MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Άνοιξαν οι εγγραφές για το SNF Nostos Conference 2023 με θέμα την ψυχική υγεία

Άνοιξαν οι εγγραφές για το τριήμερο συνέδριο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, αφιερωμένο στην ψυχική υγεία, που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο, στο ΚΠΙΣΝ, στο πλαίσιο του φετινού πολυσυλλεκτικού SNF Nostos, σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό δημοσιογραφικό οργανισμό iMEdD.

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Άνοιξαν οι εγγραφές για το SNF Nostos Conference 2023 με θέμα την ψυχική υγεία
Monopoli Team

Το φετινό SNF Nostos του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) επικεντρώνεται στην ψυχική υγεία και πραγματοποιείται στις 20-23 Ιουνίου 2023 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Το φετινό SNF Nostos Conference με μια ματιά

Στο πλαίσιο του SNF Nostos Conference και των Διαλόγων του ΙΣΝ που διοργανώνονται σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό δημοσιογραφικό οργανισμό iMEdD (incubator for Media Education and Development) θα συζητηθούν ανοιχτά τα προβλήματα που όλοι αντιμετωπίζουμε. Και θα είμαστε εκεί όχι απλώς ως θεατές αλλά ως ενεργοί συνομιλητές. Ώστε να ακουστεί κάθε ερώτημα, κάθε άποψη, κάθε αντίρρηση, κάθε φωνή.

Αναλυτικότερα, στο SNF Nostos Conference με τη συμμετοχή ειδικών από την Ελλάδα και τον διεθνή χώρο, θα συζητηθούν παραδείγματα από προσπάθειες της Πρωτοβουλίας για την Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων*, που υλοποιείται στο πλαίσιο της διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υγεία του ΙΣΝ. Καθώς επίσης, τρόπους και πρακτικές για την ενίσχυση της πρόσβασης σε ποιοτικές υπηρεσίες πρόληψης και φροντίδας για όλους.

Στο SNF Nostos Conference και η βραβευμένη με Όσκαρ Goldie Hawn, ιδρύτρια και διευθύνων σύμβουλος του μη κερδοσκοπικού οργανισμού MindUP, αφιερωμένου στην ψυχική υγεία των παιδιών.

Στη συνέχεια, θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, θέματα όπως η κανονικοποίηση της βίας και η επίδρασή της στα παιδιά, η ανισότητα στην πρόσβαση σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας, η επιδημία της μοναξιάς και οι συνέπειές της, το ψυχικό τραύμα σε γυναίκες και παιδιά που έχουν πέσει θύματα trafficking και πολλά άλλα.

Μαζί θα είναι η βραβευμένη με Όσκαρ Goldie Hawn, η οποία πέρα από τη διεθνή καριέρα της στην υποκριτική, εδώ και δεκαετίες έχει αφιερωθεί στην ενίσχυση της ψυχικής υγείας των παιδιών. Συγκεκριμένα, μέσω του μη κερδοσκοπικού οργανισμού MindUP, του οποίου είναι Ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος, προσπαθεί, από το 2003, να προσφέρει τα κατάλληλα εργαλεία σε σχολεία, οικογένειες αλλά και σε κοινότητες, που με τη σειρά τους θα βοηθήσουν τα παιδιά να αναπτύξουν «την απαραίτητη ψυχική ανθεκτικότητα για το σχολείο αλλά και για ολόκληρη τη ζωή τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSNF Nostos 2023: Συζητήσεις, ιδέες, τέχνες και αθλητισμός σε ένα πολυσυλλεκτικό τριήμερο για την ψυχική υγεία12.09.2018

Στις συζητήσεις θα συμμετάσχουν επίσης επιστήμονες και ειδικοί από ένα ευρύ φάσμα κλάδων, όπως μεταξύ άλλων, οι (σε αλφαβητική σειρά):

Έφη Βαγενά, Καθηγήτρια Βιοηθικής ETH Zürich, Ruth Faden, Ιδρύτρια, Ινστιτούτο Βιοηθικής Berman του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, Nicole Hockley,  Συνιδρύτρια & Διευθύνουσα Σύμβουλος, Sandy Hook Promise, David Hogg, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου, March For Our Lives, Harold Koplewicz, Ιδρυτικός Πρόεδρος & Ιατρικός Διευθυντής, Child Mind Institute, Sunitha Krishnan, Επικεφαλής και Συνιδρύτρια Prajwala, Sander Markx, Διευθυντής Ψυχιατρικής Ακριβείας, Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης, Γιώργος Μόσχος, πρώην Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού στην Ελλάδα, Διευθυντής του Προγράμματος Νεανικής Συμμετοχής, Πρωτοβουλία για την Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων, Mike Nikonchuk, Διευθυντής Προγράμματος «Τραύμα & Βίαιες Συγκρούσεις», Beyond Conflict, Olayinka Olusola Omigbodun,  Καθηγήτρια Ψυχιατρικής και Πρύτανης, University of Ibadan College of Medicine, Νιγηρία, Marisol Orihuela, Κλινική Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νομικής, Yale Law School, Madeline Singas, Αναπληρώτρια Δικαστής, New York State Court of Appeals, Amanda Ryan-Smith, Eπικεφαλής Ανάπτυξης, The Trevor Project, και  Van Yu, Επικεφαλής Ιατρικός Διευθυντής, Center for Urban Community Services, Janian Medical Care.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑRelease Athens x SNF Nostos: Rosalia και Central Cee headliners στη συνεργασία-έκπληξη των δύο μεγάλων φεστιβάλ12.09.2018

Ο σχεδιασμός του προγράμματος  του SNF Nostos Conference βρίσκεται υπό διαμόρφωση και ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές στις ώρες, ημέρες και αίθουσες που θα πραγματοποιηθούν οι εκάστοτε συζητήσεις.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, δεν θα πραγματοποιηθούν μόνο στις συζητήσεις. Θα έχετε την ευκαιρία να τρέξετε στον αγώνα SNF Nostos Run, θα απολαύσετε και θα συμμετέχετε σε καλλιτεχνικά προγράμματα θα μοιραστείτε εμπειρίες, και θα ζήσετε δυνατές συναυλιακές στιγμές στο Release Athens X SNF Nostos.

*Η Πρωτοβουλία για την Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων υλοποιείται σε συνεργασία με το Child Mind Institute στη Νέα Υόρκη και φορείς και επαγγελματίες του εθνικού συστήματος υγείας, με τη στήριξη του Υπουργείου Υγείας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Δηλώστε συμμετοχή εδώ.

SNF Nostos Conference του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)
21-23 Ιουνίου 2023
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)
Είσοδος ελεύθερη με ηλεκτρονική προεγγραφή
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, με βάση την ώρα προσέλευσης.

https://www.snfnostos.org/snf-nostos-conference-2023/

Περισσότερα από Σεμινάρια / Διαλέξεις
VIMA_WEB3b