MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Η Νύχτα των Δολοφόνων, του Χοσέ Τριάνα από την ομάδα α-silen[θ]io στο Θέατρο 104

Η «Νύχτα των Δολοφόνων» του Χοσέ Τριάνα έρχεται στο Θέατρο 104 από την ομάδα α-silen[θ]io σε μετάφραση Γιάννη Θηβαίου και σκηνοθεσία Δανάης Κατσαμένη. Το έργο του Χοσέ Τριάνα είναι μια αλληγορία της πολιτικής κατάστασης στην Κούβα λίγο πριν την εκπνοή της δεκαετίας του ’50. Με το κάλεσμα για επανάσταση να αντηχεί στην ανάγκη των ηρώων- του Λάλο, της Κούκα και της Μπέμπα – να ξεπεράσουν τον φόβο τους και να ανατρέψουν το καθεστώς. Η ατμόσφαιρα καταπίεσης τους παγιδεύει σε έναν κόσμο ασφυκτικό, αδιέξοδο, ξένο και κλειστό. Τρία αδέρφια που επαναλαμβάνουν συνέχεια ένα αιματηρό συμβολικό παιχνίδι. Κανείς δεν ξέρει πότε θα ξαναρχίσει, από ποιον κι από ποια μεριά. Ποιος θα έχει το θάρρος να το φτάσει μέχρι το τέλος; Παίζουν: Γιώργος Δρίβας, Βίκυ Λέκκα, Αριάδνη Μιχαηλάρη.
Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:15
Γενική είσοδος: 15€, Μειωμένο (φοιτητών- ανέργων): 12€
Θέατρο 104 Ευμολπιδών 41, Γκάζι 

2. Εσύ, του Αλέξανδρου Χούντα στο θέατρο Αλκμήνη

Ο μονόλογος «Εσύ» βασίζεται σε πραγματικό γεγονός που συνέβη στη Βραζιλία όταν μία μάνα σκότωσε τον ίδιο της το γιο λόγω των σεξουαλικών του προτιμήσεων και ανεβαίνει τώρα στο θέατρο Αλκμήνη, σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Χούντα. Ένας σπαρακτικός μονόλογος, μία κραυγή απόγνωσης ενός εφήβου που ασφυκτιά μέσα σε μία κοινωνία βυθισμένη στα στερεότυπα, τις προκαταλήψεις, τους φόβους. Ένα προσωπικό coming out του ήρωα και συνάμα μία ευαίσθητη κριτική στην κοινωνία που γυρίζει την πλάτη στη διαφορετικότητα μαθαίνοντας στα παιδιά της από μικρή ηλικία να μισούν. Ο Αλέξανδρος Χούντας υπογράφει και το κείμενο, υποδύεται το ρόλο του εφήβου και σκηνοθετεί την παράσταση με σύγχρονη μάτια και με έμφαση στο ζήτημα της αποδοχής. Την πρωτότυπη μουσική της παράστασης υπογράφει ο Μιχάλης Δέλτα φωτίζοντας μοναδικά την ευαισθησία και τις ρωγμές του ήρωα. Επί σκηνής και η Κατερίνα Λουτσοπούλου σε ρόλο σύμβολο της ρομαντικής πλευράς του ανθρώπου, εκείνου που όλα τα έχει χάσει κι όμως παραμένει άνθρωπος. Τη φωνή της στην παράσταση χαρίζει η Παναγιώτα Βλαντή.
Κάθε Τετάρτη στις 21.15
12 ευρώ (κανονικό), 10 ευρώ (μειωμένο)
Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8, Γκάζι

ΜΟΥΣΙΚΗ

3. Ο Στέλιος Τσουκιάς στο Σταυρός του Νότου Club

Ο Στέλιος Τσουκιάς επιστρέφει στον Σταυρό του Νότου, με ανανεωμένη εικόνα και με νέο, δυναμικό ήχο. Με νέα μπάντα, συναισθήματα, βιώματα και ιδέες να μπλέκονται με φρέσκους ήχους, ανεβαίνει στη σκηνή του Club του Σταυρού του Νότου, με στόχο να αγγίξει κάθε πτυχή της ζωής μας – σκληρής ή τρυφερής. Η μουσική είναι τρόπος έκφρασης ή και σωτηρίας για άλλους και ο Στέλιος με την παρέα του υπόσχονται να παίξουν μουσικές που έχουν αγαπήσει και που εμπνέουν, στήνοντας μία γιορτή με εκπλήξεις. Το μπλουζ αγκαλιάζει την παράδοση, η σύγχρονη ελληνική τραγουδοποιία την αμερικάνικη folk, μέσα από τον ηλεκτρισμό μιας μπάντας που θα μας ξεσηκώσει και θα σκορπίσει τα προβλήματά μας για δύο ώρες στον αέρα. Στο live συμμετέχει η Λόλα Γιαννοπούλου, με τους πολλαπλούς της ρόλους ως τραγουδοποιός, ερμηνεύτρια και μουσικός. Mαζί του οι μουσικοί: Tom Yosi- ηλεκτρική κιθάρα, Κατερίνα Λιάκη- πλήκτρα, Στέφανος Χαμαλίδης- τρομπέτα, Πέτρος Σταμέλος- μπάσο, Γιώργος Μπαρμπέρης- τύμπανα.
Τετάρτη 22/2 στις 21:30
 12€ 
Σταυρός του Νότου Club, Θαρύπου 37, Αθήνα

4. Markos Chaidemenos Quintet στο Half Note Jazz Club

To Half note Jazz Club θα υποδεχτεί στη σκηνή του το κουιντέτο του Μάρκου Χαϊδεμένου. Το σχήμα θα παρουσιάσει κομμάτια από τις 3 προσωπικές δισκογραφικές δουλειές του Μάρκου, εστιάζοντας στον τελευταίο δίσκο με τίτλο Caravan. Θα ακουστούν επίσης και κάποιες καινούριες συνθέσεις του καλλιτέχνη που θα συμπεριληφθούν στον 4ο δίσκο του, η ηχογράφηση του οποίου θα γίνει με το συγκεκριμένο σχήμα, το καλοκαίρι του 2023. Το ύφος της μουσικής είναι ένα κράμα μοντέρνας και παραδοσιακής τζαζ, συνδυάζοντας στοιχεία από Oscar Peterson και Mccoy Tyner μέχρι Herbie Hancock και Mulgrew Miller δημιουργώντας ένα προσωπικό post-mainstream ήχο.
Τετάρτη 22/2 στις 21:30
Από 10€
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς

5. O Kristof παρουσιάζει τον δίσκο “Ψυχαγωγία” στο Red Jasper Theatre

O Kristof ανεβαίνει στη σκηνή του Red Jasper για να παίξει τραγούδια από τον πρώτο ελληνόφωνο δίσκο του “Ψυχαγωγία”, παλαιότερα κομμάτια, improv και ακυκλοφόρητο υλικό.
Τετάρτη 22/2 στις 21:00
10€
Red Jasper Theatre, ,Κεφαλληνίας 18, Κυψέλη

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b