MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΑΞΙΔΙΑ

Στοκχόλμη: 7 λόγοι που θα σας πείσουν να την επισκεφθείτε

Εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, υπέροχα νησάκια και γειτονιές, ιδιαίτερα μουσεία, μοντέρνο design και τεράστια πάρκα δίπλα στο ειδυλλιακό αρχιπέλαγος – Όλοι οι λόγοι για να παραδοθείτε στην ιδιαίτερη γοητεία της σουηδικής πρωτεύουσας.

Photo by Adam Gavlák on Unsplash
Photo by Adam Gavlák on Unsplash
Monopoli Team

Χτισμένη πάνω σε 14 νησάκια μεταξύ της Βαλτικής θάλασσας και τη λίμνης Mälaren, η Στοκχόλμη είναι μία από τις πιο όμορφες και κοσμοπολίτικες πρωτεύουσες του ευρωπαϊκού Βορρά. Μια πόλη γεμάτη εκπλήξεις.

Το άψογα διατηρημένο ιστορικό κέντρο, τα καταπράσινα πάρκα, τα μουσεία σύγχρονης τέχνης, αρχιτεκτονικής και ντιζάιν, τα νησάκια με τις ψαγμένες γειτονιές και ένας μοναδικός συνδυασμός του παλιού με το φρέσκο, δίνουν μια ιδιαίτερη γοητεία στην πρωτεύουσα της Σουηδίας.

Ακολουθούν 7 καλοί λόγοι για να τη βάλετε στα ταξιδιωτικά σας πλάνα.

Η παλιά πόλη της Στοκχόλμης
Photo by Catalina Johnson on Unsplash

Photo by Catalina Johnson on Unsplash

Κάντε ένα ταξίδι στην ιστορία της Στοκχόλμης με μια βόλτα στην υπέροχη παλιά πόλη της. Η Gamla Stan είναι μία από τις πιο καλοδιατηρημένες μεσαιωνικές συνοικίες της Ευρώπης. Εδώ ιδρύθηκε η Στοκχόλμη το 1252. Το σκηνικό με τα στενά λιθόστρωτα δρομάκια, τις μικρές πλατείες και τα ζωηρά βαμμένα ιστορικά κτήρια, θα σας συναρπάσει και δεν θα σταματήσετε να βγάζετε φωτογραφίες. Δημοφιλή αξιοθέατά της παλιάς πόλης είναι ο καθεδρικός ναός και το Βασιλικό Παλάτι (Drottningholm), ένα μπαρόκ ανάκτορο του 18ου αιώνα που στεγάζει σε επτά ορόφους 600 δωμάτια, μουσεία και εκθεσιακούς χώρους. Στην κεντρική πλατεία, Stortorget, βρίσκεται και το διάσημο Μουσείο Νόμπελ, αφιερωμένο στο ομώνυμο βραβείο.

Το νησί των τεχνών
Photo by Wahid Sadiq on Unsplash

Photo by Wahid Sadiq on Unsplash

Πολύ κοντά στην παλιά πόλη βρίσκεται το Skeppsholmen, το μικρό «νησί των μουσείων», στο οποίο θα φτάσετε διασχίζοντας τη γέφυρα από το Blasieholmen. Εκεί αξίζει να επισκεφθείτε το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης (Moderna Museet), ένα από τα σημαντικότερα του είδους, που στεγάζεται σε κτήριο του Καταλανού αρχιτέκτονα Rafael Moneo και περιλαμβάνει μία εξαιρετική συλλογή με έργα Σουηδών και διάσημων διεθνών καλλιτεχνών. Αξιόλογα είναι επίσης το Μουσείο Αρχιτεκτονικής και το Μουσείο Αρχαιοτήτων Άπω Ανατολής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑNetflix: Οι 10 καλύτερες σειρές και ταινίες που θα δούμε τον Φεβρουάριο12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο Reader.gr

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b