MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Που να πάμε το Σαββατοκύριακο: 6 κορυφαίες προτάσεις ψυχαγωγίας στην πόλη

6 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Φεβρουαρίου 2023.

Monopoli Team

ΜΟΥΣΙΚΗ

1. Λεωνίδας Καβάκος: Ο κορυφαίος βιολονίστας συμπράττει με τη νεότερη γενιά Ελλήνων σολίστ στο Μέγαρο Μουσικής

Ο Λεωνίδας Καβάκος έρχεται ξανά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, προσκαλώντας μερικούς από τους πιο λαμπερούς εκπροσώπους της νεότερης γενιάς ελλήνων σολίστ, τον Αλέξανδρο Σακαρέλλο (βιολί), τον Ηλία Λιβιεράτο (βιόλα), τον Τιμόθεο Γαβριηλίδη-Πέτριν (βιολοντσέλο) και τον Βασίλη Βαρβαρέσο (πιάνο). Ο κορυφαίος Έλληνας βιολονίστας και οι προσκεκλημένοι του, που έχουν αναπτύξει στενή καλλιτεχνική σχέση μαζί του, θα δώσουν δύο συναυλίες μουσικής δωματίου με διαφορετικό πρόγραμμα στο πλαίσιο του κύκλου «Kavakos & Friends», μιας νέας καλλιτεχνικής πρωτοβουλίας του διεθνούς φήμης βιρτουόζου.
Κυριακή 12 Φεβρουαρίου (ώρα έναρξης 18:00) και Τρίτη 14 Φεβρουαρίου (20:30)
10€ (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι), 16€, 25€

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

2. Σ’ευχαριστώ Λουκιανέ: Μεγάλη – συναυλία αφιέρωμα στον Λουκιανό Κελαηδόνη στο Gazarte

Η κεφάτη παρέα των Μαρίας Κηλαηδόνη, Ρένας Μόρφη, Πάνου Μουζουράκη, Πέννυς Μπαλτατζή, Χρήστου Παπαδόπουλου και Μανώλη Φάμελλου αποβιβάζεται ξανά στο Roof Stage του Gazarte, ιχνηλατώντας το μονοπάτι του μοναχικού καουμπόι των Αθηνών, του αντισυμβατικού, αδέσμευτου αλλά και πολυμήχανου Λουκιανού Κηλαηδόνη.
Κυριακή 12 & 19 Φεβρουαρίου, 21:00
Από 12€
Gazarte, Βουτάδων 34, Γκάζι

3. Ο Παναγιώτης Μάργαρης συναντά τους μαθητές του σε μια συναυλία στο Μέγαρο

Ο Παναγιώτης Μάργαρης συναντά τους μαθητές του σε μια μοναδική συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Μια βραδιά γεμάτη κιθαριστικά ηχοχρώματα, συναισθήματα και τρυφερές εκπλήξεις. Συμμετέχουν οι μαθητές: Βροντινάκη Εύα, Γεωργούδης Παναγιώτης, Γιαλέρνιος Παναγιώτης, Γιαννικάκη Σωτηρία, Δεμιρτζιάν Κωνσταντίνος, Ελευθερίου Απόλλων, Θεοδωρακόπουλος Παναγιώτης, Θεοδωρακοπούλου Ελπίδα, Καλλιανιώτη Ιφιγένεια, Λακιώτης Θοδωρής, Μάντζας Παναγιώτης, Ματζιάρης Αντώνης, Μερτζάνη Αυγουστίνα, Νοτόπουλος Τάσος, Σούρσος Πέτρος, Φραντζιού Μυρτώ, Φυτάς Παναγιώτης.
Σάββατο 11/2, 19:30
15€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας, Αθήνα 

4. Rory Gallagher-Band of Friends live στο Gagarin 205

Η Rockin’ The Blues Events, 75 χρόνια από τη γέννηση του Rory Gallagher, παρουσιάζει στην Αθήνα, μετά από τρία χρόνια απουσίας και συνεχόμενα sold out, την καταξιωμένη Βand Of Friends, με νέο line up και νέο playlist. Το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στην Αθήνα και το Gagarin, το κοινό θα έχει τη χαρά να απολαύσει ξανά, τους δυο συμπαίχτες του Rory, στις αξέχαστες συναυλίες σταθμούς της Ν. Φιλαδέλφειας και του Παλαί ντε Σπορ το 1981. Μαζί τους στην Αθήνα και στο Gagarin 205 στις 11/2, οι επίσης εκρηκτικοί Big Nose Attack. Τα αδέρφια Βoogieman (κιθάρα, φωνή) και Little Tonnie (τύμπανα) δημιούργησαν τους the Big Nose Attack το 2011. Μπολιάζοντας τις blues επιρροές τους με “ατίθασα” rock riffs, ατενίζοντας τα 70s.
Σάββατο 11/2, 21:30
20€ προπώληση, 23€ ταμείο
Gagarin 205, Λιοσίων 205, Αθήνα

ΘΕΑΤΡΟ

1. Δωδέκατη Νύχτα του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Γιαννοπούλου στο ΚΠΙΣΝ

Οι Παραβάσεις, το Θεατρικό Αναλόγιο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) συνεχίζεται με τη «Δωδέκατη Νύχτα» σε μετάφραση Νίκου Χατζόπουλου, διασκευή Έκτορα Λυγίζου και σκηνοθεσία Κατερίνας Γιαννοπούλου. ία από τις αρτιότερες και πιο δημοφιλείς σαιξπηρικές κωμωδίες, η Δωδέκατη Νύχτα δομείται αριστοτεχνικά πάνω στο δίπολο Έρως-Πένθος και αποτελεί μια απρόσμενα τολμηρή για την εποχή της μελέτη του κοινωνικού φύλου και της σεξουαλικής ταυτότητας. Ερωτικά τρίγωνα, μεταμφιέσεις, φαρσικές ανατροπές, ευφυολογήματα και εξομολογήσεις περιγράφουν ένα θεατρικό σύμπαν ποτισμένο με διονυσιακό οίστρο αλλά και βαριά μελαγχολία, όπου βασιλεύει ο Πόθος και οι ανεξάντλητες μεταμορφωτικές του δυνάμεις.
Σάββατο 11/02 & Κυριακή 12/02, 17:00
Γενική είσοδος 12€, μειωμένο 8€
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα

6. Το αίμα των κρίνων, της Δέσποινας Αποστολίδου στο Θέατρο 104

Το θέατρο 104 υποδέχεται την παράσταση «Το αίμα των κρίνων» της Δέσποινας Αποστολίδου, σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ρόδη. Ένας άντρας, σχεδόν περιθωριακός από επιλογή, που αδιαφορεί για την ηθική, ζει απομακρυσμένος απ’ την ομορφιά, την εξουσία, την πατρίδα, τη θρησκεία και ό,τι θεωρείται γενικά αποδεκτό. Υπέρμαχος του απαγορευμένου, της αμαρτίας και της τρέλας έρχεται συχνά αντιμέτωπος με τη δυσχέρεια του περιβάλλοντός του. Παρότι χαμηλών τόνων ο ίδιος, η εξάπλωση της φήμης του αρχίζει να δημιουργεί ένα νέο κίνημα ανθρώπων που υιοθετούν σταδιακά αυτό τον τρόπο ζωής. Η κοινότητα θορυβείται από τις εξελίξεις και ψάχνει περισσότερα για το παρελθόν του. Μετά από σχετική έρευνα ανακαλύπτουν ότι ο άντρας, χρησιμοποιώντας άλλο όνομα, υπήρξε πολεμικός ανταποκριτής, διάσημος για τις φωτογραφίες – πορτρέτα γυναικών λίγο μετά το θάνατό τους που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη και συνέβαλαν με έναν τρόπο στη λήξη του πολέμου…Το έργο γράφτηκε στο πλαίσιο της Σχολής Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής του Θεάτρου Πορεία (Οκτώβριος 2019 – Μάιος 2020) με εισηγητές τους Θανάση Τριαρίδη και Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη. Παίζουν: Νάνσυ Ρηγοπούλου, Κωνσταντίνος Μιχαήλ, Abe Cohen και ο Θοδωρής Ανθόπουλος στον ρόλο του ανακριτή. Τα τραγούδια της παράστασης ερμηνεύει ο Κώστας Μπουγιώτης.
Κάθε Κυριακή στις 18:30
Γενική Είσοδος: 15 €, Μειωμένο (φοιτητών- ανέργων): 12€, Ατέλεια: 5€
Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b