MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
25
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΑΞΙΔΙΑ

Εισιτήριο εισόδου θα πληρώνουν πλέον όσοι επισκέπτονται τη Βρετανία – Και οι Έλληνες στη λίστα

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Αίτηση και αμοιβή εισόδου από εκείνους που τις επισκέπτονται θα απαιτούν πλέον πολλές χώρες και πόλεις παγκοσμίως. Η Βενετία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ταϊλάνδη είναι μεταξύ εκείνων που ετοιμάζονται να ξεκινήσουν φέτος ανάλογα προγράμματα.

Photo by Marcin Nowak on Unsplash
Photo by Marcin Nowak on Unsplash
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Επιπλέον κόστος για όσους τις επισκέπτονται φαίνεται ότι ετοιμάζονται να επιβάλουν αρκετές χώρες παγκοσμίως. Τα προγράμματα εισόδου ίσως αποτελέσουν ταξιδιωτική τάση για το 2023 και θα απαιτούν από τους ταξιδιώτες να εγγραφούν και/ή να πληρώσουν πριν εισέλθουν σε μια πόλη, ένα εθνικό πάρκο, μια χώρα ή ακόμα και σε ολόκληρη την Ευρώπη, για εκείνους που καταφθάνουν από άλλους, μη ευρωπαϊκού προορισμούς.

Η Βενετία είναι μία από τις πρώτες πόλεις που εισάγει εισιτήριο εισόδου, τα αμερικανικά εθνικά πάρκα απαιτούν κρατήσεις πριν από τις επισκέψεις και η Ευρώπη ξεκινά τόσο το ETIAS (European Travel Information and Authorisation System) καθώς και το Πρόγραμμα Εισόδου και Εξόδου τον Νοέμβριο του 2023, όπου οι επισκέπτες θα πρέπει να εγγραφούν πριν την επίσκεψη και να πληρώσουν.

Ανάλογα προγράμματα βρίσκονται σε εξέλιξη ακόμη και από χώρες εκτός Ευρώπης και Αμερικής. Η Ταϊλάνδη ανακοίνωσε ότι εισάγει από την 1η Ιουνίου 2023 αμοιβή εισόδου στη χώρα για τις διεθνείς αφίξεις. Σύμφωνα μάλιστα με την Bangkok Post, το ποσό θα είναι 300 μπατ (8,14 ευρώ) για τις αεροπορικές αφίξεις και 150 μπατ (4,07 ευρώ) για εκείνους που φθάνουν στη χώρα μέσω θαλάσσης με επίγεια μεταφορικά μέσα.

Το Ηνωμένο Βασίλειο πρόκειται επίσης να εισάγει το δικό του πρόγραμμα, όπου οι επισκέπτες θα πρέπει να εγγραφούν και να πληρώσουν πριν εισέλθουν στη χώρα. Το πρόγραμμα του Ηνωμένου Βασιλείου ονομάζεται Ηλεκτρονική Ταξιδιωτική Εξουσιοδότηση (ETA) και θα λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως το πρόγραμμα ESTA των ΗΠΑ, όπου οι μη Αμερικανοί εγγράφονται πριν από την άφιξή τους στην Αμερική.

Διαβάστε περισσότερα στο Insider.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Passenger είναι απλά ένας μουσικός με μια κιθάρα – και η απόδειξη ότι όλα είναι δυνατά12.09.2018

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Επίκαιρα
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Πλάκα: Κατέρρευσε παλιό κτίριο μετά από έκρηξη
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Όσα μάς άρεσαν (ή μάς χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Επίκαιρα
Άλλη μια “πρωτιά” για την Ελλάδα: Πρώτη στο εργασιακό στρες – Σχεδόν 1 στους 2 εργαζομένους σε πίεση
Επίκαιρα
Γιώργος Μαζωνάκης: Η ανακοίνωση της οικογένειας για την κηδεία
Επίκαιρα
Γ. Μαζωνάκης: Τι έδειξε η νεκροψία – νεκροτομή
Επίκαιρα
Γ. Μαζωνάκης: Αναβάλλεται η νεκροψία – Τεχνικό σύμβουλο ορίζει η οικογένεια
Επίκαιρα
Γκλόρια Στάινεμ: Έφυγε από τη ζωή η πρωτοπόρος του φεμινιστικού κινήματος
Επίκαιρα
Πώς θέλει να μετονομάσει ο Τραμπ τα Στενά του Ορμούζ;
Επίκαιρα
Mία ιδιοφυία της μόδας “θυσιάζεται” στον βωμό της ψεύτικης woke κουλτούρας
Αγορές
Μειωμένες τιμές σε 1.740 προϊόντα: Ποια είδη ξεχωρίζουν
Επίκαιρα
Συγκλονιστικοί Τεντόγλου και Καραλής στη Ζυρίχη: Κατέκτησαν πρώτη και δεύτερη θέση
Επίκαιρα
Ιός του Δυτικού Νείλου: Συναγερμός στην Αττική – Ποιες περιοχές χαρακτηρίζονται “υψηλού κινδύνου”