MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τετάρτη 1 Μαρτίου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Τετάρτη 1 Μαρτίου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Μια Ωραία Πεταλούδα, Κεφάλαιο ΙΙ στο θέατρο Nous – CreativeSpace

Η καλλιτεχνική ομάδα Mirakuru επιστρέφει έπειτα από την παράσταση «Αναμονή στο τίποτα – Κεφάλαιο Ι» με θέμα την ζωή και τον θάνατο, με την παράσταση «Μια Ωραία Πεταλούδα – Κεφάλαιο ΙΙ». Δύο αδέρφια σε ένα κελί, τρείς δολοφονίες παιδιών και μια ανάκριση. Ένα κωμικοτραγικό θρίλερ με θέμα την παιδική κακοποίηση εξελίσσεται μπροστά στα μάτια του θεατή. Σ’ αυτό το σκληρό, εύθραυστο και βίαιο έργο, δομημένο με βάση το ρεαλιστικό θέατρο και την σχέση Κυρίαρχου και Υποτασσόμενου χαρακτήρα, ξεγυμνώνεται η αλήθεια πίσω απο τις τρείς δολοφονίες αθώων παιδιών. Μια παράσταση που αναπτύσει θέματα που απασχολούν την κοινωνία μας όπως η παιδική κακοποίηση και η ενδοοικογενειακή βία. Παίζουν: Βασίλης Βουτετάκης, Παναγιώτης Γερακάρης.
Τετάρτη στις 21:15
14€, 10€ (φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ)
Θέατρο Nous – CreativeSpace, Τροίας 34, Αθήνα 

2. Άρης: Το δημοφιλές έργο της Σοφίας Αδαμίδου για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στο Θέατρο Olvio

Η παράσταση που παρουσιάστηκε στον Τεχνοχώρο Cartel για 4 σεζόν και σε περισσότερες από τριάντα πόλεις και Φεστιβάλ, στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Ζυρίχη, επιστρέφει στο θέατρο Olvio, στην Αθήνα, για 15 μόνο παραστάσεις. Πρόκειται για τον «Άρη» της Σοφίας Αδαμίδου, ένα πολιτικό έργο που έγινε θεατρική παράσταση με τον Τάσο Σωτηράκη στον ομώνυμο ρόλο και τη σκηνοθετική επιμέλεια. Παρότι πέρασαν 77 χρόνια από τον τραγικό θάνατό του, ο Άρης βρίσκεται πάντα στην επικαιρότητα, σε συζητήσεις για το ποιος ήταν σαν άνθρωπος, σαν πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ, σαν λαϊκός ηγέτης, αλλά και η σχέση του με το ΚΚΕ. Ο ηγέτης της Αντίστασης, ο πρωτοκαπετάνιος του θρυλικού ΕΛΑΣ που ελευθέρωσε τη χώρα από τους Ναζί, ο φόβος και ο τρόμος των ντόπιων συνεργατών του χιτλερισμού, «γύρισε». Ίσως γιατί ποτέ δεν έφυγε, αφού ο «μύθος» του, μένει ζωντανός από γενιά σε γενιά. Παίζει: Τάσος Σωτηράκης. * Ο ηθοποιός Θοδωρής Τσουανάτος και ο μικρός Πέτρος Φλωράκης «έδωσαν» τις φωνές τους.
Κάθε Τετάρτη στις 20:00, Πέμπτη και Παρασκευή στις 21:00
14 ευρώ, 12 ευρώ μειωμένο
Θέατρο Olvio, Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7, Βοτανικός

3. Κεκλεισμένων των θυρών, του Ζαν Πωλ Σαρτρ σε σκηνοθεσία Στέλιου Πετράκη στο Studio Μαυρομιχάλη

Ο Στέλιος Πετράκης σκηνοθετεί το «Κεκλεισμένων των θυρών» του Ζαν Πωλ Σαρτρ στο Studio Μαυρομιχάλη με μια ομάδα νέων ηθοποιών. Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά έργα του παγκόσμιου θεάτρου. Ένα φιλοσοφικό-θεατρικό δοκίμιο, που εστιάζει στην υπαρξιακή αγωνία του ανθρώπου. Τρεις διαφορετικοί ανθρώπινοι χαρακτήρες, που συμβολίζουν το τρίπτυχο του ανθρώπινου ψυχισμού (Προεγώ, Υπερεγώ, Εγώ), συνυπάρχουν σ’ έναν μεταφυσικό χώρο, άχρονο και αδρανή, ο οποίος συμβολίζει την κόλαση. Εκεί, τους υποδέχεται το «Γκαρσόν», ένα δισυπόστατο πλάσμα που τους οδηγεί διαδοχικά στο συγκεκριμένο δωμάτιο και τους εξηγεί τους «κανόνες λειτουργίας», σχολιάζει, παρεμβαίνει και φυσικά… απολαμβάνει την εξέλιξη. Παίζουν: Τάμμυ Κασιμάτη, Γιάννης Κατής, Μαρίζα Μανατάκη, Μαρτίνα Ολχάβα, Χρυσάνθη Παπαλεβέντη.
Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:00
Γενική είσοδος: 12€, Ανεργίας, άνω των 65, φοιτητικό, ατέλειες: 10€
Studio Μαυρομιχάλη, Μαυρομιχάλη 134, Εξάρχεια

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Ο Daniele Gatti διευθύνει την Ορχήστρα Maggio Musicale Fiorentino σε δύο συναυλίες στο Μέγαρο

Η Ορχήστρα Φλωρεντινός Μουσικός Μάιος επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τον Daniele Gatti στο πόντιουμ, για δύο συναυλίες την 1η και στις 2 Μαρτίου. Στις εμφανίσεις της στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, θα πλαισιώσει δύο σολίστ: την πρώτη βραδιά (1/3), τον Γερμανό πιανίστα Rudolf Buchbinder στο Τέταρτο κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα σε σολ μείζονα του Ludwig van Beethovenκαι τη δεύτερη (2/3), τον τσελίστα Antonio Meneses από τη Βραζιλία, ο οποίος θα παρουσιάσει το Κοντσέρτο για βιολοντσέλο και ορχήστρα αρ. 1 σε λα ελάσσονα του Camille Saint-Saëns. Το πρόγραμμα της πρώτης συναυλίας που εστιάζει αποκλειστικά στον Beethoven, περιλαμβάνει επίσης την Τέταρτη συμφωνία σε σι ύφεση μείζονα του Γερμανού μουσουργού, ενώ στη δεύτερη, η οποία είναι αφιερωμένη σε Γάλλους συνθέτες, θα ακουστούν το Boléro του Maurice Ravel, η Παβάνα σε φα δίεση ελάσσονα, μία από τις πιο γνωστές συνθέσεις του Gabriel Fauré, και το δεύτερο μέρος με τίτλο ”Ibéria”, από το τρίπτυχο Εικόνες για ορχήστρα του Claude Debussy.
1 & 2 Μαρτίου στις 20:30
14-75 ευρώ
Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη 1, 11521 Αθήνα

5. Ο Αναστάσιος-Αχιλλεύς Ζαφειρόπουλος-Τσίγκας σε ένα ρεσιτάλ πιάνου στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας

Ο Αναστάσιος-Αχιλλεύς Ζαφειρόπουλος-Τσίγκας παρουσιάζει ένα ρεσιτάλ πιάνου στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας. Στο πρώτο μέρος της συναυλίας, το κοινό θα απολαύσει ακούσματα λιγότερο γνώριμα, μιας άλλης εποχής, συμπεριλαμβανομένου και του πρώτου έργου που γράφτηκε ποτέ για το πιάνο. Το δεύτερο μέρος αποτελείται από ένα έργο-σταθμό του πρώτου μισού του δεκάτου ενάτου αιώνα, στον οποίο το πιάνο έχει σχεδόν ταυτιστεί με το ρεύμα του Ρομαντισμού λόγω της ικανότητάς του να εκφράζει την ιδιαιτερότητα των ανθρώπινων συναισθημάτων.
Τετάρτη 1 Μαρτίου στις 20:30
10€, Μειωμένο: 5€
Ωδείο Φίλιππος Νάκας – Αίθουσα Συναυλιών, Ιπποκράτους 41, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b