MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι εργαζόμενοι της Enel Green Power Hellas κοντά στα παιδιά του «Χατζηπατέρειου»

Οι εθελοντές-εργαζόμενοι της Enel Green Power Hellas επισκέφθηκαν το «Χατζηπατέρειο» Κέντρο Αποκατάστασης & Στήριξης Παιδιού (Κ.Α.Σ.Π.), μοιράζοντας αγάπη και έμπρακτη στήριξη σε παιδιά που έχουν ανάγκη.

Monopoli Team

Οι εργαζόμενοι της Enel Green Power Hellas αποδεικνύοντας πως ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής, επισκέφθηκαν το «Χατζηπατέρειο» Κέντρο Αποκατάστασης & Στήριξης Παιδιού (Κ.Α.Σ.Π.).

Τα παιδιά και οι εργαζόμενοι του Ιδρύματος, υποδέχτηκαν τους επισκέπτες τους και αφού τους ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος, όλοι μαζί χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες εργασίας. Η πρώτη ομάδα αφοσιώθηκε με τη δημιουργία λαμπάδων και πασχαλινών ευχετήριων καρτών οι οποίες θα διατεθούν για οικονομική ενίσχυση την περίοδο των γιορτών του Πάσχα.

Η δεύτερη ομάδα ανέλαβε την κατασκευή πινάκων δραστηριοτήτων (busyboards). Οι πίνακες αυτοί είναι σχεδιασμένοι σύμφωνα με το σύστημα Montessori και ο βασικός στόχος τους είναι η αυτονόμηση των παιδιών. Μέσα από την αλληλεπίδραση μαζί τους, ικανοποιείται η έμφυτη περιέργεια και το αίσθημα της ανακάλυψης, ενώ αναπτύσσεται η φαντασία των παιδιών και η επίλυση προβλημάτων (problemsolving). Κάθε πίνακας είναι ξεχωριστός και έχει τη δυνατότητα να εξατομικευτεί στις ανάγκες του εκάστοτε μαθητή. Μέσα από τη χρήση αντικειμένων καθημερινής ζωής, τα παιδιά ενθαρρύνονται να επιστρατεύσουν δεξιότητες, όπως η λεπτή κινητικότητα, ο οπτικοκινητικός συντονισμός και η λογική σκέψη. Τέλος, συνδυάζουν άψογα τη διασκέδαση με τη μάθηση.

Η τρίτη ομάδα μαγείρεψε μαζί με τα μεγαλύτερα παιδιά και δημιούργησαν γευστικά μπισκότα σε σχήμα καρδιάς.

Οι εθελοντές της Enel Green Power Hellas προσέφεραν χαμόγελα και θετική διάθεση και τα παιδιά ευχαριστήθηκαν με την ψυχή τους αυτές τις ώρες ξεγνοιασιάς, δημιουργικότητας και χαράς.

Περισσότερα από Εταιρικές Δράσεις
VIMA_WEB3b