MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

James Bond: Τα βιβλία του Ian Fleming θα εκδοθούν ξανά, χωρίς ρατσιστικές αναφορές

Τα διάσημα μυθιστορήματα, με πρωταγωνιστή τον πράκτορα 007, θα εκδοθούν ξανά, ώστε να αφαιρεθούν ή να αντικατασταθούν οι ρατσιστικές λέξεις, που συμπεριλαμβάνονται στα πρωτότυπα κείμενα.

Ο Sean Connery ως James Bond
Ο Sean Connery ως James Bond
Monopoli Team

Τα μυθιστορήματα του Ian Fleming, με πρωταγωνιστή τον James Bond θα εκδοθούν ξανά, ώστε να αφαιρεθούν ή να αντικατασταθούν προσβλητικές ρατσιστικές λέξεις, που είχαν συμπεριληφθεί κατά την πρώτη έκδοση τους.

Σύμφωνα με την Telegraph, η εκδοτική εταιρία Ian Fleming Publications Ltd ζήτησε από ευαισθητοποιημένους αναγνώστες να κάνουν μία αξιολόγηση, ενώ λέγεται ότι θα δημοσιοποιήσουν μία δήλωση αποποίησης ευθύνης με μία νέα εκδοχή των μυθιστορημάτων, που θα γράφει: “Αυτό το βιβλίο γράφτηκε σε μία εποχή, όπου οι όροι και οι συμπεριφορές, που μπορεί να θεωρηθούν προσβλητικοί από τους σύγχρονους αναγνώστες, ήταν συνηθισμένοι. Σε αυτή την εκδοχή έχουν πραγματοποιηθεί μία σειρά από ανανεώσεις, προσπαθώντας ωστόσο να μείνει όσο πιο κοντά γίνεται στο αυθεντικό κείμενο και την περίοδο, στην οποία είναι τοποθετημένο”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα Πάντα Όλα: Σε δημοπρασία αντικείμενα και στολές από την ταινία – 90 χιλιάδες δολάρια για το Racacoonie12.09.2018

Παραδείγματος χάριν, μια λέξη που είτε θα αφαιρεθεί εντελώς είτε θα αντικατασταθεί, είναι η προσβλητική λέξη που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τους μαύρους ανθρώπους, ενώ μερικές άλλες περιγραφικές λέξεις για αυτούς, θα αφαιρεθούν εντελώς.

Σύμφωνα με την Telegraph, ωστόσο, μερικές από τις λέξεις που χρησιμοποιεί ο Bond για να μιλήσει για Ασιάτες, καθώς και κάποιοι χαρακτηρισμοί που θεωρούνται σεξιστικοί ή ομοφοβικοί, θα παραμείνουν στο κείμενο.

“Εμείς, στην Ian Fleming Publications αξιολογήσαμε το κείμενο των αυθεντικών βιβλίων James Bond και αποφασίσαμε ότι η καλύτερη πορεία είναι να ακολουθήσουμε την πρωτοβουλία του Ian. Έχουμε κάνει αλλαγές στο Live and Let Die, που ο ίδιος είχε εξουσιοδοτήσει ανέφερε ο εκδοτικός οίκος σε μία ανακοίνωση.

“Ακολουθώντας την προσέγγιση του Ian, κοιτάξαμε περιπτώσεις αρκετών φυλετικών όρων στα βιβλία και αφαιρέσαμε μια σειρά από λέξεις ή αλλού, αντικαταστήσαμε αυτούς τους όρους με όρους που είναι πιο αποδεχτοί σήμερα, λαμβάνοντας όμως υπόψη την περίοδο, στην οποία γράφτηκαν τα βιβλία” προσθέτει η εταιρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤζέιμς Μποντ: H μοναδική Aston Martin DB5 στη συλλογή του Σον Κόνερι βγαίνει σε δημοπρασία12.09.2018

“Ενθαρρύνουμε τον κόσμο να διαβάσει ο ίδιος τα βιβλία, όταν οι νέες εκδόσεις εκδοθούν τον Απρίλιο” κατέληξε η εταιρία. Ο φετινός Απρίλιος σηματοδοτεί την 70η επέτειο της πρώτης έκδοσης του Casino Royale – του πρώτου βιβλίου της σειράς.

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b