MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Τρίτη 21 Φεβρουαρίου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Οιδίπους Τύραννος, του Σοφοκλή στο Από Μηχανής Θέατρο

Μετά την επιτυχία της παράστασης «Αμερικάνικος Βούβαλος» του Μάμετ, ο Θανάσης Σαράντος αναμετράται με το συγκλονιστικό έργο του αρχαίου ελληνικού δράματος, επιχειρώντας να φωτίσει τις αναλογίες του με το σήμερα. Βασικός άξονας της παράστασης είναι η σύνδεση πολίτη και πολιτείας σε βαθιά κρίση. Πόσο διαχρονική παραμένει η σοφόκλεια τραγωδία τον 21ο αιώνα, με την άκρατη παρέμβαση του σημερινού ανθρώπου στη φύση και την τιμωρία της αλαζονικής του στάσης από την ίδια τη φύση μέσω της πανδημίας του COVID-19, ανάλογη του λοιμού της Αθήνας του 5ου αιώνα που προφανώς ενέπνευσε τον Σοφοκλή; Στον ρόλο του Οιδίποδα ο Θανάσης Σαράντος. Την Ιοκάστη και τον Τειρεσία ερμηνεύει η Μάνια Παπαδημητρίου.
Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
18€ κανονικό, 14€ μειωμένο (φοιτητές, άνω των 65 ετών), 12€ (ανέργων, ομαδικό), 10€ (ατέλειες). Προσφορά προπώλησης για όλες τις παραστάσεις έως και 21/2 στα 14€ και 10€ (μειωμένο)
Από Μηχανής Θέατρο, Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο, Αθήνα

ΜΟΥΣΙΚΗ

2. Ο Πάνος Βλάχος στον Σταυρό του Νότου Club

Ο Πάνος Βλάχος μαζί με τους συνεργάτες του έχει ετοιμάσει για απόψε ένα πρόγραμμα με τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία, αγαπημένα ελληνικά, αλλά και ιδιαίτερες επιλογές από το ξένο ρεπερτόριο. Η παράστασή όμως δεν έχει μόνο τραγούδι. Κείμενα εμπνευσμένα από τον ίδιο, ενώνουν τα κομμάτια και μας προσφέρουν χαρά, αισιοδοξία και γέλιο.
Τρίτη 21/2, 21:30
Εισιτήριο ορθίων: 12€ (Αφορά την είσοδο στον χώρο)
Σταυρός του Νότου, Θαρύπου 37, Αθήνα

3. Μουσικό ταξίδι στη Μικρά Ασία: Συναυλία στο Μουσείο Μπενάκη

Λίγο πριν από το τέλος της μεγάλης επετειακής έκθεσης «Μικρά Ασία: Λάμψη – Καταστροφή – Ξεριζωμός – Δημιουργία», το Μουσείο Μπενάκη και το Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών ολοκληρώνουν το τιμητικό πρόγραμμα εκδηλώσεων, με μία συναυλία αφιερωμένη στα τραγούδια και τις μουσικές της Μικράς Ασίας. Δέκα νέοι και καταξιωμένοι στο είδος τους μουσικοί αναδημιουργούν 14 μικρασιατικά τραγούδια, μέσα από ένα μουσικό οδοιπορικό που τιμά και αγκαλιάζει την παράδοση. Η δομή της συναυλίας ακολουθεί εκείνη της έκθεσης, περνώντας από την εποχή της λάμψης, στον ξεριζωμό και από εκεί στην εγκατάσταση στη νέα πατρίδα. Αντλώντας έμπνευση από διαφορετικά μουσικά ιδιώματα της εποχής όπως δημοτικά τραγούδια, εκκλησιαστική μουσική, οπερέτες, ναπολιτάνικες καντσονέτες, γαλλικά chansons, ισπανικά τραγούδια και τουρκικές, αρμένικες και αθηναϊκές μελωδίες, θα παρουσιάσουν ένα επιλεγμένο ρεπερτόριο που αντανακλά την ποικιλομορφία και τον κοσμοπολιτισμό που χαρακτηρίζει τη Μικρά Ασία.
Τρίτη 21/2, 20:00
15€, Συνδυαστικό (συναυλία και έκθεση): 20€
Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138, Αθήνα

4. Flight from end to and: Η πιανίστα Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου στο Half Note Jazz Club

Η Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου εμφανίζεται στη σκηνή του Half Note Jazz Club, σε μια ιδιωματική μουσική περιπλάνηση όπου η alternative jazz και rock συναντά την world music και την κλασική μουσική. Μαζί με τους μουσικούς του γκρουπ καλύπτει ένα ευρύ μουσικό φάσμα συνθέσεών της, ακουστικής και ηλεκτρικής instrumental μουσικής. Από μελοποιήσεις του Μίλτου Σαχτούρη και διασκευές κομματιών των Bill Evans και Fr. Gulda μέχρι τους αφρικανικούς ρυθμούς και το ασιατικό μουσικό ιδίωμα. Μαζί της ο Κώστας Θωμαΐδης ερμηνεύει ένα ρεπερτόριο ελληνικού και ξένου τραγουδιού συνενώνοντας σ’ έναν ενιαίο κύκλο τα Λυρικά του Μίκη Θεοδωράκη με τα ελληνόφωνα τραγούδια της Κάτω Ιταλίας. Τραγουδούν: Κώστας Θωμαΐδης, Δάφνη Πανουργιά.
Τρίτη 21/2, 21:30
Από 10€
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς

5. ΜεταΜέλισσες: Αναστασία Μουτσάτσου, Alex Sid & Δημήτρης Γκοτσόπουλος στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Η Αναστασία Μουτσάτσου, ο Alex Sid και ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος, προσκαλούν το κοινό σ’ ένα reunion με τα τραγούδια, από την τηλεοπτική σειρά, “Άγριες Μέλισσες” και όχι μόνο. Τα τραγούδια που έγραψε ο Alex Sid και η Ουρανία Πατέλλη και που σφράγισαν μελωδικά πολλές σημαντικές σκηνές, αλλά και τις νύχτες του κοινού, για τρείς ολόκληρες σεζόν, θα μας φέρουν ξανά κοντά, με δύο ακόμη μοναδικές παραστάσεις στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο.
Τρίτη 21/2, 21:00
Από 15€
Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b