MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Έντα Γκάμπλερ, του Ερρίκου Ίψεν στο Bios

Μετά την Μήδεια του Ευριπίδη στο Μπάγκειον, η ομάδα «Θέατρο του Λόγου», ετοιμάζεται να παρουσιάσει την Έντα Γκάμπλερ του Ίψεν στο Bios. Το έργο, ως ψυχόδραμα, είναι η γνωμάτευση της εποχής μας, της κατάχρησης των σχέσεων και της ψυχικής παθολογίας του σύγχρονου ανθρώπου. Πίσω από τα πρόσωπα διακρίνεις τα συμπτώματα ενός αξιακού συστήματος μέσα στο οποίο λειτουργούν μόνο χειριστικές και τοξικές σχέσεις. Πίσω από κάθε πρόσωπο διαφαίνεται ένα τερατώδες Υπερεγώ που συνθλίβει τον ψυχισμό του. Η παράσταση, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Γεωργαλά, σκιαγραφεί ψυχαναλυτικά τον άνθρωπο του σήμερα, που βουλιάζει σε μια διαστροφική πλήξη, που ό,τι κι αν έχει δεν είναι ποτέ αρκετό, την διαφθορά ως κυρίαρχο μέσο αλληλοεπιρροής και το συμφέρον, βασικό πυρήνα των σχέσεων. Η ηρωίδα είναι το θύμα μιας πατριαρχικής κοινωνίας, που απειλεί την ελευθερία της και στέκεται επικριτική και απειλητική απέναντί της. Η απάντησή της στον εγκλωβισμό, όσο κι αν είναι αυτοκαταστροφική, είναι και μια πράξη πολιτική, μια βίαιη ρήξη με το αδιέξοδο, ένας τρόπος να μας αφήσει άφωνους. Ο στόχος του Ίψεν είναι να μένουμε πάντα άφωνοι, γεμάτοι με τα ερωτηματικά μας. Οι απαντήσεις  είναι προσωπική υπόθεση του καθενός. Παίζουν: Τζούλη Σούμα, Δημήτρης Γεωργαλάς, Μαργαρίτα Βαρλάμου, Βαγγέλης Παπαδάκης, Λένα Φραγκούλη, Νίκος Δερτιλής.
Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 20:00
16€ γενική είσοδος, 12€ φοιτητικό, ανέργων, 5€ ατέλεια ηθοποιών (μόνο στο ταμείο του θεάτρου)
Πειραιώς 84, Αθήνα

2. Τρόμος και απόγνωση στο Ρωσικό Βασίλειο στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα

Μια αντιπολεμική παράσταση από τη θεατρική ομάδα “Look Deeper”. Η Ουκρανή ηθοποιός και σκηνοθέτις, Λιούμπα Κριβοχίζα, δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη στο δράμα που βιώνει η χώρα της. Έτσι μια μέρα πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από τις εχθροπραξίες στην Ουκρανία, στις 23 Φεβρουαρίου, θα κάνει πρεμιέρα με το έργο “Τρόμος και απόγνωση στο Ρωσικό Βασίλειο”. Το έργο στηρίζεται σε κείμενα και μαρτυρίες Ρώσων πολιτών που τάσσονται κατά του πολέμου στην Ουκρανία και περιγράφει την τωρινή κατάσταση εντός Ρωσίας. Οι Ρώσοι πολίτες εκφράζουν την απέχθειά τους απέναντι στον πόλεμο και μοιράζονται τις ανησυχίες τους για το μέλλον σε σχέση με τους ίδιους και τη χώρα τους. Παίζουν: Λιούμπα Κριβοχίζα, Κυριάκος Ψυχαλής, Τζίνα Σταυρουλάκη, Άννυ Θεοδούλου, Nataly Tolkunova.
Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στις 21:30
12€ (γενική είσοδος), 10€ (μειωμένο: άνω των 65, φοιτητικό, ανεργίας)
Τεχνοχώρος Φάμπρικα, Μεγ. Αλεξάνδρου 125, Αθήνα 

ΜΟΥΣΙΚΗ

3. Ex Femina II “Isabella Leonarda” στο Μέγαρο Μουσικής

Ένα αφιέρωμα σε γυναίκες με σημαντικό αποτύπωμα στη μουσική δημιουργία και πράξη, πραγματοποιούν οι δύο πρώτες συναυλίες του κύκλου εκδηλώσεων Παλαιάς Μουσικής με όργανα εποχής, «Ex Femina», στο Μέγαρο Μουσικής. Η αρχή έγινε με την Isabella d’Este και συνεχίζεται απόψε με την Isabella Leonarda και επικεντρώνεται σε αυτή τη σπουδαία μορφή της εκκλησιαστικής μουσικής. Λίγα είναι γνωστά για τη ζωή της Ιζαμπέλλα Λεονάρντα (1620-1704), τη «μούσα της Νοβάρα», όπως τη χαρακτήρισε ο Λάτζαρο Αγκοστίνο Κόττα. Σε ηλικία δεκαέξι ετών εισήχθη στη Μονή Ουρσουλινών στη Νοβάρα, όπου παρέμεινε έως το τέλος της ζωής της. Υπήρξε η πλέον παραγωγική συνθέτρια μουσικής μπαρόκ, με περισσότερα από διακόσια έργα, και η πρώτη γυναίκα που έγραψε οργανικές σονάτες, εκ των οποίων οι περισσότερες έχουν ασυνήθιστη δομή και ιδιαίτερη υφολογική ποικιλία. Το πρόγραμμα βασίζεται στις οργανικές σονάτες της από το έργο 16. Ερμηνεύουν: Φανή Βοβώνη (µπαρόκ βιολί), Natalie Carducci (µπαρόκ βιολί), Ιάσων Ιωάννου (µπαρόκ τσέλο) και Πάνος Ηλιόπουλος (εκκλησιαστικό όργανο, τσέμπαλο). Φιλική συμμετοχή: Θεοδώρα Μπάκα (μεσόφωνος).
Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου στις 20:30
8€ (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι), 12€, 18€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

4. Παντελής Θαλασσινός και Γιώργος Καζάντζης στον Σταυρό του Νότου

Ο Παντελής Θαλασσινός και ο Γιώργος Καζάντζης με αφορμή τον δίσκο τους “Αινίγματα” σε στίχους Κώστα Φασουλά που κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group, ενώνουν τα τραγούδια τους για να παρουσιάσουν δύο παραστάσεις στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου. Μαζί τους η ερμηνεύτρια Νάνα Μπινοπούλου. Ένα συναρπαστικό μουσικό ταξίδι στον κόσμο των δύο δημιουργών όπου “Τα σμυρνέικα τραγούδια” μπλέκουν αρμονικά με τις “Μέλισσες” και ο “Χειμωνανθός” με τα “Καράβια χιώτικα” και τους “Δείκτες”. Παίζουν οι μουσικοί: Γιώργος Βεντούρης / κοντραμπάσο, Γιώργος Καζαντζής / πιάνο, Νίκος Μέρμηγκας / λαούτο-μπουζούκι, Θάνος Καζαντζής / τύμπανα, Ντάσο Κούρτι / ακορντεόν και Βασίλης Προδρόμου / κιθάρες.
Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου και 2 Μαρτίου στις 21:00
14€
Σταυρός του Νότου, Φραντζή και Θαρύπου 35-37, Αθήνα

5. Η Demi Spriggs και η CAIIIOPE στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Η Βρετανίδα Demi Spriggs και η Ελληνίδα CAIIIOPE παρουσιάζουν δύο ηλεκτροακουστικά και ηλεκτρονικά sets στο ΚΕΤ. Η Demi Spriggs ζει ανάμεσα στο Λονδίνο και την Αθήνα. Δουλεύει πάνω σε deep time loops, χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα ηχογραφήσεις από το φολκλόρ των βρετανικών νησιών και της ελληνικής διασποράς. Στις εμφανίσεις της, επεξεργάζεται ζωντανά το αρχειακό αυτό υλικό με ηλεκτρονικά μέσα, λούπες και πετάλια, δημιουργώντας ένα είδος απόκοσμου shoegaze. Η μουσικός και performer CAIIIOPE ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Παρουσιάζει στο ΚΕΤ το σχέδιο “Mädchenblumen” (“κορίτσια-λουλούδια”), εμπνευσμένο από την ομώνυμη συλλογή του Richard Strauss. Η οπερατική και κλασική της παιδεία συναντά εδώ τον ηλεκτρονικό πειραματισμό, το συνθεσάιζερ, τα πετάλια, το sampler. Η φωνή, το μπάσο, η αρμονία, οι ψίθυροι, η χρήση των εφέ και των field recordings δημιουργούν ένα κινηματογραφικό και επαναληπτικό μουσικό τοπίο μέσα από το οποίο η CAIIIOPE επιδιώκει να προσεγγίσει τη δική της ταυτότητα φύλου και να καταθέσει προσωπικά βιώματα και αισθήματα — ομορφιάς, οργής, ελευθερίας και συγχώρεσης.
Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου στις 21:00
8€ * Κρατήσεις απαραίτητες: viva.gr και 213 00 40 496 
Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, Κύπρου 91Α, Αθήνα 

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b