MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Τραγωδίες στα Τέμπη: Τα τρία δυστυχήματα και οι δεκάδες νεκροί

Εδώ και 25 χρόνια στην κοιλάδα των Τεμπών έχουν σημειωθεί τρεις τραγωδίες που έχουν αποτυπωθεί στην εθνική συλλογική μνήμη.

Monopoli Team

Μαύρες μνήμες «ξύπνησε» το πολύνεκρο δυστύχημα με τη σύγκρουση των τρένων στην περιοχή των Τεμπών. Στην κοιλάδα των Τεμπών είχαν σημειωθεί δύο τρομακτικά δυστυχήματα που είχαν συγκλονίσει την Ελλάδα, ένα το 1999 και ένα το 2003 με την πλειονότητα των νεκρών να είναι νέοι άνθρωποι και παιδιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος: Μήνυμα συμπαράστασης για την τραγωδία στα Τέμπη – Αναβάλλεται η διαμαρτυρία των καλλιτεχνών στο Ολύμπια12.09.2018

04/10/1999

Μια από τις πιο μαύρες μέρες της Ιστορίας του ελληνικού αθλητισμού ξημέρωσε στις 4 του Οκτώβρη του 1999. Λεωφορείο που μετέφερε οπαδούς του ΠΑΟΚ από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, εξετράπη της πορείας του, ύστερα από σύγκρουση με διερχόμενο φορτηγάκι πάνω σε προσπέραση του λεωφορείου, με το βαρύ όχημα να πέφτει σε χαντάκι και να κοστίζει τη ζωή σε έξι οπαδούς του «δικέφαλου».

Περίπου δυο χιλιόμετρα πριν από τα Τέμπη, στις 4:30 τα ξημερώματα, το τουριστικό λεωφορείο, που μετέφερε 77 οπαδούς του ΠΑΟΚ, η μοίρα ήταν αδυσώπητη για έξι από αυτούς, που δεν επέστρεψαν ποτέ στα σπίτια τους και δεν ξαναστάθηκαν στο πλευρό της αγαπημένης τους ομάδας.

Τη ζωή του έχασε κι ο οδηγός του οχήματος με το οποίο συγκρούστηκε το λεωφορείο. Από την σύγκρουση τραυματίστηκαν ακόμη 33 φίλαθλοι, οι οποίοι διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας αλλά δεν είχαν κάτι το σοβαρό και έπειτα από λίγες ώρες ή μέρες πήραν εξιτήριο.

Διαβάστε περισσότερα στο GazzettaPlus

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤραγωδία στα Τέμπη: Έκτακτο κάλεσμα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας – Πού μπορείτε να δώσετε αίμα12.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b