MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΑΙΝΙΕΣ

Από το Notting Hill έως το Call Me by Your Name: 10 ρομαντικές ταινίες στο Netflix για τον Άγιο Βαλεντίνο

Για τη φετινή γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου σας προτείνουμε 10 ταινίες για όλα τα γούστα που μπορείτε να βρείτε στην πλατφόρμα του Netflix.

Φωτεινή Νικολίτσα | 14.02.2023

Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου για άλλους είναι σημαντική και για κάποιους άλλους μια αχρείαστη γιορτή που δεν θέλουν να γιορτάζουν. Παρόλα αυτά, οι ρομαντικές ταινίες είναι πάντοτε μια καλή -και ανάλαφρη- επιλογή για εκείνη την ημέρα, ό,τι κι αν υποστηρίζετε. Εμείς συγκεντρώσαμε 10 ρομαντικές ταινίες στην πλατφόρμα του Netflix για να καλύπτουν κάθε γούστο, από κλασικές επιλογές και εφηβικές rom-com, μέχρι μιούζικαλ και ξεχασμένα διαμάντια…

Notting Hill – Roger Michell

Ο William έχει ένα μικρό βιβλιοπωλείο στο Notting Hill όπου μια μέρα το επισκέπτεται η διάσημη Αμερικανίδα ηθοποιός Anna Scott. Όσο απίθανο κι αν είναι, η μεγάλη σταρ ερωτεύεται τον “κοινό θνητό” και τώρα μένει να αποδειχθεί εάν θα καταφέρουν να ξεπεράσουν τα εμπόδια ανάμεσα στη διασημότητα και την απλή, κοινή ζωή. Ο Hugh Grant και η Julia Roberts έκαναν θριαμβευτική έξοδο από τη δεκαετία του 1990 συμπρωταγωνιστώντας σε μια από τις καλύτερες πια ρομαντικές ταινίες. Άλλωστε, ποιος δεν θα ήθελε να τον ερωτευτεί ένα διάσημο πρόσωπο;

Vanilla Sky – Cameron Crowe

Ο David Aames είναι ωραίος, πλούσιος και επιτυχημένος. Τα έχει όλα και καταφέρνει να κερδίσει και το τέλειο κορίτσι. Ώσπου, μετά από ένα τροχαίο, τραυματίζεται σοβαρά στο πρόσωπο και η ζωή του αλλάζει για πάντα. Τώρα μένει να προσπαθήσει να κερδίσει ξανά το κορίτσι των ονείρων του. Αυτή η ταινία έφερε κοντά τον Tom Cruise και την Penélope Cruz τόσο κινηματογραφικά όσο και στην πραγματική ζωή καθώς γνωρίστηκαν και ήταν μαζί για τρία χρόνια. Επίσης, είναι η ταινία που κατάφερε το ακατόρθωτο: να γυρίσει πλάνα σε μια άδεια Times Square!

Call Me by Your Name – Luca Guadagnino

Ο Elio, ένας νεαρός στα τέλη της εφηβείας, βρίσκεται στην Ιταλία για διακοπές με την οικογένειά του όπου έρχεται ο Oliver, ο νέος βοηθός του πατέρα του, για να τον φιλοξενήσουν. Σταδιακά αναπτύσσεται μια έλξη μεταξύ τους που κανείς δεν μπορεί να την αποτρέψει αλλά αυτόν τον καλοκαιρινό έρωτα, τον περιμένει ο χειμώνας. Ο Luca Guadagnino μας χαρίζει μια ωδή στην ομορφιά που κρύβει η τόλμη στον έρωτα και μας δίνει την ευκαιρία να απολαύσουμε τον Timothée Chalamet, τη στιγμή που άρχισε να ανθίζει η καριέρα του. Σημαντική αναφορά θα πρέπει να γίνει και για την εξαιρετική διεύθυνση φωτογραφίας και τη μουσική της ταινίας.

The Age of Innocence – Martin Scorsese

Βρισκόμαστε στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του 1870 και ο δικηγόρος Newland Archer ετοιμάζεται να παντρευτεί την νεαρή May Welland. Όταν έρχεται στην πόλη η ξαδέρφη της, η γοητευτική Κόμισσα Ellen, ο Newland βρίσκει τον εαυτό του να σαγηνεύεται. Η εποχή δεν τους επιτρέπει ένα τέτοιο ερωτικό σκάνδαλο αλλά τα συναισθήματα ολοένα και μεγαλώνουν δημιουργώντας έναν παράνομο έρωτα. Ο Scorsese δίνει εδώ τη δική του προσωπική ματιά στο κλασικό, ομώνυμο μυθιστόρημα της Edith Wharton, με πρωταγωνιστές τον Daniel Day-Lewis, την Winona Ryder και την Michelle Pfeiffer.

Mamma Mia! – Phyllida Lloyd

Η Sophie ετοιμάζει τον γάμο της στο νησί και μια τέτοια μέρα θέλει να έχει δίπλα της τον πατέρα της, του οποίου την ταυτότητα αγνοεί. Έτσι, καλεί κρυφά τρεις άνδρες, με την ελπίδα ότι ένας από αυτούς είναι ο πατέρας της και φέρνει αναστάτωση στη ζωή της μητέρας της, που αναβιώνει το παρελθόν. Ένα από τα πιο διαχρονικά μιούζικαλ, είναι μια διαφορετική επιλογή ρομαντικής ταινίας, ντυμένη με τα ανεπανάληπτα hit των Abba, γυρισμένη στην Σκόπελο και με την Meryl Streep πρωταγωνίστρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Άγιος Βαλεντίνος…στην ΕΡΤ2: Νέα εβδομάδα με ρομαντικές ταινίες και πρωταγωνιστή την αγάπη12.09.2018

Groundhog Day – Harold Ramis

O Phil είναι ένας γνωστός μετεωρολόγος που δύσκολα τον συμπαθούν οι γύρω του. Με ένα μικρό συνεργείο, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η πάντα ευδιάθετη Rita, πηγαίνουν να καλύψουν ένα έθιμο σε μια μικρή πόλη. Για τον Phil αυτή η πόλη θα γίνει ο εφιάλτης του, καθώς θα ζει ξανά και ξανά την ίδια μέρα από την αρχή. Ίσως ο χαρακτηρισμός “ρομαντική” να μην είναι ο πρώτος που έρχεται στο μυαλό κάποιου για αυτή την ταινία αλλά σίγουρα ενέχει πολλά τέτοια στοιχεία και αποτελεί μια εναλλακτική πρόταση για αυτή την λίστα. Ο
Bill Murray και η Andie MacDowell αποτελούν εδώ ένα αναπάντεχα ταιριαστό δίδυμο…

She’s All That – Robert Iscove

Ο Zack είναι έτοιμος να βγει Prom King, όταν η διάσημη κοπέλα του τον παρατάει για έναν άλλον. Τότε εκείνος βάζει στοίχημα με τους φίλους του, να καταφέρει να μετατρέψει την πιο αδιάφορη κοπέλα του σχολείου σε Prom Queen. Και σίγουρα αυτή είναι μια από τις πιο ανάλαφρες επιλογές ρομαντικής ταινίας. Ένα κλασικό story, αρκετά προβλεπόμενο -που όμως συνειδητά το βλέπουμε- και εντελώς εφηβικό και “αμερικανιά”. Είναι ακριβώς για τους υποψιασμένους θεατές…

Closer – Mike Nichols

Η σχέση δύο ζευγαριών αρχίζει να κλονίζεται, όταν ο ένας άντρας εμπλέκεται ερωτικά με τη γυναίκα του άλλου ζευγαριού. Η ιστορία, βέβαια, είναι ακόμη πιο περίπλοκη και σίγουρα κάνει αυτήν την επιλογή μια όχι και τόσο κλασική ταινία για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Μάλλον πρόκειται για μια αντίστροφη version της ρομαντικής ταινίας, μια αποδόμηση και ανοικοδόμηση των ερωτικών σχέσεων. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντάμε τον Jude Law, την Natalie Portman, τον Clive Owen και την Julia Roberts.

The Mirror Has Two Faces – Barbra Streisand

O Gregory συνάπτει σχέση με την Rose, η οποία δυσκολεύεται πολύ στα ερωτικά της, με τον όρο ότι θα κρατηθεί καθαρά πλατωνική. Ωστόσο, η Rose νιώθει και σωματική έλξη για αυτόν, το οποίο θέτει τη σχέση τους σε κίνδυνο. Αυτή η ταινία είναι ένα κρυφό διαμάντι της πλατφόρμας του Netflix με την Barbra Streisand να έχει αναλάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο αλλά και την σκηνοθεσία και με συμπρωταγωνιστή τον Jeff Bridges. Η ταινία ήταν υποψήφια για δύο Όσκαρ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈτερος Εγώ – Νέμεσις: Απόψε η πολυαναμενόμενη πρεμιέρα του τρίτου κύκλου στην COSMOTE TV12.09.2018

Clueless – Amy Heckerling

Η Cher, μια πλούσια έφηβη, προσπαθεί να επιβιώσει από τη δυσφορία της εφηβείας και τα προβλήματα που τη συνοδεύουν, όταν αναπάντεχα θα συνειδητοποιήσει τί σημαίνει να είσαι ερωτευμένος. Κλασική, εφηβική, ρομαντική, αυτή η ταινία μας χάρισε εμβληματικές στιγμές για την pop κουλτούρα και μεταξύ άλλων μας σύστησε σοβαρά την Alicia Silverstone αλλά και τον Paul Rudd.

Περισσότερα από TOP 10
VIMA_WEB3b