MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Η Ράβδος, του Μάρκ Ρέιβενχιλ στο ιστορικό «Αμφιθέατρο»

«Η Ράβδος», σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκεύα, έρχεται στο ιστορικό «Αμφιθέατρο», για λίγες μόνο παραστάσεις, με ένα εξαιρετικό πρωταγωνιστικό καστ και για πρώτη φορά παρουσιάζεται στην Ελλάδα το σπουδαίο έργο του επιδραστικότερου εκπρόσωπου του «in-yer-face theatre», Μαρκ Ρέιβενχιλ. Ο Έντουαρντ, ένας αφοσιωμένος καθηγητής της μέσης εκπαίδευσης, μετά από σαράντα πέντε χρόνια διδασκαλίας, βγαίνει στη σύνταξη. Περιμένει με ανυπομονησία την αποχαιρετιστήρια γιορτή που οργανώνεται από το σχολείο για να τιμήσουν το πρόσωπό του και την πολυετή προσφορά του. Όμως τις τελευταίες έξι μέρες, ο Έντουαρντ και η σύζυγός του, η Μορίν, δεν μπορούν να βγουν απ’ το σπίτι τους, γιατί το σπίτι τους πολιορκείται. Ένα πλήθος εξαγριωμένων μαθητών έχει συγκεντρωθεί απ’ έξω, φωνάζοντας και βρίζοντας, φτύνοντας και πετώντας αντικείμενα. Ένα τούβλο έχει σπάσει το παράθυρο. Μέσα σ’ αυτό το κλίμα και ενώ ταυτόχρονα το σχολείο του Έντουαρντ περνά από αξιολόγηση, από επιτροπή επιθεωρητών, τους επισκέπτεται η αποξενωμένη κόρη τους. Η Άννα, εκπαιδευτικός και η ίδια, εμφανίζεται αναπάντεχα, μετά από πολλά χρόνια, έχοντας τα δικά της ερωτήματα. Παίζουν: Δημήτρης Καταλειφός (Έντουαρντ), Αλεξία Καλτσίκη (Άννα), Ζωή Ρηγοπούλου (Μορίν).
Παρασκευή στις 20:30, Σάββατο στις 18:00 & στις 21:00, Κυριακή στις 18:00
12€, 15€, 17€
«Αμφιθέατρο», Αγγελικής Χατζημιχάλη 15 & Ανδριανού, Αθήνα

2. Ρέκβιεμ, σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου στο θέατρο Άττις

Η παράσταση «Ρέκβιεμ» με τις Σοφία Χιλλ και Αγλαΐα Παππά, ανεβαίνουν σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου στο θέατρο Άττις. Δυο γυναίκες συναντιούνται, ή μάλλον αιωρούνται, σ’ έναν ρευστό χρόνο και σ’ έναν αχαρτογράφητο τόπο που μπορεί να είναι ο Άδης. Η μια γυναίκα υποδέχεται την άλλη, την προσκαλεί και την καθοδηγεί σε ένα επώδυνο αλλά αναγκαίο ταξίδι μνήμης, όσο η δεύτερη αρνείται να αναγνωρίσει την τωρινή κατάστασή της και να ανακαλέσει τον εφιάλτη. Η κάθοδος στον Άδη καταλήγει σε μια κατάφαση: αλληλεγγύη και μνήμη για τα θύματα των γυναικοκτονιών. Εξάλλου, η επίκληση στη μνήμη, ένα επιτακτικό «θυμήσου» ως μόνιμη επωδός, αποτελεί για το Άττις ένα πάγιο αίτημα ενάντια στη λήθη και το εφήμερο. Μετά το “Alarme”, το “Amor” και το “Ανκόρ”, με το “Ρέκβιεμ” ολοκληρώνεται το τετράπτυχο που στον πυρήνα του έχει τους μηχανισμούς της σύγκρουσης και της εξουσίας και συνδέεται με μια αόρατη κλωστή με τη “Νόρα” και τη δική της Κάθοδο στον Άδη. Ρέκβιεμ για τα θύματα των γυναικοκτονιών. Ρέκβιεμ για τρεις βασικούς και αγαπημένους συντελεστές του Θεάτρου Άττις που έφυγαν τον τελευταίο χρόνο. Ρέκβιεμ για τη Σοφία Μιχοπούλου και τη θρυλική Αγαύη της, για την Ανέζα Παπαδοπούλου και τη βακχική Γέρμα της και για τον Χαράλαμπο Τερζόπουλο, τις μαγικές εγκαταστάσεις του οποίου αντικρίζουμε στη σκηνή.
Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 19:00
15€ (γενική είσοδος), 10€ (φοιτητικό/ ανέργων)
Θέατρο Άττις-Νέος Χώρος, Λεωνίδου 12, Μεταξουργείο, Αθήνα

3. Andy, του Δημήτρη Αγιοπετρίτη – Μπογδάνου στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο θρασύς, εμβληματικός καλλιτέχνης της σύγχρονης παγκόσμιας ιστορίας, Άντι Γουόρχολ, με την αδιαμφισβήτητη επιδραστικότητα, τα πλέον αναγνωρίσιμα, αναπαραγμένα έργα, τα διαχρονικά αποφθέγματα και τις αναρίθμητες συνεντεύξεις, ξεδιπλώνεται, έναν αιώνα σχεδόν μετά τη γέννησή του, σ’ ένα βιογραφικό θεατρικό κείμενο του Δημήτρη Αγιοπετρίτη-Μπογδάνου, το «Andy» που παρουσιάζεται στο Θέατρο του Νέου Κόσμου – Δώμα. Ένας μονόλογος; Μάλλον ένας διάλογος με τον αντικατοπτρισμό του. Ο Γουόρχολ ξεδιπλώνει μια συναρπαστική ζωή γεμάτη αντιφάσεις, αίνιγμα, λάμψη, μύθο και ματαιοδοξία. Ένα βιωματικό κολάζ από θραύσματα που αντλήθηκαν μέσα από τα ημερολόγια, τις συνεντεύξεις του και άλλες πηγές με αξιοσημείωτες καταγραφές. Πρωταγωνιστεί ο Μιλτιάδης Φιορέντζης. 
Παρασκευή στις 21:15, Σάββατο στις 21:15 και Κυριακή στις 19:00
Κανονικό 16€, Μειωμένο 13€
Θέατρο του Νέου Κόσμου – Δώμα, Αντισθένους 7 και Θαρύπου, Αθήνα

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Η Μαρκέλλα Χατζιάνο και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υποδέχεται την Μαρκέλλα Χατζιάνο για μια συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Άραγε, πώς αποτυπώνονται οι ήχοι σε εικόνες; Με ποιον τρόπο εικονογραφείται η αφαιρετικότητα της μουσικής; Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών δίνει την απάντηση απόψε. Οι νότες γίνονται εικόνες με την παράλληλη προβολή του εντυπωσιακού animation άμμου της καλλιτέχνιδος Κατερίνα Μπαρσούκοβα. Το πρόγραμμα κορυφώνεται με τη διάσημη μεσόφωνο Μαρκέλλα Χατζιάνο που συμπράττει ξανά με την Ορχήστρα στο λυρικό Ποίημα του έρωτα και της θάλασσας, για φωνή και ορχήστρα του Ερνέστ Σωσόν. Μια σύνθεση που αποτελεί ύμνο αλλά και θρήνο για τον ρομαντικό έρωτα και σύμφωνα με τη σολίστ καθοδηγεί «μια διαρκή, υπολανθάνουσα έντονη δραματικότητα». Η βραδιά ανοίγει με το Πρελούδιο στο απόγευμα ενός φαύνου του Κλωντ Ντεμπυσύ, δημιουργία που αποδίδει γοητευτικά την αινιγματική αιώρηση ανάμεσα στο όνειρο και την πραγματικότητα. Η γεμάτη καλειδοσκοπικές εικόνες συμφωνική σουίτα Σεχραζάντ του Νικολάι Ρίμσκυ-Κορσάκοφ κλείνει το πρόγραμμα, δίνοντας το παράδειγμα για μια ιδανική σύμπλευση εικόνων και ήχων. Διευθύνει, ο αρχιμουσικός Νίκος Χαλιάσας. Μέρος των εσόδων της συναυλίας θα διατεθεί για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας.
Παρασκευή 24/2, 20:30
25€, 20€, 15€ και 8€ (εκπτωτικό)
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκη, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

5. «Εδώ είναι… του Ρασούλη»: Δύο μοναδικές παραστάσεις – αφιέρωμα στον μεγάλο δημιουργό στο Θέατρο Άλσος

Δύο μοναδικές παραστάσεις – αφιέρωμα στον σπουδαίο δημιουργό Μανώλη Ρασούλη, με το χαρακτηριστικό τίτλο «Εδώ είναι του Ρασούλη» και τη συμμετοχή σημαντικών ερμηνευτών και μουσικών, θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το αθηναϊκό κοινό στο Θέατρο Άλσος. Αυτοί οι εκλεκτοί καλεσμένοι (σήμερα: Γιάννης ΚότσιραςΣοφία Παπάζογλου και Πέτρος Βαγιόπουλος) θα ερμηνεύσουν τραγούδια από το πλούσιο ρεπερτόριό του, μαζί με μια εξαίρετη ομάδα μουσικών και με τη συνοδεία ενός μοναδικού οπτικού υλικού, θα μας φέρουν τον πολυγραφότατο και πολυαγαπημένο δημιουργό αναπάντεχα κοντά μας.
Παρασκευή 24/2 και 3/3, 21:00
Από 12€
Θέατρο Άλσος, Ευελπίδων 4, Κυψέλη-Πεδίον του Άρεως, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b