MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΑΞΙΔΙΑ

Μηλιές – Βυζίτσα – Πινακάτες: Ένα αξέχαστο ταξίδι στο Πήλιο

Μαγευτική φύση, εντυπωσιακά αρχοντικά και χαλάρωση με θέα στον Παγασητικό. Ανακαλύπτουμε την παντός καιρού γοητεία ενός ανεξάντλητου προορισμού με μια εκδρομή σε τρία πανέμορφα χωριά του Δυτικού Πηλίου.

Photo by Vasilis Caravitis on Unsplash
Photo by Vasilis Caravitis on Unsplash
Monopoli Team

Προορισμός για όλο τον χρόνο, το Πήλιο έχει κάτι όμορφο να δώσει σε κάθε επισκέπτη: βουνό και θάλασσα, ήσυχα και κοσμοπολίτικα χωριά, διαδρομές στην πλούσια φύση, άφθονη παράδοση και πληθωρικές τοπικές γεύσεις.

Αυτή τη φορά επιλέγουμε να αποδράσουμε σε τρία υπέροχα χωριά του δυτικού Πηλίου: τις Μηλιές, τη Βυζίτσα και τις Πινακάτες. Τρία χωριά, σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους, αλλά το καθένα με το δικό του χαρακτήρα, που αποτελούν ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να απολαύσουν την ομορφιά του Πηλίου σε όλο της το μεγαλείο. Αν τα γνωρίσετε, το σίγουρο είναι ότι θα θέλετε να επιστρέψετε σύντομα.

Μηλιές: Ένα χωριό με πλούσια ιστορία

Ακολουθώντας την παραλιακή διαδρομή από το Βόλο και περνώντας κατά σειρά την Αγριά, τα Λεχώνια, τη Γατζέα και τα Καλά Νερά, θα στρίψετε αριστερά για να βρεθείτε μετά από περίπου 30 χλμ. στις Μηλιές, ένα από τα ομορφότερα χωριά του Πηλίου.

Παλιό κεφαλοχώρι με πλούσια ιστορία, οι Μηλιές θα σας μαγέψουν με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και τη φύση που τις περιβάλλει. Ο οικισμός είναι πολύ καλά διατηρημένος, γεμάτος με πλακόστρωτα καλντερίμια, αρκετές βρύσες και καλόγουστα μικρά καφέ και καταστήματα. Αναπόσπαστο κομμάτι της αρχιτεκτονικής του χωριού αποτελεί και η εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, μία από τις πιο ξεχωριστές του Πηλίου. Απέναντι βρίσκεται η βιβλιοθήκη, με πλούσιο υλικό από την ονομαστή Σχολή των Μηλεών που λειτουργούσε στο χωριό.

Το πιο διάσημο όμως αξιοθέατο όμως, είναι ο παλιός σταθμός του θρυλικού τρένου «Μουτζούρη» και η εντυπωσιακή γέφυρά του, έργα και τα δύο του Εβαρίστο Ντε Κίρικο, πατέρα του γνωστού ζωγράφου. Η διαδρομή με το τρενάκι Άνω Λεχώνια – Μηλιές είναι μια ξεχωριστή εμπειρία που αξίζει να ζήσετε (λειτουργεί από την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο. Τους υπόλοιπους μήνες μπορείτε να περπατήστε κατά μήκος των γραμμών μέχρι τη γέφυρα).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπόκριες: Τα καλύτερα μασκέ πάρτι που θα γίνουν στην Αθήνα αυτό το τριήμερο12.09.2018

Καθίστε για καφέ και φαγητό στον Παλιό Σταθμό, σε μια καταπληκτική τοποθεσία μέσα στη φύση. Το Σαλκίμι σερβίρει παραδοσιακά πιάτα με μικρασιατικό άρωμα. Στα οπωσδήποτε και μια στάση στο Άννα, να ένα μήλο, ένα από τα πιο φημισμένα και ατμοσφαιρικά καφέ της περιοχής.

Διαμονή

Στην ειδυλλιακή τοποθεσία στην οποία καταλήγει το τρενάκι του Πηλίου, ο Παλιός Σταθμός προσφέρει όμορφα και άνετα δωμάτια με θέα στη γαλήνια περιοχή. Διαθέτει καφέ και εστιατόριο.

Ο ξενώνας Ηλιόβολο προσφέρει σπιτική φιλοξενία σε 10 ευρύχωρα δωμάτια με υπέροχη θέα στο πηλιορείτικο τοπίο.

Διαβάστε περισσότερα στο TravelGo.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Passenger είναι απλά ένας μουσικός με μια κιθάρα – και η απόδειξη ότι όλα είναι δυνατά12.09.2018

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b