MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Τρίτη 28 Φεβρουαρίου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Θάνατος στη Βενετία, του Τόμας Μαν σε σκηνοθεσία Γιώργου Παπαγεωργίου στο θέατρο Πορεία

«Μια ιστορία θανάτου, μια ιστορία για την ηδονή του Τέλους» χαρακτήρισε ο Τόμας Μαν τη γεμάτη πάθος νουβέλα του που έγραψε το 1912, έναν χρόνο μετά τις δικές του διακοπές στη Βενετία, και συμπεριέλαβε σε αυτή πολλές από τις εμπειρίες και τις σκέψεις του. Με επιρροές από τον Πλάτωνα, τον Γκαίτε, τον Φρόιντ και τον Νίτσε, το μυθιστόρημα ενέπνευσε στον Λουκίνο Βισκόντι την ομώνυμη εμβληματική ταινία του, Θάνατος στη Βενετία. Η αριστουργηματική νουβέλα έρχεται στο θέατρο Πορεία σε διασκευή του ποιητή Στρατή Πασχάλη και με την υπογραφή του Γιώργου Παπαγεωργίου, ενός σκηνοθέτη που έχει ξεχωρίσει για την ενασχόλησή του με τη δραματοποίηση σημαντικών πεζογραφημάτων, τη χειροποίητη σκηνική δραματουργία και τη χρήση της ζωντανής μουσικής και δραματουργίας. Εξελίσσοντας αυτή τη φόρμα, θα επιχειρήσει να δημιουργήσει ένα αισθαντικό ηχητικό περιβάλλον επί σκηνής, το οποίο θα μυήσει τον θεατή στο μυσταγωγικό ταξίδι του Άζενμπαχ και θα τον καταβυθίσει στα μύχια πάθη του.
Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη στις 21:00, Τετάρτη στις 18:00
12-20€ 
Θέατρο Πορεία, Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69, Αθήνα

ΜΟΥΣΙΚΗ

2. Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Ο Δημήτρης Μαραμής παρουσιάζει τον κύκλο τραγουδιών «Σκοτεινός Έρωτας»

Ο συνθέτης Δημήτρης Μαραμής παρουσιάζει τον κύκλο τραγουδιών «Σκοτεινός Έρωτας», σε ποίηση Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, απόδοση στα ελληνικά Σωτήρη Τριβιζά, με τον καταξιωμένο ερμηνευτή Θοδωρή Βουτσικάκη, τους διακεκριμένους κιθαρίστες Βασίλη Μαστοράκη και Στέλιο Γκόλγκαρη και στην απαγγελία τον Νίκο Χαραλαμπίδη. Ο Σκοτεινός Έρωτας βασίστηκε στα «Σονέτα του Σκοτεινού Έρωτα», στο κύκνειο άσμα ενός από τους μεγαλύτερους λυρικούς ποιητές του εικοστού αιώνα του Ισπανού Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα. Ο έρωτας ντύνεται μουσικά και το αποτέλεσμα είναι ένας συνδυασμός ονείρου και πραγματικότητας, πάθους και απώλειας, ευτυχίας και πένθους. Η συναυλία διοργανώνεται από τον Ο.Π.Α.Ν. και το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά, σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά. Τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν στον Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ».
Τρίτη 28/2, 20:30
5€ γενική είσοδος
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά – Σκηνή Ω, Ηρώων Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς

3. Ο Γιάννης Χαρούλης στο Vox

Ο Γιάννης Χαρούλης και οι μουσικοί του, μετά από ένα δυνατό συναυλιακό καλοκαίρι με σταθμούς σε όλη την Ελλάδα και μια ξεχωριστή συναυλία στο Λονδίνο, ετοιμάζονται για τέσσερις μοναδικές εμφανίσεις στο VOX. Εκεί θα υποδεχτούν το κοινό της πόλης και όλους τους φίλους της μουσικής του με όσα τραγούδια αγαπούν ήδη αλλά και με αυτά από τον νέο του δίσκο “Κολίμπρι”.
28/2 και 1, 7, 8/3, 21:00
Α’ Ζώνη: 30€, Β’ Ζώνη: 25€, Γ’ Ζώνη (Π.Ο): 20€, Δ’ Ζώνη: 20€, Ζώνη ορθίων με ποτό: 15€ 
Vox, Ιερά Οδός 16, Αθήνα

4. Ρεσιτάλ αρχαίας ελληνικής λύρας με τον Νίκο Ξανθούλη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Συνθέσεις αποκλειστικά γραμμένες για την αρχαιοελληνική επτάχορδη λύρα από Έλληνες και ξένους δημιουργούς, θα ακουστούν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, από τον Νίκο Ξανθούλη και το Κουαρτέτο Εγχόρδων L’Anima. To πρώτο μέρος του προγράμματος απoτελείται από σύντομης διάρκειας έργα του Johann Sebastian Bach, του Garry DW Judd, του Thomas Bramel, του Vasco Pereira, του Nikolas James, του Vincent Kennedy, του David Martynuik και της Véronique Bracco. Στη δεύτερη ενότητα, θα ακουστούν στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος οι συνθέσεις Φαντασία σε υποδόχμιο ρυθμό του Δημητρίου Δελφινόπουλου, Argo Ergo Sum (Δημιουργώ, άρα υπάρχω) του Θανάση Δρίτσα και Κοντσέρτο για αρχαία λύρα και συμφωνική ορχήστρα του Νίκου Ξανθούλη σε διασκευή για λύρα και κουαρτέτο εγχόρδων του ίδιου. Συμπράττει το Κουαρτέτο Εγχόρδων L’Anima, το οποίο απαρτίζεται από τις βιολονίστες Στέλλα Τσάνη και Μπρουνίλντα-Ευγενία Μάλο, τον βιολίστα Ηλία Σδούκο και την τσελίστα Λευκή Κολοβού.
Τρίτη 28/2, 20:30
8€ (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) | 12€ | 18€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

5. Flute and Piano Jazz Quartet στο Half Note Jazz Club

Απόψε, το Half Note Jazz Club παρουσιάζει το ντεμπούτο του Flute & Piano Jazz-Quartet. Λεωνίδας Σαραντόπουλος, Άρης Παπαδόπουλος, Γρηγόρης Θεοδωρίδης και Στέφανος Χυτήρης, οι τέσσερις μουσικοί συμπράττουν και δημιουργούν ένα νεοσύστατο σχήμα που βασίζεται στον αγαπημένο τους πειραματικό αυτοσχεδιασμό, μέσα από τον οποίο επιχειρούν την επιτόπου παραγωγή πρωτότυπων ήχων και συνθέσεων. Η μουσική βασίζεται σε συνθέσεις των μελών του κουαρτέτου αλλά και σε γνωστά standard, τα οποία το κουαρτέτο αναβιώνει αποσυνθέτοντάς τα.
Τρίτη 28/2, 21:30
15€ (θέση σε τραπέζι), 10€ / Bar ορθίων
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b