MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου.

Monopoli Team

PERFOMANCE

1. Homeward, του Φάνη Σακελλαρίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζει την εικαστική performance “Homeward” του Φάνη Σακελλαρίου, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στις υπόγειες εγκαταστάσεις του (Πειραιώς 206, Ταύρος). Από τις 17 Φεβρουαρίου έως τις 12 Μαρτίου παρουσιάζεται ένα εφιαλτικό τοπίο άχρονου ασυνείδητου, με όλη τη ζωή να έχει μειωθεί σε μαύρη σκόνη, όπου τελείται η τιμωρία του νέου είδους ζωής, που αφάνισε ό,τι υπήρξε ποτέ. Μέσα στο παράξενο τελετουργικό show του Θηριοδαμαστή, το Θηρίο οδηγείται προς την Άνθρωπο και την καταστροφική τους ένωση. Ισορροπώντας στην περιοχή μεταξύ performance, installation, noise show και εικαστικού θεάτρου, το Homeward εξερευνά την ηθική στάση του ανθρώπου απέναντι στον κόσμο και τους Άλλους, καθώς και την σχέση μας με το ανοίκειο.
Παρασκευή και Σάββατο στις 21:30, Κυριακή στις 20:00
Γενική είσοδος: 12€, Μειωμένο: 8€, Ατέλεια: 5€
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος

ΘΕΑΤΡΟ

2. Κάτι τρελοί Κληρονόμοι, του Τόλη Παπαδημητρίου στο Αμφιθέατρο της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων

Στις 17 & 18 Φεβρουαρίου, η παράσταση «Κάτι τρελοί Κληρονόμοι» ανεβαίνει στο Αμφιθέατρο της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, με σκοπό τη στήριξη του έργου του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων. Ο θείος πέθανε. Το πάρτι ξεκινάει! Και 7 “θεότρελοι κληρονόμοι” έρχονται έξαλλοι, παθιασμένοι – και πιο fabulous από ποτέ – να τα “σπάσουν”. Η Άννα Βίσση δυστυχώς δεν θα ‘ναι εκεί, αλλά ευτυχώς θα παίζει στο τέρμα. Ο Τόλης Παπαδημητρίου διασκευάζει και υπογραφεί σκηνοθετικά την κωμωδία της Κορίνας Τριανταφύλλου. Παίζουν: Στέφανος Αθανασόπουλος, Κορίνα Τριανταφύλλου, Βασίλης Τριχάς, Αλέξανδρος Δαβιλλάς, Γιάννης Σιδηρόπουλος, Γιάννης Σέπε, Kathrine Schwyter. Συμμετοχή αφιλοκερδώς: Κορίνα Τριανταφύλλου.
Παρασκευή 17 και Σάββατο 18/2 στις 21:00
Προπώληση 10€ μέσω viva.gr
Τεχνόπολη, Πειραιώς 100, Γκάζι

3. Η Φιλαρμόνια Ορχήστρα στο Ωδείο Αθηνών

Με μια ξεχωριστή συναυλία στις 17 Φεβρουαρίου συνεχίζεται ο Κύκλος “Συμφωνικές βραδιές” της Φιλαρμόνιας Ορχήστρας Αθηνών στο νέο Αμφιθέατρο “Ιωάννης Δεσποτόπουλος” του Ωδείου Αθηνών.  Απόψε, προσκεκλημένοι της ορχήστρας είναι δύο διακεκριμένοι νέοι καλλιτέχνες: Ο νέος Κύπριος μαέστρος Πέτρος Στυλιανού και ο μόλις 17χρονος σολίστ του βιολιού Γιάννης Μαγειρόπουλος. Θα αναμετρηθούν με δύο απαιτητικά έργα του διεθνούς ρεπερτορίου.
Παρασκευή 17/2, 20:30
15€ (διακεκριμένη), 10€ (γενική είσοδος), 8€ (φοιτητές, πολύτεκνοι, ΑμεΑ κλπ.)
Ωδείο Αθηνών, Βασ. Γεωργίου B 17-19, Αθήνα

4. Boney Fields & The BF Band στο Half Note Jazz Club

Ο Boney Fields, o groove master τρομπετίστας και τραγουδιστής απ’ το Σικάγο και η μοναδική μπάντα του, άφησαν ένα τεράστιο αποτύπωμα, όταν πρωτοπαρουσιάστηκαν στην πατρίδα μας – από το Half Note – πριν 22 χρόνια. Τώρα επιστρέφουν στη σκηνή του Half Note Jazz Club για 4 μαγικές βραδιές.
Παρασκευή 17 και Σάββατο 18/2 στις 22:30 και Κυριακή 19 και Δευτέρα 20/2 στις 21:30
Από 20€
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς, Αθήνα

5. Jazz στο Μουσείο: Ο Yoel Soto και η Κλαίτη Σωτηριάδου στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

Η δημοφιλής σειρά συναυλιών του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή «Jazz στο Μουσείο» συνεχίζει το αφιέρωμα Ποίηση και Jazz με ένα ταξίδι στην ποίηση της Λατινικής Αμερικής από τον Κουβανό μουσικό Yoel Soto και την ποιήτρια Κλαίτη Σωτηριάδου. Ο Yoel Soto, μαζί με τους Adedeji Adetayo και Carlos Menéndez, θα δώσουν μια γεύση από τη ζωή στη Λατινική Αμερική με την παράσταση «Asuntos de la Tierra» (“Υποθέσεις Της Γης”), που συνδυάζει χαρακτηριστικούς μουσικούς ρυθμούς όπως τα Bolero και Danzón (Κούβα), το Chakarera (Αργεντινή) και το Vals (Περού) με ποιήματα γνωστών λατινοαμερικανών ποιητών όπως οι Pablo Neruda (Χιλή), Mario Benedetti (Ουρουγουάη), Nicolás Guillén, José Martí (Κούβα), καθώς και λίγους στίχους που έγραψε ο ίδιος ο Yoel. Τα ποιήματα θα ερμηνεύσει η μεταφράστρια, ποιήτρια και πεζογράφος Κλαίτη Σωτηριάδου, η οποία το 2016 έλαβε το Βραβείο Λογοτεχνικής Μετάφρασης Ισπανόφωνης Λογοτεχνίας Instituto Cervantes.
Παρασκευή 17/2, 20:30
20€
Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή, Ερατοσθένους 13, Παγκράτι

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b