MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΙΝΕΜΑ

Αυτή είναι η καλύτερη ρομαντική ταινία όλων των εποχών, σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου

Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου θυμόμαστε την ταινία που έχει ψηφιστεί ως η πιο ρομαντική στην ιστορία του κινηματογράφου.

Monopoli Team

Η 14η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως η ημέρα των ερωτευμένων. Ο Άγιος Βαλεντίνος γιορτάζεται στα περισσότερα μέρη του κόσμου, με καρδούλες, σοκολατάκια και αρκουδάκια να κατακλύζουν την αγορά. Φυσικά, μεγάλη πέραση κάθε χρόνο τέτοια ημέρα έχουν οι ρομαντικές ταινίες.

Ο κόσμος λατρεύει να βλέπει τα love stories να έχουν happy end στις κινηματογραφικές αίθουσες και οι μεγάλοι παραγωγοί του Χόλιγουντ επενδύουν συνεχώς σε σενάρια που περιγράφουν έναν μεγάλο έρωτα. Ποια ρομαντική ταινία, όμως, θεωρείται ως η καλύτερη στην ιστορία του κινηματογράφου;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπό το Notting Hill έως το Call Me by Your Name: 10 ρομαντικές ταινίες στο Netflix για τον Άγιο Βαλεντίνο12.09.2018

Αν και το συγκεκριμένο ερώτημα έχει υποκειμενική απάντηση, πριν μερικά χρόνια (συγκεκριμένα το 2002) το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου είχε εκδόσει μια λίστα με τίτλο «AFI 100 Χρόνια… 100 Ταινίες», στην οποία παρουσίαζε τις πιο ρομαντικές ταινίες όλων των εποχών.

Στην κορυφή, λοιπόν, βρέθηκε η Καζαμπλάνκα, μια ταινία που γυρίστηκε το 1942, αλλά το κοινό την παρακολουθεί ευχάριστα μέχρι και σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗμέρα του Αγίου Βαλεντίνου: Πού θα βγούμε να τη γιορτάσουμε με το άλλο μας μισό;12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο  Gazzetta.gr

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b