MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΑΞΙΔΙΑ

Ελληνικό χωριό στα 23 ομορφότερα του κόσμου

Από την Ιαπωνία και το Μεξικό μέχρι την Ελλάδα, το διάσημο ταξιδιωτικό περιοδικό Travel+Leisure ξεχώρισε 23 χωριά και μικρές πόλεις που είναι χάρμα οφθαλμών.

Σαντορίνη, Photo by Raphael Lopes on Unsplash
Σαντορίνη, Photo by Raphael Lopes on Unsplash
Monopoli Team

Τo αμερικανικό ταξιδιωτικό περιοδικό Travel+Leisure δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του μια λίστα με 23 πανέμορφα χωριά και μικρές πόλεις σε όλο τον κόσμο που αξίζουν αναμφίβολα την προσοχή των ταξιδιωτών.

Όπως αναφέρει το άρθρο, υπάρχουν κάποια μέρη στον πλανήτη, άλλα διάσημα κι άλλα λιγότερο γνωστά, που ξεχωρίζουν χάρη στον μοναδικό συνδυασμό γραφικών τοπίων και εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής. Στη λίστα του T+L συναντάμε ένα από τα διασημότερα μέρη της Ελλάδας και δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις το γιατί. Ο λόγος για την Οία της Σαντορίνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑγλαΐα Παππά: Η γενιά των καταλήψεων θα βγάλει αληθινούς καλλιτέχνες12.09.2018

Οία: Ένα από τα ομορφότερα χωριά του κόσμου
Photo by Massimiliano Morosinotto on Unsplash

Photo by Massimiliano Morosinotto on Unsplash

Είναι ο πρώτος οικισμός που χαρακτηρίστηκε διατηρητέος (1976) και ένας από τους πιο πολυφωτογραφημένους τόπους της Ελλάδας.

Η Οία, στη βορειοδυτική πλευρά της Σαντορίνης, έχει φανατικούς θαυμαστές από όλο τον κόσμο χάρη στο παγκοσμίου φήμης ηλιοβασίλεμά της. Λιτά υπόσκαφα σπιτάκια και διώροφα καπετανόσπιτα, δίπλα σε γκαλερί, παραδοσιακά υφαντήρια και ατμοσφαιρικά εστιατόρια, δίνουν σήμερα το στίγμα του οικισμού.

Από νωρίς το απόγευμα, οι επισκέπτες κατακλύζουν τα καλντερίμια για να απολαύσουν τη στιγμή που ήλιος βυθίζεται κατακόκκινος στη θάλασσα.

Travel+Leisure: 23 πανέμορφα χωριά και μικρές πόλεις

Από την Ιαπωνία μέχρι τη Γροιλανδία, 23 είναι τα ωραιότερα χωριά και οι μικρές πόλεις που ξεχώρισε το Travel+Leisure.

Διαβάστε περισσότερα στο TravelGo.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚαθαρά Δευτέρα: 8 υπέροχοι προορισμοί για το τριήμερο12.09.2018

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b