MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου.

Monopoli Team

ΜΟΥΣΙΚΗ

1. Cosmos: Οι Kruder and Dorfmeister σε ένα μοναδικό live audiovisual show στο ΚΠΙΣΝ

Οι Peter Kruder και Richard Dorfmeister έρχονται στην Αθήνα για μια πολυσυλλεκτική βραδιά, στο πλαίσιο της περιοδείας τους σε όλο τον κόσμο με σκοπό να γιορτάσουν τα 30 χρόνια τους που συμπληρώνονται το 2023. Έτσι, απόψε η Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος ηλεκτρίζεται υπό τους ήχους τωνPeter Kruder και Richard Dorfmeister σε ένα μοναδικό live audiovisual show που πραγματοποιείται χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Με κληρονομιά τις καπνισμένες νότες μοντέρνας jazz, τα breaks που πάντα τους χαρακτήριζαν και balearic anthems που συνθέτουν το σάουντρακ ενός καλοκαιριού που διαρκεί 365 μέρες.
Δευτέρα 20/2, 20:30
Ζώνη Α – γενική είσοδος €25 Ζώνη Β – γενική είσοδος €20 Ζώνη Γ – γενική είσοδος €15, μειωμένο €10
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα

2. Η Diana Tishchenko στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το Μέγαρο υποδέχεται την καταξιωμένη βιολονίστα Ντιάνα Τιστσένκο, που αγαπήθηκε από το ελληνικό κοινό μετά την εξαιρετική της εμφάνιση στη συναυλία της Δήλου το περασμένο καλοκαίρι. Η Ουκρανή βιολονίστα έχει κερδίσει πρώτα βραβεία σε απαιτητικούς διεθνείς διαγωνισμούς, όπως ο Λονγκ-Tιμπώ στο Παρίσι, ο Νταβίντ Όιστραχ στη Μόσχα και ο Μουσικός Διαγωνισμός ARD στο Μόναχο. Στο Μέγαρο εμφανίζεται μαζί με τον Αργεντίνο πιανίστα Χοσέ Γκαγιάρδο, παρουσιάζοντας ένα ευφάνταστο πρόγραμμα με έργα για βιολί και πιάνο συνθετών όπως ο Ραβέλ, ο Γκέρσουιν, ο Ντεμπυσσύ, ο Κράισλερ κ.ά.
Δευτέρα 20/2, 20:30
7-15€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

3. Δημήτρης Παπαδημητρίου και Κώστας Μακεδόνας στο Μικρό Παλλάς

Η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση παρουσιάζει το Ελληνικό Σχέδιο 2022-23 στο μικρό Παλλάς. Λίγο πριν την επίσημη κυκλοφορία του δίσκου τους “Ο Γκρεμιστής”, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο Κώστας Μακεδόνας παρουσιάζουν στο αθηναϊκό κοινό τα οκτώ τραγούδια που τον απαρτίζουν. Θα ακουστούν για πρώτη φορά εν σώματι τα τραγούδια που, επί τρία συναπτά έτη επεξεργάσθηκαν μαζί ώστε να είναι μια μουσική ανθολογία μόνο εξαιρετικών αισθημάτων και σημαντικών νοημάτων. Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια, Το Σκάκι, Παράπονο, Σ’ αγαπώ, είναι μερικά μόνο από τα αγαπημένα της βραδιάς που παραμένουν έως σήμερα σημείο αναφοράς στην νέα έντεχνη και λαϊκή μουσική. Καρποί μιας πολύχρονης δημιουργικής πορείας που κατατάσσουν τον Δημήτρη Παπαδημητρίου στους αγαπημένους συνθέτες του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού. Ερμηνεύουν: Βερόνικα Δαβάκη και Γιώργος Φλωράκης.
Δευτέρα 20/2, 21:15
8-30€
Μικρό Παλλάς,  Αμερικής 4, Αθήνα

ΘΕΑΤΡΟ

4. Χάσταγκ Φάμιλι: Μια οικογενειακή ιλαροτραγωδία, σε κείμενο και σκηνοθεσία Πάνου Κούγια στο θέατρο Φούρνος

Ο Πάνος Κούγιας, μετά την αποφοίτησή του ως αριστούχος του πρώτου τμήματος σκηνοθεσίας του Εθνικού Θεάτρου, υπογραφεί την παράσταση «Ναπάλμ Χάσταγκ Φάμιλι: Μια οικογενειακή ιλαροτραγωδία» σε δικό του κείμενο και σκηνοθεσία. Η παράσταση κάνει πρεμιέρα απόψε στο θέατρο Φούρνος και παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Η παράσταση είναι ο απολογισμός μιας μοναδικής ημέρας, εκείνης της επετείου γάμου των γονιών. Με άξονα τρία γεύματα γύρω από ένα τραπέζι, αναπαρίσταται η πραγματικότητα της ελληνικής οικογενειακής συνθήκης. Η ρουτίνα της, οι βίαιοι μηχανισμοί, τα μυστικά και οι κόκκινες λέξεις που την διατρέχουν, αποτίοντας έτσι ένα φόρο τιμής σε όλα εκείνα που από φόβο δεν ειπώθηκαν και ανασυνθέτοντας το ερώτημα: μήπως κάναμε κάπου λάθος; Παίζουν: Νίκος Ιατρού, Κατερίνα Κρίστο, Αντώνης Σανιάνος, Δάφνη Σκρουμπέλου, Ματίνα Στάμου.
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Γενική είσοδος: 14€, Φοιτητικό – Θεατών άνω των 65 – Ανέργων -Θεατών με αναπηρία: 10€, Ατέλειες: 8€
Θέατρο Φούρνος, Μαυρομιχάλη 168, Εξάρχεια

5. Ο Έλληνας βάτραχος: Ένας μονόλογος του Δημήτρη Ποταμίτη στον Πολυχώρο Vault

Μετά από μια βιβλική καταστροφή, μια γυναίκα μισολιπόθυμη, ξυπνάει, μεταξύ λάσπης και σκουπιδιών και συνειδητοποιεί ότι βρίσκεται πάνω στα μάρμαρα της στέγης του Παρθενώνα. Ο βράχος της Ακρόπολης, μετά τον κατακλυσμό, έχει μετατραπεί σε νησί αφού ολόκληρη η Ελλάδα έχει πια βυθιστεί. Δίπλα της, απομεινάρια ενός πολιτισμού που χάθηκε. Όλα δείχνουν πως μόνο αυτή έχει επιζήσει. Αναζητώντας στους λαβύρινθους του μυαλού της, τη στιγμή της καταστροφής, αναρωτιέται αν ο κύκνος με το όνομα Αίσωπος, την έκρυψε στα φτερά του μαζί με τον μύθο του και την έσωσε… Βρίσκει έναν βάτραχο, τον ονομάζει Διογένη, τον διορίζει φίλο της και κάθε μέρα, μέσα από ένα μύθο, του μαθαίνει όλη την νεότερη Μυθολογία των Ελλήνων. Έτσι αρχίζει ένα ταξίδι με δέκα αλληγορικούς μύθους, ψάχνοντας να καταλάβει και η ίδια τους λόγους που οδήγησαν ολόκληρη τη χώρα στο βυθό. Η παράσταση, σε σκηνοθεσία Αυγουστίνου Ρεμούνδου είναι ένα λυρικό ταξίδι αυτογνωσίας – αυτοκριτικής, που με όχημα την Ελληνική Μυθολογία, καταγράφει την άνοδο και την πτώση των ανθρώπων, την εξιλέωση και την αναβίωση. Την αναγέννηση. Ερμηνεύει η Αννίτα Κούλη.
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15
12€
Πολυχώρος Vault, Μελενίκου 26, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b