεί, παρακολουθούμε μαζί, και απαιτεί περισσότερα για όσα παρουσιάζονται, η ένταση της εμπειρίας αυξάνεται. Μας κάνει να στοχαζόμαστε διαφορετικά από όταν σκρολάρουμε με ντοπαμίνη μπροστά από τις ατομικές οθόνες μας» είπε ο Σουηδός σκηνοθέτης για τον κινηματογράφο σήμερα.

«Ως πρόεδρος, θα υπενθυμίσω στους συνεργάτες μου στην επιτροπή την κοινωνική λειτουργία του κινηματογράφου» συνέχισε για τις νέες ευθύνες που ανέλαβε. «Μια καλή ταινία συνδέεται με την συλλογική εμπειρία, διεγείρει τη σκέψη μας και μας κάνει να θέλουμε να συζητήσουμε αυτό που έχουμε δει. Οπότε ας παρακολουθήσουμε μαζί!».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Festival de Cannes (@festivaldecannes)


Ο Ρούμπεν Έστλουντ είναι από τους αγαπημένους σκηνοθέτες του φεστιβάλ, έχοντας διαγωνιστεί για πρώτη φορά στην κατηγορία Un Certain Regard το 2008 με την δεύτερη ταινία του “Involuntary”. Το 2014 κέρδισε το βραβείο επιτροπής “Force Majeure” και τα επόμενα φιλμ του, το “The Square” του 2017 και το πιο πρόσφατο “Τρίγωνο της Θλίψης” διαγωνίστηκαν στο κύριο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ, κερδίζοντας και τα δύο Χρυσό Φοίνικα.

Στα φετινά Όσκαρ, το “Τρίγωνο της Θλίψης” είναι υποψήφιο για βραβείο Καλύτερης Ταινίας, ενώ ο Όστλουντ είναι υποψήφιος για Καλύτερο Σενάριο και Καλύτερη Σκηνοθεσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα OSCARS® 2023 στην COSMOTE TV: Πρεμιέρα για το νέο pop-up κανάλι COSMOTE CINEMA OSCARS12.09.2018

Φέτος, το Φεστιβάλ Καννών θα πραγματοποιηθεί από 16 μέχρι 27 Μαϊου. Προς το παρόν, γνωρίζουμε ότι το line-up θα περιλαμβάνει το “Killers of the Flower Moon” του Σκορτσέζε και την ταινία μικρού μήκους του Αλμοδόβαρ “Strange Way of Life”.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b