MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Αυτές είναι οι χώρες με τα περισσότερα νησιά στον κόσμο

Κι όμως υπάρχουν κράτη με δεκάδες φορές περισσότερα νησιά από την Ελλάδα.

Photo by Sean Oulashin on Unsplash
Photo by Sean Oulashin on Unsplash
Monopoli Team

Η Ελλάδα φημίζεται για τα νησιά της. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Κάθε καλοκαίρι δεκάδες ελληνικά νησιά γεμίζουν από τουρίστες από όλο τον πλανήτη, οι οποίοι επιθυμούν να απολαύσουν τον ήλιο, τη θάλασσα και τους ελληνικούς μεζέδες. Αρκούν όμως αυτά τα πανέμορφα νησάκια για να κατατάξουν την Ελλάδα στις πρώτες θέσεις της λίστας των κρατών με τα περισσότερα νησιά; Mάλλον όχι!

Αν και οι περισσότεροι μπορεί να πιστεύουμε ότι η χώρα μας βρίσκεται αρκετά ψηλά στη συγκεκριμένη λίστα, η αλήθεια είναι πως δεν συμπεριλαμβάνεται καν στη δεκάδα. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε πρόσφατα το Rankingroyals, η Σουηδία είναι αυτή που βρίσκεται στην πρώτη θέση και μάλιστα με πολύ μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕγκαίνια 2023Eleusis: Το βράδυ που η Ελευσίνα πήρε φωτιά12.09.2018

Πιο συγκεκριμένα, η Σουηδία έχει 267.570 κατοικημένα και -κυρίως- ακατοίκητα. Ακόμη και η Στοκχόλμη, η πρωτεύουσα της χώρας, αποτελείται από πολλά μικρά νησιά που συνδέονται με γέφυρες.

Διαβάστε περισσότερα στο Gazzetta.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ 65η τελετή των Grammy τα είχε όλα: Από εντυπωσιακά live show, μέχρι ιστορικές στιγμές και μεγάλους νικητές12.09.2018

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b