MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Home Cinema: 6 ταινίες που θα δούμε το Σαββατοκύριακο σε TV και online πλατφόρμες

Συγκεντρώσαμε όσες ταινίες αξίζουν την προσοχή σας αυτό το Σαββατοκύριακο σε τηλεόραση και online πλατφόρμες.

"8 Mile" του Curtis Hanson
"8 Mile" του Curtis Hanson
author-image Φωτεινή Νικολίτσα

Σαββατοκύριακο στο σπίτι παρέα με μια καλή ταινία στην τηλεόραση ή και τις online πλατφόρμες. Εμείς σας προτείνουμε τις καλύτερες που μπορείτε να βρείτε!

Τηλεόραση

“8 Mile” του Curtis Hanson: Ant1 στις 00:15, Σάββατο 18/02

Ο Jimmy ζει με τη μητέρα του σε μια φτωχική συνοικία του Detroit και το μεγάλο του όνειρο είναι να γίνει ράπερ. Τα προβλήματα στη ζωή του, τον δυσκολεύουν να το πετύχει και η μόνη του ελπίδα μοιάζει ένας διαγωνισμός ραπ στο τοπικό στέκι. Η πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση του Eminem έγινε σε αυτήν την ταινία, η οποία έχει πολλά βιογραφικά στοιχεία από τη ζωή του. Κέρδισε ένα Όσκαρ για το τραγούδι “Lose Yourself”.

“Το Κορίτσι με το Τατουάζ” του David Fincher: Open στις 02:00, Σάββατο 18/02

Ο δημοσιογράφος Mikael Blomkvist προσλαμβάνεται από έναν πλούσιο, ηλικιωμένο άντρα να εξιχνιάσει την εξαφάνιση της 16χρονης ανιψιάς του πριν από 40 χρόνια. Καθώς η έρευνα προχωρά, αποκαλύπτοντας πράγματα που δεν μπορούσε να φανταστεί, μια hacker με έντονη προσωπικότητα γίνεται η προσωπική του βοηθός σε αυτήν την μπλεγμένη υπόθεση. Η Rooney Mara έχει μεταμορφωθεί για τον πρωταγωνιστικό ρόλο, δίνοντας μια από τις καλύτερες ερμηνείες της. Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Σουηδού Stieg Larsson και πρόκειται για τη δεύτερη κινηματογραφική του μεταφορά μετά την σουηδική ταινία του 2009.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα ελληνικά ντοκιμαντέρ που θα προβληθούν στη Θεσσαλονίκη12.09.2018

“Paris” του Cedric Klapisch: ΕΡΤ3 στις 21:30, Κυριακή 19/02

Ο Pierre, ένας πρώην χορευτής που ζει στο Παρίσι, έχει ένα πρόβλημα στην καρδιά του που μπορεί να του στερήσει τη ζωή. Καθώς περιμένει να κάνει μεταμόσχευση, παρατηρεί κλεισμένος στο διαμέρισμά του, τις ζωές των υπολοίπων ενώ έρχεται να τον φροντίσει η αδερφή του με τα τρία παιδία της. Ο Romain Duris με την Juliette Binoche κάνουν ένα ωραίο δίδυμο σε μια ταινία που επαναπροσδιορίζει οπτικές πάνω στη ζωή και τον θάνατο.

“Στα Ίχνη του Ανέμου” του Taylor Sheridan: Alpha στις 22:00, Κυριακή 19/02

Σε έναν καταυλισμό ιθαγενών Αμερικανών γίνεται μια φρικτή δολοφονία ενός κοριτσιού, την οποία αναλαμβάνει να εξιχνιάσει ο δασοφύλακας Cory Lambert με τη νέα πράκτορα του FBI, Jane Banner. Στο πλευρό τους έχουν και τον αρχηγό αστυνομίας της φυλής και, όπως φαίνεται, η υπόθεση δεν θα είναι τόσο απλή για να λυθεί. Ο Jeremy Renner με την Elizabeth Olsen, με δύο έντονες ερμηνείες, μας δείχνουν εδώ την εξαιρετική τους χημεία στην υποκριτική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑJoker – Folie à Deux: Η πρώτη εικόνα της Lady Gaga με τον Joaquin Phoenix στο sequel του Joker12.09.2018

Online Πλατφόρμες

“Land” της Robin Wright: Netflix

H Edee, μια γυναίκα που βρίσκεται σε βαρύ πένθος, αποφασίζει να τα αφήσει όλα και να πάει να ζήσει σε μια καλύβα στο βουνό. Μετά από ένα περιστατικό που παραλίγο να της στερήσει τη ζωή, γνωρίζει έναν κυνηγό, που την σώζει. Η Robin Wright ανέλαβε τόσο τον ρόλο της σκηνοθεσίας, όσο και της πρωταγωνίστριας, πετυχαίνοντας και τα δύο εξίσου. Δεν είναι καθόλου παράξενο που η ταινία βρίσκεται στην δεκάδα της πλατφόρμας.

“Nightcrawler” του Dan Gilroy: Ertflix έως 24/02

Ο Louis Bloom χρειάζεται απεγνωσμένα δουλειά και σύντομα θα ανακαλύψει το ρεπορτάζ που γίνεται τις νύχτες στο Los Angeles, όπου κινηματογραφικά συνεργεία τρέχουν να καλύψουν τροχαία, φόνους και παρόμοια, φρικτά περιστατικά. Κάπως έτσι, βρίσκει κάτι στο οποίο είναι πολύ καλός και για να κερδίσει περισσότερα χρήματα και να διαλέγουν τις δικές του ανταποκρίσεις, αρχίζει να δοκιμάζει τρόπους και μέσα που δεν είναι τόσο θεμιτά. Ο Jake Gyllenhaal, που πάντα μπαίνει στο πετσί του ρόλου, πιάνει και εδώ τον παλμό αυτού του ιδιαίτερου χαρακτήρα και για αυτό έλαβε μια υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα και μια για Βραβείο BAFTA. Η ταινία έλαβε επίσης υποψηφιότητα για Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b