MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Ακυρώνεται η σημερινή τελετή έναρξη λόγω της τραγωδίας στα Τέμπη

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Η τελετή έναρξης του 25ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης δεν θα πραγματοποιηθεί, συμμετέχοντας στο τριήμερο εθνικό πένθος.

Photo: Thessaloniki International Film Festival/Facebook
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ακύρωσε την σημερινή τελετή έναρξης της 25ης διοργάνωσης, συμμετέχοντας στο τριήμερο εθνικό πένθος, που κηρύχθηκε μετά την πολύνεκρη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, το βράδυ της Τρίτης.

Σε μία ανακοίνωση, που δημοσιεύτηκε στο Facebook, το βράδυ της Τετάρτηw (01/03), το φεστιβάλ ενημέρωσε το κοινό ότι ακυρώθηκε η τελετή έναρξης, που κανονικά θα λάμβανε χώρα σήμερα, Πέμπτη 2 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει: “Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ματαιώνει την αυριανή τελετή έναρξης, τις εορταστικές εκδηλώσεις και τις συναυλίες που είχαν προγραμματιστεί στο πλαίσιο του 25ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης συμμετέχοντας στο τριήμερο εθνικό πένθος για την ανείπωτη τραγωδία των Τεμπών. Θα πραγματοποιηθούν μόνο οι προβολές των ταινιών και οι εργασίες της Αγοράς. Σε αυτή την ώρα οδύνης, οι σκέψεις μας βρίσκονται στους συγγενείς των θυμάτων, στους οποίους εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια”.

Αυτή τη στιγμή οι νεκροί ανέρχονται στους 46, με τις έρευνες των διασωστών στο σημείο της τραγωδίας να παραμένουν σε πλήρη εξέλιξη. Δυστυχώς, ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤραγωδία στα Τέμπη: Η Prime Video δεν θα κυκλοφορήσει το trailer της σειράς “Citadel”, ως ένδειξη σεβασμού12.09.2018

Σε αποκλειστική δήλωση του στο αμερικανικό Variety, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, Ορέστης Ανδρεαδάκης, ανέφερε ότι η απόφαση να αναβληθούν οι σημερινές εορταστικές εκδηλώσεις λήφθηκε “χωρίς κανέναν δισταγμό”. “Αυτή η άνευ προηγουμένου τραγωδία άφησε το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σε κατάσταση σοκ, μουδιάσματος και θρήνου” είπε.

Όπως αναφέρεται και στην επίσημη ανακοίνωση του φεστιβάλ, οι προβολές και οι εκδηλώσεις που γίνονται ως μέρος της Αγοράς, θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Το 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Μαρτίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρεμιέρες: Ιρλανδική ραψωδία12.09.2018

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Ραντεβού στο Notting Hill ή στο… House of the Dragon; Τι αξίζει να δεις αυτό το ΣΚ στην TV
Cine News
Κάμπινγκ: Μόλις κυκλοφόρησαν τα πρώτα καρέ της νέας σειράς του MEGA
Cine News
4ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ανάφης: Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου παρουσιάζει το rough cut της νέας του ταινίας
Cine News
Η COSMOTE TV γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής με ένα ξεχωριστό τηλεοπτικό αφιέρωμα
Cine News
«Ελληνικές Μικρές Ιστορίες»: Οι βραβευμένες ταινίες από τις Νύχτες Πρεμιέρας ταξιδεύουν στα μουσεία του ΠΙΟΠ
Cine News
Πρόγονοι: Το ντοκιμαντέρ της Εύας Στεφανή στην Πειραιώς 260
Cine News
Βραβεία Ίρις 2026: Σάρωσε το «Πολύ Κοριτσίστικο Όνομα το Πάττυ» – Όλοι οι νικητές
Cine News
«Ελλάδα 3.0»: Πώς τρεις διαφορετικές ταινίες κατέληξαν να μιλούν για την ίδια Ελλάδα
Cine News
Η «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν σπάει ρεκόρ πριν καν βγει στις αίθουσες
Cine News
Απονεμήθηκαν τα Ελληνικά Βραβεία Animation 2026
Cine News
Έρχεται το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ανάφης: Αναλυτικά το πρόγραμμα
Cine News
Οι δωρεάν προβολές επιστρέφουν στον Κήπο του Μεγάρου – Αρχή με το “Ναμπούκκο” του Βέρντι