MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 6 προτάσεις για την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου

Όλες οι εκδηλώσεις που θα βρείτε με ελεύθερη είσοδο, από συναυλίες και παραστάσεις μέχρι προβολές, στη σημερινή μας δωρεάν ατζέντα, για την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου.

Monopoli Team

Από τον Φασμπίντερ στον Σκορσέζε: Οι Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζουν ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στο Ινστιτούτο Γκαίτε Αθηνών

Σε συνεργασία με το Goethe-Institut Athen, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας προσκαλεί την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου το σινεφίλ αθηναϊκό κοινό σε μια μοναδική βραδιά αφιερωμένη στον Μίκαελ Μπάλχαουζ, έναν από τους κορυφαίους και πιο επιδραστικούς διευθυντές φωτογραφίας του σινεμά. Η καλλιτεχνική σφραγίδα του Μπάλχαουζ έμεινε ανεξίτηλη, ωστόσο, στο έργο δύο μέγιστων δημιουργών: του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ, με τον οποίο γύρισαν  15 ταινίες, και του Μάρτιν Σκορσέζε με τον οποίο συνεργάστηκαν σε 7. Γι’ αυτό και τιμώντας τον Μίκαελ Μπάλχαουζ, οι δύο προγραμματισμένες προβολές στο Γκαίτε θα φιλοξενήσουν στις 19:30 τη σπάνια «Μάρθα», που ο ίδιος θεωρεί ως την καλύτερη δουλειά του στο πλευρό του Φασμπίντερ, και στις 22:00 το «Μετά τα Μεσάνυχτα», την εκπληκτική αφετηρία της μακροχρόνιας συνεργασίας του με τον Σκορσέζε. 
1/2, 19:30 (Μάρθα) και 22:00 (Μετά τα μεσάνυχτα)
Ινστιτούτο Γκαίτε – Ομήρου 14-16, Αθήνα
*Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
*Και οι δύο ταινίες είναι κατάλληλες για θεατές άνω των 16 ετών.

Αφιέρωμα σε 4 ταινίες μικρού μήκους στο Κινηματοθέατρο Πετρούπολης

Όχι αύριο, Αμέρισσα Μπάστα

Για 8η χρονιά, την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου το αφιέρωμα της Κινηματογραφικής Λέσχης Πετρούπολης στους “μικρομηκάδες” επιστρέφει στο Κινηματοθέατρο της πόλης, όπου παρέα με σκηνοθέτες, ηθοποιούς και παραγωγούς, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ενδιαφέρουσες ταινίες μικρού μήκους. Συγκεκριμένα, θα προβληθούν από τις 20:00 οι ταινίες: Τσουλάκια της Δέσποινας Μαυρίδου (29′),  À la carte των Ταξιάρχη Δεληγιάννη και Βασίλη Τσιουβάρα (10΄), Μαουτχάουζεν: Άμα τελειώσει ο πόλεμος των Παναγιώτη Κουντουρά και Αρίσταρχο Παπαδανιήλ (10΄) και Όχι αύριο της Αμέρισσα Μπάστα (20΄), ενώ το κοινό θα μπορεί να συνομιλήσει στο τέλος της προβολής με τους συντελεστές τους.
1/2, 20:00
Κινηματοθέατρο “Πετρούπολις” – Μπουμπουλίνας 59 και Αθ. Διάκου, Πετρούπολη

Από το ’21 στο ’55: Το μουσικοθεατρικό έργο του Νίκου Παπακλεοβούλου στο Σπίτι της Κύπρου

Την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου και ώρα 19:00, παρουσιάζεται στο Σπίτι της Κύπρου στο Σύνταγμα, το μουσικοθεατρικό έργο του Νίκου Παπακλεοβούλου με τίτλο “Από το ’21 στο ’55”, σε σκηνοθεσία και ερμηνεία Χρήστου Κάλλοου. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν θεατρικά δρώμενα για τη συμμετοχή των Κυπρίων στην Ελληνική Επανάσταση του 1821, την προπαρασκευή του Αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. 1955-59 και τραγούδια για τους Ήρωες. Την εκδήλωση παρουσιάζει η φιλόλογος και συγγραφέας, Μαίρη Σταυρινίδου Ευθυμίου.
1/2, 19:00
Το σπίτι της Κύπρου – Ξενοφώντος 2, Αθήνα

Ομιλία του εικαστικού φωτογράφου Γιώργου Σαλαμέ στον κινηματογράφο Ίριδα

Την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου στις 18:00, θα πραγματοποιηθεί στον κινηματογράφο Ίριδα ομιλία του εικαστικού φωτογράφου και κινηματογραφιστή Γιώργου Σαλαμέ. Η δουλειά και η έρευνά του είναι μια ιδιότυπη εμπειρία της καθίζησης, τόσο με τη φυσική όσο και με τη μεταφυσική έννοια. Από το 1998 εκθέτει φωτογραφικές και βίντεο εγκαταστάσεις, σκηνοθετεί ντοκιμαντέρ, πειραματικές και δοκιμιακές ταινίες. Έχει συμμετάσχει σε ελληνικές και διεθνείς εκθέσεις και φεστιβάλ. Τα έργα του ανήκουν σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές.
1/2, 18:00
Κινηματογράφος Ίριδα – Ακαδημίας 55, Αθήνα
*Η είσοδος στον κινηματογράφο Ίριδα, θα γίνεται από τη πλευρά της Ακαδημίας με την επίδειξη του email προκράτησης θέσης και παραλαβή του δωρεάν εισιτηρίου.
*Η προκράτηση θέσεων ισχύει έως 15 λεπτά πριν την έναρξη της εκδήλωσης. Στην συνέχεια η είσοδος γίνεται με σειρά προτεραιότητας.
*Την ημέρα της εκδήλωσης θα υπάρχει και αριθμός δωρεάν εισιτηρίων που θα διατίθενται στην
είσοδο μέχρι την εξάντληση τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Γλυκερία στο Ολύμπια Δημοτικό Θέατρο “Μαρία Κάλλας”12.09.2018

Ανδρωμάχη: Η παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Ακριβού στο βιβλιοκαφέ Zatopek

Την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κώστα Ακριβού, από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο, “Ανδρωμάχη“, στο βιβλιοκαφέ Zatopek. Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει ο συγγραφέας Νίκος Δαββέτας, ενώ αποσπάσματα από το βιβλίο διαβάζει η μεταφράστρια Κλαίρη Παπαμιχαήλ. Υπόθεση: Η τραγική ιστορία μιας γυναίκας, μητέρας και βασίλισσας, που έζησε τις στάχτες της Τροίας και βρέθηκε στην ανάγκη να αγαπήσει ό,τι κανονικά θα ’πρεπε να μισεί με όλη την ψυχή της.
1/2, 20:00
Βιβλιοκαφέ Zatopek – Π. Τσαλδάρη 209, Καλλιθέα 

26ο Παζάρι Βιβλίου στην Πλατεία Κλαυθμώνος

Για 26η χρονιά επιστρέφει η συνάντηση που έχουν αγαπήσει όλοι οι βιβλιοφάγοι της Αθήνας, το Παζάρι Βιβλίου! Από την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου έως και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, η Πλατεία Κλαυθμώνος θα φιλοξενήσει το μεγαλύτερο και πλέον οργανωμένο Παζάρι Βιβλίου, με κεντρικό σύνθημα «Το βιβλίο είναι η δύναμή σου», ιδανική ευκαιρία για όσους θέλουν να “χαζέψουν” χιλιάδες τίτλους βιβλίων σε πολύ χαμηλές τιμές, που αρχίζουν από μόλις 1 ευρώ!
1/2, 09:00-21:00
Είσοδος Δωρεάν, με δυνατότητα αγοράς 10.000 τίτλων βιβλίου σε πολύ χαμηλές τιμές!
Μέχρι 19 Φεβρουαρίου 
Πλατεία Κλαυθμώνος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑEx Femina: Έναρξη του κύκλου στο Μέγαρο με δύο συναυλίες Παλαιάς Μουσικής αφιερωμένες σε σημαντικές γυναίκες δημιουργούς12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b